X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 28.03.2019

Trepte interioare si exterioare placate cu piatra naturala 

Daca ai nevoie de o scara in spirala trebuie sa stii ca ea intra in categoria scarilor cu rampe curbe. Avantajul acestora este ca ocupa spatiu mai mic decat cele clasice. Scarile cu rampe curbe pot fi intrerupte de podeste sau continue si pot avea forma de elipsa ori pot fi circulare sau elicoidale. Scarile in spirala se mai numesc scari in colimason (melc). Ele se pot configura in mai multe feluri, cel mai des o intalnesti pe cea construita dintr-un arbore central de care se fixeaza treptele

Precizari pentru calculul scarilor in spirala
Calculul scarilor in spirala este complicat si cel mai bine este sa apelezi la un specialist sau sa folosesti un soft dedicat. Mai multe date sunt necesare pentru calcul, printre ele: inaltimea scarii, diametrele interior si exterior, numarul treptelor, unghiul de rotatie. Plecand de la acestea date si folosind formule adecvate se pot calcula cateva marimi importante. De exemplu lungimea scarii se calculeaza dupa formula : L = (Π x R x θ)/180° unde Π = 3.14; R = raza aferenta diametrului exterior, iar θ = unghiul de rotatie al scarii. Referinta pentru calculul numarului de trepte este “linia practica”, cea pe care pasesti cand folosesti scara, aceasta linie imaginara este localizata la 2/3 de centru. Treptele au forma neregulata si conform normativelor, pe zona curba, latimea treptelor va fi  l₁ = minim 12 cm in zona cea mai ingusta si l₂ = max l₁ + 20 cm in partea cea mai lata. In final vei putea aplica formula lui Blondel insa cu tolerante ceva mai mari. Un program de calcul on line pentru scarile in spirala se poate gasi aici.  

Scari in spirala placate cu piatra naturala 
In articolul Dimensionarea scarilor de la necesitate la estetica se face o trecere in revista a scarilor cu pante drepte placate cu diverse tipuri de piatra naturala. In linii generale aceleasi materiale se folosesc si pentru placarea scarilor cu pante curbe, diferenta rezida in aceea ca trebuie calculate dimensiunile placilor pentru placare. Atat pentru trepte cat si pentru contratrepte, placile se debiteaza de forma si la dimensiunile calculate. Producatorii de trepte debiteaza direct din lastre placi la dimensiunile cerute. Iata cateva exemple:

• Marmura pentru scari interioare si exterioare
Marmura Crema Royal cu finisaj polisat si groasa de 1.7 cm este o optiune interesanta pentru scari interioare in spirala, culoarea si finisajul fac din trepte un amestec placut ochiului si totodata rezistent. Grosimea nu prea mare face prelucrarea mai uoara. Finisajul polisat alunga culoarea inapoi si da o senzatie de spatialitate superioara. Treptele interioare din marmura Kavala polisata, cu grosime de 2 cm, ofera o perspectiva eleganta scarii, variatiile de culoare fac scara unica. In exterior marmura Kavala buciardata, groasa de 3 cm, ofera siguranta prin finisajul anti-alunecare si prin grosimea placii permite folosirea in scari monumentale sau amplasate in zone cu trafic intens. 

• Trepte din granit pentru scari interioare si exterioare
Granitul este indicat in principal pentru scari in spatii publice, cu trafic intens, fiind o roca foarte dura si rezistenta. Scarile exterioare placate cu granit sunt rezistente la factorii de mediu si reprezinta optiuni importante atat pentru scarile monumentale cat si pentru cele cu trafic intens. Granitul Padang Dark, cu finisaj polisat si grosime de 2 cm, este potrivit oricarui tip de placare, in interior si in exterior. Culoarea lui il incadreaza in categoria materialelor usor de intretinut. Varianta Padang Yellow, groasa de 2 cm si finisaj fiamat, este potrivita pentru zona exterioara umeda, finisajul antislip o recomanda. Din aceeasi categorie a materialelor foarte rezistente face parte si granitul Rock Star Grey, de 2 cm si cu finisaj fiamat, la aceste calitati se adauga un pret foarte competitiv. 

• Scari interioare si exterioare placate cu travertin si limestone
Travertinul Silver cu finisaj mat si grosime de 2 cm este potrivit scarilor in medii interioare, cu trafic mediu. Culoarea foarte frumoasa scoate in evidenta eleganta pietrei. O alternativa la fel de spectaculoasa o reprezinta travertinul Latte polisat, de 2 cm, care impresioneaza prin culoare si finisaj si care este destinat scarilor interioare.  In vreme de limestone Vratza, cu finisaj periat si grosime de 3 cm este potrivit si pentru constructia scarilor in mediu exterior. 

PIATRAONLINE recomanda placarea scarilor cu piatra naturala, element care confera treptelor frumusete si durabilitate, un stil original si mentenanta scazuta. 

Descopera pavilionul si show-room-ul din Aleea Teisani 137 A unde vei gasi o gama larga de posibilitati de a-ti implini visurile.
 

Dimensionarea scarilor in spirala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii