Elemente din grădina japoneză

28.04.2015
0 5 0
Rating:
Elemente din grădina japonezăGrădinile japoneze tradiționale re - creează, în miniatură, părți din natură ce integrează principii precum simplitate, claritate sau subtilitate. Există mai multe tipuri de grădini japoneze: grădinile de piatră (zen), destinate meditației, în care nisipul înlocuiește apa și aspectul general este uscat, grădinile dedicate ceremoniilor ceaiului, denumite roji, grădinile pentru promenadă, în care vizitatorul admiră priveliști în miniatură construite cu atenție la detaliu și micile grădini din curte.

Dacă vrei să reinterpretezi câteva din elementele de bază ale grădinii japoneze, iată-le pe cele mai importante:

Bambus și piatră naturalăsursa: www.qarmazi.com

Poți face gardurile ce delimitează diferitele spații din grădină, sau chiar intrarea în grădină din bambus. Piatra naturală poate fi folosită în extrem de multe feluri într-o grădină japoneză: de la bolovani și mozaic decorativ sau pebbles până la pașii japonezi și plăcile de travertin (pentru podeaua foișorului sau a terasei).


Mister și alei șerpuite

Este important, dacă ai suficient spațiu, să lași tot timpul o zonă ascunsă vederii – aleile șerpuite pot ascunde băncuțe sau elemente de décor, sau un foișor izolat și liniștit, construit tot din lemn (chiar de bambus).

Citește și care sunt cele șapte principii zen din amenajarea unei grădini de inspirație japoneză!

Nuanțe de culori și texturi Sursa: www.pinterest.com

Majoritatea grădinilor japoneze scot în evidență asocieri de texturi similare și nuanțele fine de culoare: poți încerca să plantezi diferite soiuri de conifere, care, pe lângă faptul că vor fi verzi întregul an, pot contrasta frumos cu verdele crud de primăvară, cu tonurile tomnatice ale celorlalte plante dar și cu forma lor. Un detaliu de ținut minte este că mușchiul este perfect pentru zonele mai umbrite din grădina ta japoneză: important este să nu fie într-o zonă cu trafic, pentru că nu va rezista.


Urmărește materialul video realizat de echipa emisiunii Casa, construcție și design (Prima TV) despre folosirea pietrei naturale în exteriorul casei:

PIATRAONLINE | Placari exterioare cu piatra naturalaPentru exteriorul casei, fie placarea terasei sau o alee in gradina, placa de piatra naturala trebuie aleasa cu o grosime mai mare – pentru a rezista la schimbarile de temperatura

Lacul - centrul grădinii

Un mic lac este un element de bază din grădina japoneză, ce poate fi decorat atât cu pietricele de tip pebble, cât și cu bolovani mai mari, ce îl pot împrejmui. Mai mult, dacă ai suficient spațiu, poți crea mici cascade și un pârâu care să împrejmuiască grădina. Un mic truc ar fi să reproduci aspectul curgător al apei din pebbles, peste care poți trece și un mic pod, și acesta fiind considerat un element important din grădina de inspirație japoneză. Bineînțeles, poți adăuga și mici cișmele cu design simplu, ce pot fi bine integrate în décor.

Vezi și cum se amenajează o terasă japoneză!

Roci și nisip pentru meditațieSursa foto: japanesegardening.org

Dacă amenajezi o zonă cu nisip și bolovani, inspirată din tradiționalul japonez, îi poți păstra aspectul dacă o greblezi o dată la câteva zile. Acest spațiu este unul care inspiră la meditație iar munca dedicată întreținerii lui este extrem de relaxantă.Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul de grădină, sună-ne la +4021 9907 sau scrie-ne.

 

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.