X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Cum sa amenajezi baia cu piatra decorativa

publicat in: Baie // pe 22.04.2019

Idei si sfaturi pentru amenajari de baie cu piatra naturala

Amenajarile cu piatra naturala in baie sunt la ordinea zilei. Inlocuirea vechilor placari cu gresie si faianta, monocolore si lipsite de personalitate, cu cele din piatra a revolutionat design-ul interior. Noua tendinta a promovat roadele pamantului, vechi de mii si mii de ani, si le-a modelat astfel incat sa incapa in casele noastre sub forme multiple: placi de diverse dimensiuni, mozaicuri, paneluri, obiecte sanitare, decoratiuni. 
Investitia in placari si obiecte sanitare din piatra este sustenabila si va face din casa ta o oaza de frumusete, confort, intimitate si lux. Iata cateva idei pentru amenajari interioare cu piatra. 

1. Amenajari cu piatra decorativa in baie – CHIUVETA 
Lavoarul din piatra naturala in baie este suprema satisfactie estetica la care poti avea acces aici. Culorile, texturile, formele, fac din chiuvetele de baie din piatra naturala adevarate opera de arta cu care ne inzestreaza Pamantul. 
Sunt doua tipuri de lavoare in baie: cele pe blat si cele pe podea, ambele executate din piatra naturala de cea mai buna calitate.  Ambele necesita aceleasi tipuri de amenajari ca pentru obiectele sanitare din ceramica doar ca greutatea obiectelor din piatra este mai mare si, ca atare, manipularea mai greoaie. In procesul de montaj, desfasurat in acelasi mod, indiferent de material, gabaritul conteaza, ingreunand munca. 

Intretinerea lavoarelor din piatra este o activitate importanta din cauza petelor care se pot forma pe suprafetele acestora. petele de sapun, cele de detergenti comerciali si cele capatate in urma utilizarii unor produse cosmetice sunt cele mai des intalnite. Pentru a le evita este necesara spalarea cu detergenti specializati si impermeabilizarea cu solutii profesionale. Aceste tratamente vor proteja suprafata si vor mari durata de viata a chiuvetei, pastrand coloritul si finisajul acesteia, asa cum au fost ele initial. Intretinerea zilnica a lavoarelor dupa folosirea acestora se reduce la clatirea lor si la stergerea cu o carpa (mai ales a celor cu finisaj nelustruit) pentru a nu permite apei sa stea pe suprafata.

2. Amenajari cu piatra decorativa in baie - CADA
Obiectele sanitare executate din piatra naturala castiga teren, pe langa caditele de dus si cazile mari, se produc si vase WC si bideuri din piatra naturala.  Greutatea cazilor de baie face montajul lor dificil, caditele de dus se monteaza mai repede. Executate din marmura si travertin, acestea arata ca adevarate bijuterii. Coloritul special, imposibil de obtinut cu mijloacele industriei actuale, creeaza in cabina de dus o atmosfera de relaxare si confort intr-un mediu natural, ecologic. Rezistenta la umezeala si la aparitia petelor se obtin prin tratarea suprafetelor (impermeabilizare). Intretinerea acestora se face dupa fiecare folosire, apa nu va fi lasata sa balteasca in cadita. 

3. Amenajari cu piatra decorativa in baie - PLACARI
Placarile in piatra naturala au devenit extrem de cautate pentru amenajari in baie, de aceea criteriile pentru alegerea tipului de piatra pentru placare sunt importante. Iata cateva dintre ele:

• ardezia si granitul sunt roci dure, cu densitate mare. Ardezia, rezistenta la pete si uzura, exista in variante coloristice largi si poate oferi baii fie aspecte arhaice linistite fie de un modernism convingator. Granitul, aparut intr-o inconfundabila gama de culori, este rezistent la aproape orice solicitare mecanica sau chimica si induce baii trainicie, echilibru, stabilitate. Usor de intretinut si pastrandu-si aspectul initial vreme indelungata, suprafata placata cu ardezie sau granit necesita doar tratamente periodice, necostisitoare. Se monteaza dupa tehnologia clasica, prin periere, cu hidroizolatie si adezivi speciali pentru medii umede. Ardezia se poate folosi atat pe pereti cat si pe pardoseli, granitul se prefera pentru podele. Finisajele preferate in medii umede sunt cele nelustruite. Suprafetele placate cu piatra polisata se vor utiliza cu grija din cauza pericolului de alunecare. Lavoarele si blaturile din granit sau blaturile din ardezie sunt recomandate in baie.  


     
• marmura si travertinul sunt  roci calcaroase, cu duritate mai mica, poroase. Energia milenara a marmurei se utilizeaza in amenajari clasice sau moderne, mereu proaspete. Mozaicurile si panelurile din marmura permit asocieri de forme si culori inspirand stiluri unice. Travertinul, exotic si rezistent, ofera baii magia unei intimitati relaxante. Finisajelor si culorilor sale accentueaza o estetica aparte. Marmura si travertinul sunt roci mai sensibile, ele depind de intretinerea lor zilnica si de mentenanta periodica, fara acestea bogatia lor de culoare si textura se deterioreaza. Porozitatea ambelor roci este importanta, finisajele nelustruite, recomandate in medii umede, au nevoie de un tratament sustinut, dupa montaj. Montajul se face dupa aplicarea hidroizolatiei, folosind tehnologia obisnuita prin periere, cu folosirea adezivilor corespunzatori mediului, marmura cat si travertinul se pot monta atat pe pardoseala cat si pe perete. Se recomanda si pentru executia de lavoare si cadite de dus. 

• mozaicurile din marmura, travertin, onix si pebble sunt alternative spectaculoase pentru placarea peretilor sau pentru accente in baie. De diferite dimensiuni si texturi, mozaicurile castiga teren, fiind mai usoare si oferind amenajari cu un design special, deosebit, care satisface toate gusturile. Montajul si tratamentele sunt aceleasi ca ale rocilor componente.


 
• panelurile sunt mai putin folosite in baie din cauza porozitatii. Oferind un aspect suprinzator pe perete, ca un accent, cum sunt panelurile din ardezie sau quartzit  sau un altul, plin de liniste ca acelea din marmura, panelurile reprezinta o noua provocare pentru stilul amenajarilor in baie. Tratamentul lor este necesar, montajul se executa fara probleme.    

4. Amenajari cu piatra decorativa in baie – modele 
Tipice pentru placarile de pardoseala in spatii umede sunt placile cu finisaje nepolisate. Un model bine ales este cel cu tente arhaice, din ardezie Multicolora, placi de dimensiuni 10x10 cm si finisaj antichizat. Daca optezi pentru placi mari si finisaj polisat poti alege o varianta ca pardoseala din limestone Sunny Dream, cu placi de 60x30 cm. Pentru a te feri de alunecari se recomanda sa nu lasi apa sa balteasca pe suprafata. Exista multe alte variante din toate tipurile de piatra amintite, iti recomand o vizita la pavilionul si show-room-ul  PIATRAONLINE (vezi adresa mai jos) pentru a te lamuri. 
Pentru pereti poti folosi orice fel de finisaj, ba chiar este mai bun cel polisat intrucat favorizeaza scurgerea apei. Se prefera placile mici din cauza greutatii, insa rezultate bune dau si placarile cu placi mai mari, cu conditia sa fie subtiri. Peretii placati cu marmura Thassos in placi mari (61x30.5x1 cm) si bizotate pe toate laturile, par a largi spatiile. In vreme ce placile mici (10x10x1 cm) din travertin Noce, cu finisaj antichizat, aduc in baie un aer mediteranean,  linistit. 

5. Amenajari cu piatra decorativa in baie – intretinere placari 
Principalele pericole cu care se confrunta piatra naturala in baie sunt cauzate de folosirea detergentilor comerciali. Acestia sunt acizi si produc defectiuni ale placarilor din piatra, cel mai adesea prin matuirea suprafetelor polisate. Pe suprafetele cu finisaj nelustruit pot produce pete specifice. Folosirea unor substante cosmetice agresive (gen acetona) produce pete. Ca urmare a apei calcaroase o alta categorie de pete poate aparea. Mai sunt petele de sapun si cele cauzate de apa care balteste pe suprafata. Pentru a evita petele si a pastra suprafetele cat mai aproape de aspectul original, se aplica tratamente specifice, folosind detergenti si impermeabilizanti profesionali. Aceste tratamente trebuie aplicate dupa montaj, pe toata suprafata. Intretinerea placarilor din piatra implica si indepartarea apei de pe suprafata. Mentenanta placarilor in medii umede se executa anual sau la 2 ani in functie de situatia concreta, care tine de gradul de utilizare, tipul pietrei, finisaj. 

Vizitarea pavilionului si show-room-ului PIATRAONLINE din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, va genera multa inspiratie in alegerile tale si va clarifica totodata toate aspectele legate de placarile in medii umede.
Vino la PIATRAONLINE si afla tot ce trebuie sa stii despre placari cu piatra naturala.

Cum sa amenajezi baia cu piatra decorativa
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii