X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: General // pe 30.04.2019

3 idei creative pentru amenajarea unui dormitor mic  

Amenajarea unui dormitor mic, asa cum avem cam toti cei ce locuim la bloc, necesita o permanenta atentie pentru respectarea balantei intre practic si estetic. Acest deziderat nu-i usor de respectat nici de catre design-erii cei mai priceputi si cu atat mai greu este pentru proprietarii apartamentului care se vad in fata dormitorului gol fara sa stie cum sa-l aranjeze mai bine, imbinand utilul cu placutul. 
In acest articol vom incerca sa te ajutam sa-ti amenajezi dormitorul de la bloc, astfel incat sa-ti placa si totodata sa aiba si ce-ti trebuie in el. 

1. Amenajare dormitor mic – elementele esentiale
Elementele esentiale intr-un dormitor sunt patul si fereastra. De regula usa este amplasata astfel incat sa ramana spatiu pentru amplasarea patului insa locul fereastrei decide de obicei si pozitia patulului. Anumite conditii de constructie a dormitorului permit amplasarea patului sub geam insa acestea sunt rare. De aceea in dormitoarele mici patul se aseaza de regula intr-o pozitie in care fereastra este in lateral. Pentru dormitoarele de sub 9-10 mp patul se alege cu latimea de max 1.40 m, pentru cele mai mari sunt de ales paturile cu latimea de 1.60-1.80 m. Lungimea standard a patului este de 1.80-2 m. Un dormitor foarte mic nu permite decat un pat pentru o singura persoana. Daca locatarul este un tanar atunci dormitorul se poate amenaja cu patul la inaltime si sub el se poate amplasa un birou. Aceasta modalitate face economie de spatiu si permite amplasarea unui dulap in dormitor. Referindu-ne la pat elementul central este tablia patului (daca exista). Prezenta acesteia se accentueaza prin asezarea pe pat a unor perne colorate, acestea focalizeaza atentia la intrarea in dormitor. Tablia patului poate fi executata din mai multe materiale sau poate fi acoperita cu frumoase modele decorative. In cazul in care paturile se achizitioneaza fara tablie aceasta se poate executa in regim DIY cu folosirea unor materiale ieftine iar rezultatele vor fi spectaculoase.  Fereastra se recomanda sa fie libera, permitand luminii naturale sa paatrunda, mai ales in camerele cu functionare multipla. Ferestrele se pot marca prin accente de vopsea astfel incat sa mareasca efectul estetic. Marcarea ferestrelor prin accente de piatra naturala reprezinta o idee moderna, glafurile de la ferestre este bine sa fie tot din piatra naturala, ca element ecologic aceasta are o vibratie benefica.  

foto: freshome.com
      
2. Amenajare dormitor mic apartament – extensia spatiului
In amenajarea unui dormitor de apartament extensia volumelor ajuta la cresterea confortului. Cateva sfaturi te vor ajuta sa maresti virtual spatiile din dormitor.
• amenajarea pe verticala – in dormitoarele mici pardoseala este acoperita insa peretii se pot folosi, fiind liberi. Rafturile verticale, montate pe perete, maresc spatiile, oferind in acelasi timp loc de depozitare. 

• amplasarea oglinzilor – este esentiala pentru marirea spatiilor. O oglinda mare amplasata pe dulap sau pe o usa, un set de oglinzi mici amplasat deasupra tabliei patului sau pe un perete, oglinda montata in dreptul unei surse de lumina, favorizand reflexia acesteia, oglinzi montate in spatii mici sau care reflecta lumina in asemenea spatii. Oriunde veti monta oglinzi in locurile de mai sus acestea vor produce impresia de spatiu extins. 

• mobilierul pe picioare – acesta este util intrucat fie va permite marirea aparenta a spatiilor, fie va extinde spatiul de depozitare de exemplu prin adaugarea sub pat a unei lazi. 

• veiozele de perete – cele amplasate la capul patului, langa tablie, vor ajuta spatiul sa para mai mare, efectul de ordonare din jurul lor este pregnant, si vor permite cititul noaptea. In functie de stilul in care ai ales sa-ti amenajezi dormitorul se vor alege si veiozele de perete.
 
• culorile – pentru marirea spatiilor se folosesc albul sau culorile pastelate. Alegerea culorilor se refera nu doar la pereti ci si la lenjeria de pat sau la mobilier. Este putin probabil sa gasesti mereu alaturarea perfecta de culori insa de cele mai multe ori alegerea unor culori molcome, linistite, va oferi, pe langa extinderea volumelor, o atmosfera propice somnului si odihnei. 

3. Idei amenajare dormitor mic cu piatra naturala
Piatra naturala pare destinata in principal amenajarilor monumentale, impresia scarilor fastuoase atasate vechilor palate ori a incaperilor de bal pline de statuete, ramane intiparita in memorie pentru multi ani.  De aceea par surprinzatoare ideile de amenajare a spatiilor mici cu piatra. 
Insa caracterul natural al elementelor piatra si lemn se potriveste oricarei incinte, indiferent de dimensiunile acesteia. Vibratiile naturale emise sunt considerate ca binefacatoare pentru organism iar folosirea elementelor care le emit ia amploare. Iata cateva posibilitati pentru utilizarea pietrei naturale in dormitor:
• placarea peretilor cu ardezie flexibila – este o varianta foarte tentanta si moderna prin care se inlocuieste tapetul. Posibilitatea de a placa pe rotund face din ardezia flexibila o alternative spectaculoasa ssi fiabila pentru peretii dormitorului.

• accente cu mozaic – si acestea se pot placa pe rotund. Accentele cu mozaic se pot extinde pana la placarea unui intreg perete. Amplasarea pe perete a unor “placi” de mozaic inlocuieste cu success vechile carpete. 

• perete placat cu paneluri – este o abordare noua in amenajarile de dormitor, se merge pe ideea absorbtiei luminii. Constatarea ca prezenta luminii o implica si pe cea a umbrelor, cu efect direct in diminuarea volumelor, a dus la concluzia ca lumina absorbita nu mai permite umbre, deci un perete amplasat vis-a-vis de fereastra si placat cu paneluri elegante din piatra naturala ar fi frumos si util.  
 
• decoratiuni de interior – posibilitatile de decorare in dormitoarele mici sunt reduse, insa o decoratiune ca Trandafirul Desertului aduce mereu o vibratie pozitiva. 

PIATRAONLINE sustine amenajarile de interior cu piatra naturala, pentru bai, bucatarii, living, holuri sau dormitoare. Placarile in piatra naturala sunt sustenabile, elegante si aduc o plusvaloare insemnata. Vibratia acestora, asociata cu cea a lemnului, aduc natura in casa ta, ceea ce reprezinta un imens beneficiu pentru sanatate. Intr-o societate saturata de tehnologie piatra naturala ne reintoarce spre Pamant. 

Vino si descopera universul placarilor in piatra naturala in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE deschise in Bucuresti, Aleea Teisani 137 A. Cu siguranta asteptarile tale vor fi depasite. 

Amenajarea unui dormitor mic de bloc
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii