X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Case placate cu piatra naturala - Principalele avantaje si dezavantaje ale unei case din piatra

publicat in: Casa de piatra // pe 10.04.2019

De ce alegi piatra naturala cand renovezi sau construiesti

Daca in urma cu cateva mii de ani oamenii foloseau piatra naturala ca material de constructie fiindca nu aveau altceva la indemana, astazi aceasta si-a castigat locul exclusiv pe baza comparatiei intre calitatile ei si cele ale altor materiale, actuale. 
Dar cum este posibil ca batrana piatra sa reziste comparatiilor cu roadele tehnologiei moderne ?  Si de ce ne intoarcem la ea din ce in ce mai des, in ciuda multitudinii de posibilitati pe care industria materialelor de constructie ni le ofera ? 
Explicatia sta in proprietatile intrinseci care fac din piatra naturala un inegalabil material, pe care niciun altul, realizat de om, nu-l pote concura. Iata principalele motive pentru care e bine sa alegi piatra naturala

1. Sustenabilitatea – este cel mai sustenabil material de constructie, costurile totale de la extractie la montaj si functionare (inlcusiv cele de prelucrare si transport) sunt cele mai mici. Asta determina ca investitiile in amenajarile cu piatra naturala sa fie rentabile. Deci investeste in lucrari cu piatra naturala si banii tai vor fi plasati cu profit ! 

2. Versatilitatea - piatra naturala se poate folosi intr-o multime de amenajari interioare sau exterioare . De pilda la exterior piatra naturala se foloseste pentru acoperis, gard, stalpi, soclu, terasa, placari exterioare diverse, drumuri, gradina, curte. Deci peste tot. Mai exista vreun alt material care sa le poata face pe toate precum piatra naturala ? 

3. Varietatea - piatra naturala se prezinta intr-o multitudine de culori si texturi. De aceea poti alege ce stil vrei si vei gasi corespondenta in piatra naturala. Arhaic, rustic, modern sau clasic, indiferent cum iti place sa arate interiorul sau exteriorul casei tale varietatea coloristica iti va face alegerea grea. Insa merita ! 

4. Aspectul  - piatra naturala poate fi finisata in fel si chip. Se poate lustrui de la mat la stralucitor, se poate finisa prin periere,  antichizare ori buciardare, poate avea un aspect natur sau  fiamat, oricum ai alege ea va oferi un aspect deosebit, cu efecte vizuale remarcabile. 
 
5. Puritatea - piatra este un material natural, ecologic, ea nu afecteaza in niciun fel mediul din care provine. Cei care prelucreaza piatra naturala, cei care o extrag sau o transporta, precum si beneficiarii finali nu au  nimic de suferit, nu exista elemente toxice in piatra.

6. Invarianta parametrilor in timp – piatra naturala nu-si modifica parametrii principali cu trecerea timpului. Piatra folosita in placarile exterioare este supusa atat factorilor abrazivi (factori de mediu care afecteaza comportamentul in timp) cat si celor corozivi (factori cu rol agresiv, a caror actiune conduce la corodarea suprafetelor). Desi supusa solicitarilor de tot felul, piatra naturala isi pastreaza parametrii nealterati. 

7. Unicitatea – culoarea piatrei naturale nu se poate repeta nici in natura si nici in conditii de laborator intrucat conditiile de formare ale rocii nu se pot reproduce cu maxima fidelitate. De aceea orice placare cu piatra naturala este unica si nu se poate repeta identic nicaieri in lume. 

8. Cheltuieli reduse de intretinere si mentenanta - piatra naturala nu imbatraneste, odata cu trecerea timpului si conservandu-si parametrii, piatra naturala devine parca mai frumoasa. Insa, ca orice material natural, piatra trebuie intretinuta.  Intretinerea ei nu este costisitoare,  dupa montaj se aplica tratamente adecvate (sigilare, impermeabilizare, curatare, imbunatatire culoare) care nu costa mult. Urmeaza lucrari periodice de mentenanta la preturi reduse. 

9. Rentabilitate - amenajarile din piatra creeaza plusvaloare, de aceea, raportata la durata de utilizare care se-ntinde pe parcursul mai mutor generatii,  rentabilitatea investitiei initiale este garantata, mai ales ca valoare de vanzare a locuintelor cu amenajri in piatra nu scade in timp, ci este mai ridicata.
Acestea sunt principalele avantaje, economice si estetice, ale folosirii pietrei in amenajari. Sa vede, acum dezavantajele:


Acestea sunt dezavantajele ! Se observa ca avantajele sunt mai numeroase deci nimic nu te-mpiedica sa-ti faci casa din piatra.  
Urmand sfaturile si inspiratia generate de PIATRAONLINE, vei gasi un sprijin optim in pavilionul si show-room-ul deschise in Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, unde totul respira aerul ecologic si binefacator al pietrei naturale.  
Hai sa-l descoperi si tu !  
 

Case placate cu piatra naturala - Principalele avantaje si dezavantaje ale unei case din piatra
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii