X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 12.12.2018

Sapa este un material de constructie cu rol de suport pentru pardoseala finala. Aceasta din urma poate fi din gresie, piatra naturala, lemn, parchet, linoleum sau alt material. Sapa este un mortar rezultat dintr-un  amestec de ciment (ipsos), nisip si rasini cu apa. Prin imbunatatirea acestui amestec cu o serie de aditivi calitatea sapei creste. Sapele sunt de doua feluri: sape de egalizare, cu ajutorul carora se stabileste un nivel al pardoselii si sape autonivelante, care au rolul de uniformizare a suprafetei pe care sunt aplicate. In functie de producator si de ponderea pe care acesta o da diferitelor caracteristici ale mortarului sapele se diferentiaza atat ca parametri cat si ca pret. 

Caracteristicile principale ale sapei si care sunt mentionate de producatori sunt: rezistenta mecanica, aderenta suport, rezistenta la compresiune, rezistenta la incovoiere, grosimea de strat, consumul pe mp la aplicarea unui strat de o anumita grosime,  timpul de punere in opera si intervalul de timp pana la care suprafata devine circulabila. In plus, in functie de aceste caracteristici se stabileste si pretul unui sac de pulbere.
Alegerea sapei nu tine insa intotdeauna cont de aceste criterii ci si de preferinta meseriasului care toarna sapa si de experienta acestuia. PIATRAONLINE recomanda sapele Weber.

Pentru egalizarea nivelului pardoselii este recomandata sapa Weber D10  iar ca sapa autonivelanta sapa Weberplan Profi. Amorsa (grundul) apartinand aceluiasi producator este Weber GR100. In alegerea sapei, potrivit necesitatii practice, o comparatie intre diversele variante devine inevitabila.

Dincolo de preferintele meseriasului si de recomandarile vanzatorului, ambele este bine sa fie luate in consideratie doar cu titlu informativ, se recomanda analizarea directa a performantelor fiecarei sape din oferta, asa cum acestea apar in fisele tehnice ale producatorului. Analizand aceste date si comparandu-le intre ele vom putea concluziona care sapa se potriveste cel mai bine necesitatilor noastre.

Dintre sapele de egalizare se evidentiaza, cu performante bune, cele de la Weber, Ceresit, Mapei, Adeplast sau Baumit. Topcep de la Mapei are performante notabile insa si un pret sensibil mai ridicat. Top 2 de la Adeplast este ieftina si ofera un consum de 19 kg/mp pentru un strat de 1 cm, ceea ce poate fi considerat rezonabil, insa rezistenta la compresiune, de 19 N/mmp nu pare suficienta pentru pardoselile cu trafic mare si cele industriale. Baumit Solido are si ea un consum de 20 kg/ mp la aplicarea unui strat de 1 cm si este circulabila dupa 3 zile de la aplicare. Ceresit adauga un liant la sapa de egalizare in vreme ce Weber are ca principala caracteristica rezistenta mecanica ridicata (Weber D10), ceea ce o face recomandabila pentru pardoselile in care solicitarile mecanice sunt constant ridicate. Pentru un pret competitiv se ofera o aderenta suport de 0.5 N/mmp si o rezistenta la compresiune de 35 N/mmp, mai mare decat a tuturor celorlalti competitori. Sapele autonivelante se prezinta si ele intr-o multitudine de oferte. Aici Weber ofera o sapa de interior competitiva (Weberplan Profi), cu un consum de 1.65 kg/mp la aplicarea unui strat de 1 mm, avand o aderenta de 0.5 N/mmp si rezistand la o forta de compresiune de peste 20 N/mmp, toate pentru un pret corect.  Mapei Ultraplan Eco are caracteristici apropiate insa cu pret mai ridicat. Ceresit CN 68 costa si el mai scump, pentru un consum asemanator si o rezistenta la compresiune de 18 N/mmp. Si Adeplast rapida este mai scumpa avand acelasi consum. 

Dupa cum se observa datele tehnice oferite de producatorii consacrati sunt apropiate insa preturile difera, ceea ce face ca alegerea variantei potrivite sa fie dificila. De aceea va recomandam analizarea cu atentie a parametrilor necesari pardoselii dumneavoastra astfel incat sa puteti alege exact varianta care sa corespunda cel mai bine necesitatilor practice de la fata locului.

Ghid de cumparare sape de egalizare si sape autonivelante
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii