X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 30.04.2019

Frumusetea si trainicia lucrarilor din piatra nu pot fi puse la indoiala. Ca element natural piatra are o frumusete aparte, irepetabila datorita insasi modului ei de formare care nu se poate repeta. In acelasi timp este sustenabila, si, in raport cu durabilitatea, este un material ieftin, iar proiectele in piatra au fiabilitate sporita. 
Un element de importanta practica majora este montajul pietrei naturale, placarile trebuie efectuate de o echipa calificata si cu experienta intrucat finisajele conteaza si decid calitatea finala a placarii. Piatra naturala este frumoasa prin ea insasi insa placarea devine frumoasa in urma unui montaj potrivit. Iata cateva finisaje a caror calitate decide nu doar frumusetea placarii ci si trainicia ei.

1. Finisaje de piese speciale (trepte, blaturi, glafuri)
Piesele speciale sunt de mai multe feluri si executia lor se face la comanda clientului. Trepte, glafuri sau blaturi, au nevoie de prelucrari specifice, unele dintre ele fiind de natura estetica, altele de factura tehnologica. 
Blaturile pentru bucatarie si baie au nevoie de doua categorii de prelucrari: debitarile pentru chiuveta si baterie si prelucrarile canturilor. Debitarile pentru chiuvete si baterii se executa clasic, fara prelucrare, in vreme ce muchiile blatului se prelucreaza in (semi)baston sau bizot. Se mai practica montajul “fustei”, perpendiculara pe marginea blatului si prelucrata, cu rol de a proteja elementele de sub blat. 
Glafurile se monteaza atat pe interior cat si pe exterior. Prelucrarea canturilor se realizeaza in acelasi mod ca la blaturi, suplimentar se mai executa frezarea unor santuri care sa previna infiltrarea apei in pereti (picurator). 

Treptele sunt elemente des intalnite in constructii, atat pe interior cat si pe exterior. Ciubucurile treptelor se prelucreaza cel mai des in semi-baston, mai rar in bizot, se frezeaza picuratoare si in plus se pot freza santuri ca benzi anti-alunecare (mai ales pe treptele exterioare). 
Finisajele aplicate pieselor speciale fac diferenta in cea mai mare masura in aprecierea calitatii unor proiecte. Astazi nu se pot concepe canturi neprelucrate si o echipa de profesionisti va sti sa practice aceste prelucrari realizand lucrari de calitate spre satisfactia clientului. 

2. Finisaje de praguri pardoseli
Finisajul cu montaj prag din piatra naturala se executa in zona de separatie dintre doua pardoseli placate in general cu materiale diferite, in special piatra si gresie, aflate la acelasi nivel. Se prefera in zone cu trafic mai intens, in care durabilitatea si rezistenta la factori abrazivi sunt elemente importante. Practic se indeparteaza vechiul material si se executa o groapa cu adancime calculata astfel incat placa de piatra montata sa nu depaseasca inaltimea pardoselilor alaturate. Montajul se face cu adezivi.   

3. Finisaje cu profile de trecere
Finisajul cu montaj profil de trecere se executa in zona de separatie dintre doua pardoseli care nu se afla la acelasi nivel. Pardoselile sunt in general realizate cu elemente mai putin dure (lemn, parchet) si sunt amplasate in zone cu trafic mai redus. Se folosesc profile de trecere cu diferenta de nivel, din mai multe materiale (aluminiu, plastic). Finisajele de trecere se folosesc si la marginea unor suprafete placate care nu sunt separate prin usi, deci nu au neaparat rolul de praguri. 
Aceste montaje se executa pentru alaturarea unor pardoseli deja existente in faza constructiei se prefera turnarea unei sape pentru omogenizarea nivelului.  

4. Montajul profesional al pietrei naturale decorative
Toate aceste finisaje reprezinta elementele care fac diferenta intre diferitele echipe de montaj profesioniste, insa activitatea de baza este montajul piatrei naturale sub toate formele ei. Montajul placilor de granit, marmura, ardezie, limestone sau travertin, fiecare avand caracteristicile ei proprii, executia si montajul pieselor speciale (blaturi, glafuri, trepte), tratamentul placarilor din piatra naturala sunt activitati care necesita o calificare adecvata si capacitatea de a invata in permanenta intrucat piatra naturala este un material anizotrop si reactia ei nu se poate anticipa cu mare precizie. 

Alegerea unei echipe de montaj nu este un lucru usor si de multe ori aceasta reprezinta elementul esential in reusita unui proiect. Este esential ca echipa de montaj sa fie formata din montatori specializati in piatra naturala nu in montajul placilor ceramice intrucat tehnologia de montaj difera. O echipa de profesionisti va fi oricand in masura sa ofere un portofoliu de lucrari, cu poze si recomandari ale clientilor anteriori. 

PIATRAONLINE ofera un pachet complet de produse si servicii, incluzand consultanta, mostre, accesorii, transport, montaj, post-montaj si garantie pentru clientii sai. Echipa de montaj PIATRAONLINE ofera un set de servicii complet, iar calitatea acestora se adauga celei a finisajelor executate, toate conducand la calitatea care face diferenta.    
 


Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii