X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

5 modele de bai moderne amenajate cu piatra naturala

publicat in: Baie // pe 03.04.2019

Cum amenajezi o baie moderna cu piatra naturala

Piatra naturala are locul ei in baie din timpuri stravechi. Anticii foloseau piatra naturala pentru constructia bailor si stilurile in care se amenajau acestea trezesc inca invidia design-erilor de interior din zilele noastre. Istoria contemporana a utilizarii pietrei ca material de constructie admite o ramanere in urma a placarilor din piatra in bai, ca rezultat al utilizarii intensive a gresiei si faiantei. Redescoperirea  pietrei si reconversia catre elementele naturale din ultimele decenii reprezinta un permanent izvor de idei pentru ca piatra sa-si regaseasca locul in casele noastre. 
Iata cateva idei de amenajari de bai moderne:

1. Cada baie si cadita dus din piatra pentru o baie moderna
Cazile de baie din piatra naturala adevarata sunt obiecte sanitare de lux. Cele din compozit (marmura compozita) nu au aceleasi calitati. Baile moderne, spatioase, sunt o gazda buna pentru cazile din piatra naturala ‘free-standing’ , cele din compozit arata si ele bine, insa, fara vibratia elementului natural  nu sunt decat o copie. Caditele de dus din marmura si travertin sunt rezistente si elegante, tratate corect cu solutii specializate asigura o suprafata buna de folosit pentru mai multe generatii. Coloritul pietrei este linistit, se evita albul si culorile deschise pentru dificultatea de intretinere iar negrul impreuna cu culorile inchise nu-si au locul acolo. Sunt preferate tonurile de maro, bej si gri. Finisajul se recomanda sa fie mat pentru reducerea pericolului de alunecare. Daca-ti place finisajul polisat ia un suport din lemn tratat anti-umezeala si aseaza-l in cadita. Carpetele din cauciuc sunt si ele utile. 

2. Baie moderna cu lavoar din piatra 
Lavoarele din piatra castiga teren in batalia cu cele din ceramica sau table. Pe langa rezistenta deosebita la utilizare intensa este si cea mai frumoasa varianta de chiuveta de baie. Il vei gasi in doua variante: pe blat si pe podea. Modelele pe blat sunt din cele mai felurite tipuri de piatra: granit, travertin, marmura, limestone, onix. Toate au un colorit deosebit, sunt elegante si accentul ecologic pe care il aduc in baie este benefic pentru sanatate. Lavoarele pe podea, executate din marmura, onix si travertin au nevoie de spatiu mai mare si va trebui sa reface instalatia de alimentare sic ea de scurgere apa. Insa aspectul lor de piatra sculptata este un crampei de arta care va aduce in baie un stil elevat si exclusivist. 

3. Mobilier special de baie moderna
In baie mobilierul este esential, nu poti obtine spatii de depozitare ferite in absenta lui. Insa adeseori spatiile din baie, dupa instalarea obiectelor sanitare, nu sunt foarte generoase.   De aceea alegerea mobilierului este o provocare si totodata un joc de materiale si volume complicat. Ca material se recomanda MDF, mai rezistent la umezeala decat vechiul PAL. Cand alegi un corp de mobilier vei tine cont de amplasarea acestuia. Daca asezi un dulap sub lavoar sau blat nu uita de sifon, acesta va patrunde in corpul dulapului si va reduce drastic volumul disponibil in partea de sus. Un dulap inalt pe roti va putea fi mutat insa cel fixat pe podea va ocupa un spatiu pe care nu-l vei mai putea folosi pentru altecava. Dulapurile suspendate sunt potrivite intrucat permit asezarea unor accesorii sub ele. Din cauza acestor restrictii iti recomand sa faci un desen la scara al camerei de baie in faza de inceput, iar pe el sa amplasezi mobilierul (tot redus la scara). Dupa ce stabilesti asezarea mobilierului incearca sa simulezi amenajarea chiar pe locul acestuia, numai dupa ce faci simularea poti inlatura surprizele ce apar adeseori la montajul final. 

4. Oglinda baie amplasata pentru amplificarea volumelor
Oglinda este un accesoriu care nu poate lipsi intr-o baie. Amplasarea ei este bine sa fie realizata astfel incat sa obtinem si avantajul maririi aparente a spatiului. Aceasta marire este proportionala cu sistemul de iluminat folosit si, mai precis, cu amplasarea acestuia. Fasciculul de lumina se reflecta de pe suprafata oglinzii si modul in care se face reflexia poate evidential nise saau colturi altfel neluminate suficient.  Piatra naturala, gresia sau faianta polisate reflecta si ele lumina asa ca intreaga camera pare mai mare folossind aceasta proprietate in mid convenabil. De aceea amplasarea oglinzii, dimensiunea ei, gradul de luciu al suprafetelor precum si tipul si amplasarea corpurilor de iluminat sunt elemente concrete de luat in consideratie  in amenajarea unei bai moderne. 

5. Amenajarea unei bai moderne cu piatra naturala
Amenajarea baii cu piatra naturala desi practicata inca din vechime nu si-a pierdut originalitatea si poate crea sau accentua stilul pe care vrei sa-l imprimi baii tale. Baile moderne sunt placate cu piatra naturala atat pe pardoseala cat si pe perete. Se folosesc placi de diverse tipuri, dimensiuni si finisaje, mozaicuri, paneluri, toata gama de piatra decorativa atat de frumoasa si utila in baie
Amenajarile bailor moderne cu piatra naturala nu se mai reduc doar la placari ci se extind la executia unor obiecte sanitare din piatra. Pe langa asta se produc accesorii din piatra naturala (etajere, oglinzi bordate cu piatra, corpuri de iluminat incastrate, suporti) toate de un gust deosebit si conferind baii pe langa eleganta si viata lunga o plusvaloare pe care niciun alt material de constructie n-o poate adauga. Alegerea pietrei naturale pentru folosirea in spatii umede se face tinand cont de caracteristicile acesteia si de gradul de utilizare (trafic, pentru pardoseli). Tratamentele piatrei naturale sunt necesare la folosirea acesteia in spatii umede, pentru protectia la apa si pete si pentru asigurarea unei durate de viata cu pastrarea frumusetii originale. 


PIATRAONLINE sustine amenajarile de bai de apartament sau de casa, pentru spatii rezidentiale sau publice, indiferent de dimensiunea si forma acestora. Piatra naturala, ca element ecologic si sustenabil, creeaza, prin culoare si textura, un stil unic si un aspect irepetabil. Avantajele folosirii ei le depasesc pe cele ale folosirii placilor si obiectelor ceramice. Iar pretul amenajarii baii moderne cu piatra naturala este mic in comparatie cu durata de utilizare. Vino si descopera piatra naturala in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, cu siguranta ca  vei gasi piatra potrivita dorintelor si visurilor tale.
 

5 modele de bai moderne amenajate cu piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii