X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 29.03.2019

Scari interioare placate cu piatra naturala

Scarile sunt elemente de constructie care asigura accesul la diverse niveluri ale unor cladiri civile. Scarile executate in sistem unitar sunt din beton armat, lemn, metal sau piatra. Atunci cand capetele treptelor se sprijina pe o grinda (vang) avem de-a face cu un sistem de executie mixt (vang+trepte portante). Vangul este realizat din beton, lemn masiv sau metal,  in vreme ce treptele sunt din beton, lemn, metal, piatra sau sticla stratificata. Materialele de finisaj pentru trepte pot fi piatra naturala sau artificiala, covorul (PVC, cauciuc, linoleum, mocheta) sau mozaicul turnat. 
Subiectul principal al acestui articol este tocmai acela de a te ajuta cu cateva idei pentru finisajul scarii prin folosirea placarilor cu piatra naturala. Avantajele acestei forme de finisare sunt de ordin estetic (o scara executata exclusiv din piatra naturala este scumpa) si practic (sustenabilitatea pietrei naturale este recunoscuta).  Cum piatra este un element ecologic, natural, placarile cu piatra naturala aduc in casa ta vibratii benefice, favorabile sanatatii. 

Geometria muchiei treptei este esentiala in placarile cu piatra naturala, din acest punct de vedere ai de ales intre:
• muchie vie – aceasta este muchia dreapta, in care imbinarea intre treapta si contra-treapta se face in unghi drept. Ceea ce inseamna ca placile au canturile nefinisate, asa cum rezulta din taierea lor

• muchie tesita – aceasta muchie este taiata in general la 45° si reprezinta prelucrarea cantului placii din piatra prin bizotare

• muchie rotunjita – muchie care reprezinta prelucrarea cantului placii din piatra in semi-baston  

• muchie profilata (cu ciubuc) – aceasta reprezinta o prelucrare speciala a cantului placii, executata la masina 
In anumite situatii (ex: trafic intens) muchiile treptelor pot fi protejate impotriva uzurii sau ciobirii. 
Scarile din piatra cu montaj interior se executa pe o structura din beton si eventual caramida. Placarea scarii se face cu placi cat lungimea treptei din beton, prin taiere direct din lastra la dimensiunile cerute sau cu placi mai mici dupa tehnologia unei placari de pardoseala. Cand alegi tipul de piatra cu care doresti sa plachezi va trebuie sa tii cont de mai multi factori: destinatia scarii, marimea traficului, influenta factorilor de mediu, grosimea treptelor, greutate, pret. Plecand de aceste criterii de alegere iata ce posibilitati ai:

1. Amenajare scara interioare cu granit
Scarile placate cu granit sunt recomanadate in special in spatiile publice cu trafic intens. Granitul este o roca rezistenta si dura, putin sensibila la factori de mediu si corozivi. De aceea se foloseste cu rezultate dintre cele mai bune si in amenajari exterioare, cladiri de birouri, aplicatii industriale. Granitul este si o roca densa, cu porozitate redusa, placile din granit sunt grele (grosime placa 2 cm) si pentru montarea lor se folosesc adezivi flexibili. Tehnologia de montaj este cea prin periere, cu aplicarea adezivului atat pe suprafata placii cat si pe suport. Exemple de granit de folosit: Rock Star Grey, Peach Red, Padang Dark.  
  
2. Trepte interioare din marmura
Scarile interioare placate cu marmura se utilizeaza in spatii elegante, cu trafic mediu-mare, atat exterioare cat si interioare, in proiecte rezidentiale sau blocuri de locuinte si birouri. Marmura este un material care confera placarilor distinctie si un stil luxos. Este mai sensibila la agenti de corodare si conditii dificile de trafic (se aleg placi cu grosime 2-3 cm). Necesita tratamente periodice si precautii in alegerea adezivului si a chitului, din cauza pericolului decolorarii, mai ales pentru varietatile deschise la culoare. Tehnologia de montaj este prin periere cu ungerea cu adeziv flexibil atat a placii cat si a suportului. Varietati de marmura recomandate: Tundra Grey, Kavala. 

3. Scari interioare din travertin si limestone
Scarile din travertin si limestone (ambele roci calcaroase) se folosesc in medii interioare si exterioare, in zone cu trafic mic-mediu (trepte cu grosime de 2-3 cm). Travertinul are o frumusete aparte, oferind perspectiva unei perenitati arhaice sau rustice, datorate, in special, gaurilor existente in piatra in mod natural. Limestone propune nuante palide, odihnitoare. Sunt sensibile la agenti de corodare. Necesita tratamente periodice. Montajul se face folosind tehnologia prin periere, cu folosirea unor adezivi flexibili. Anumite varietati de travertin se chituiesc. Exemple: travertin Classic, Latte, Silver si limestone Vratza. 


Placarea scarilor de interior cu piatra naturala este o alegere foarte potrivita mai ales pentru spatiile publice si rezidentiale. 
PIATRAONLINE, generator de inspiratie, recomanda placarea scarilor interioare cu piatra naturala, pe langa frumusetea unica acestea sunt si ecologice. Vino sa vezi pavilionul si show-room-ul din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A si cu siguranta vei gasi cele mai potrivite modele pentru scarile tale din vis. 
 

Idei practice pentru placarea scarilor interioare
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii