Instructiuni pentru montarea si intretinerea pietrei naturale decorative:

1. Suprafata ce urmeaza a fi placata trebuie sa fie stabila, uscata si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderenta buna a adezivului. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.

2. Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet. Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa.

3. Dupa montare, adezivul in exces trebuie atent indepartat de pe placa cu ajutorul unei pensule.

4. Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.

5. Placile trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.

6. Este recomandat ca montajul placilor sa fie facut din pachete diferite, pentru a uniformiza eventualele diferente de culori din pachete. Aceste diferente de culori sunt rezultatul unui proces tehnologic ce doreste a oferi o imitatie perfecta a pietrei naturale, cu diferente de culoare si dimensiuni diferite.

7. Rock Star Construct nu isi asuma responsabilitatea in cazul montarii si intretinerii neadecvate a placilor. Dupa montare este obligatorie aplicarea unui lichid hidrofug de impregnare sau lac pentru piatra naturala.

Instructiuni pentru montarea si intretinerea elementelor decorative:

Elementele decorative sunt fabricate astfel incat sa reziste la variatiile de temperatura insa in sezonul rece acestea trebuie sa fie golite de apa din interior, uscate si infoliate pentru a le proteja de actiunea nociva a efectului de inghet-dezghet.

Instructiuni pentru montarea si intretinerea pietrei naturale:

1. Suprafata ce urmeaza a fi placata trebuie sa fie nedeformabila, uscata,fixa si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.

2. Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet. Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa. Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.

3. Daca se aplica rosturi, acestea trebuie curatate de praf sau alte impuritati in grosimea pietrelor. Inainte de rostuire este recomandat sa se astepte 24 de ore de la placarea pardoselilor sau peretilor. Rosturile proaspat umplute se vor feri de actiunea directa a razelor solare, de vant, ploaie si inghet.

4. Placile de piatra trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.

5. Rock Star Construct nu isi asuma responsabilitatea in cazul montarii si intretinerii neadecvate a placilor de piatra.

6. Este obligatorie aplicarea unui lichid hidrofug sau lac pentru piatra naturala dupa montarea placilor.

Instructiuni pentru montarea si intretinerea mozaicului de marmura:

1. Pe suprafata ce urmeaza a fi acoperita cu mozaic de marmura se aplica o folie din plastic gaurita pentru a lasa aerul si apa sa circule.

2. Peste folie se aplica un strat de praf de marmura. Compozitia recomandata este: 2 kg mozaic - 1 kg praf de marmura.

3. Peste sapa de praf de marmura se aplica mozaicul de marmura.

4. Ambalajul produsului este unul ecologic,drept urmare este recomandat ca sacii sa nu fie tinuti in aer liber (sa nu fie expusi la razele soarelui).

Informatii utile inainte de instalare/montare:

Placile din piatra naturala sunt deseori impachetate in lazi foarte strans, fiind umede in momentul producerii si al ambalarii si pot avea urme de  murdarie datorita diferitelor procese de finisare la care au fost supuse. Prin urmare se recomanda ca placile din piatra naturala sa fie spalate, fie cu apa curata fie cu o solutie de curatare profesionista si lasate sa se usuce complet inainte de instalare. Pe masura ce se usuca se deschid la culoare. Placile trebuie sa fie uscate inainte de instalare pentru ca orice placi cu mici defectiuni sa fie plasate in zone cu vizibilitate redusa sau folosite pentru taiere. In momentul instalarii asigurati-va intotdeauna ca placile din piatra naturala sunt amestecate pentru a asigura consistenta in instalare si montare, daca exista astfel de variatii. Aceasta inseamna sa deschideti toate lazile si toti paletii din materialul livrat inainte de montare. Toate placile trebuie despachetate, iar cel care monteaza trebuie sa fie constient de cerintele dvs de montare.

Daunele minore precum craparea/ciupirea marginilor sunt deseori cauzate de impachetarea si despachetarea placilor si este un lucru normal, placile fiind folosite pentru taieri sau in zone cu vizibilitate redusa in timpul procesului de instalare. Montarea placilor incepe din centrul camerei, iar placile trebuie sa fie uscate pentru a evita orice taieri nepotrivite sau pentru a potrivi stratul de chit pentru placile denivelate. Placile din piatra naturala necalibrate ar trebui alese si marcate inainte de instalare; placile mai subtiri vor dicta nivelul pardoselii si ar trebui instalate primele fiind inaltate cu un adeziv potrivit pentru pardoseala in format mare.

Dimensiunile prezentate sunt nominale si pot exista mici variatii in marime si grosime pentru majoritatea placilor de pardoseala. Suprafata de suport pe care se monteaza pardoseala ar trebui sa fie uniforma, nivelata, curata, uscata, fara urme de praf, grasime sau murdarie. Asigurati-va ca ati discutat in prealabil cu cei care va monteaza pardoseala si ca ei sunt familiari cu produsele pe care urmeaza sa le monteze si va cunosc asteptarile. 

Adezivul

Toate pietrele naturale, teracota, placile din ceramica si portelan trebuie sa fie fixate foarte bine din punct de vedere al montajului. Fixati placile cu un adeziv flexibil precum adezivul weber.set stone sau weber.set marmoplus pentru spatii cu umiditate crescuta sau suprafete cu intalzire in pardoseala. Culoarea adezivului care urmeaza a fi folosit depinde de culoarea pietrei si de chitul folosit; de exemplu daca se fixeaza un limestone pal se va folosi un adeziv alb pentru a preveni orice umbra sau murdarie pe piatra.

Amestecati adezivul conform instructiunilor, adaugati  pudra in apa curata si amestecati pana obtineti o consistenta fina. Amestecati suficient adeziv care poate fi folosit cu produsul. Suprafata suport trebuie sa fie curata, nedeformabila, uscata si fixa iar fetele placilor ceramice trebuie sa fie curate, fara urme de grasime, uleiuri, praf sau alte impuritati. Mortarul adeziv se intinde pe suprafata suport cu ajutorul unei mistrii canelate. In cazul in care placile au dimensiuni mari, adezivul se va aplica atat pe suport cat si pe  placa. Placile se fixeaza pe suprafata de contact prin apasare manuala pana la obtinerea unei suprafete plane.

Placile trebuie asezate in stratul de adeziv in limita timpului deschis. Lucrati pe zone reduse si indepartati orice adeziv care s-a uscat sau “care se cicatrizeaza”. Spatele unor placi precum unele tipuri de travertin care sunt complet denivelate ar trebui inaltat cu adeziv. Asigurati-va ca adezivul este perfect lipit de placa si ca nu vor ramane goluri pe suprafata placii. Orice urme de adeziv sunt indepartate cu un burete umed inainte ca acestea sa se intareasca. Daca adezivul se va usca pe suprafata placii va fi mai greu de indepartat. Nu calcati pe suprafata placilor inainte ca adezivul sa se fixeze, acest lucru dureaza aproximativ 3 ore pentru adezivii cu fixare rapida sau 4 de ore pentru adezivii standard. 

Pentru placi de piatra naturala necalibrata ar trebui sa folositi Adeziv Flexibil pentru pardoseala in format mare pentru a nivela diferentele din grosimea placii. Acestea se observa doar daca se monteaza un mix de marimi intr-un material necalibrat.

Chituirea

Chitul pe baza de ciment este recomandat pentru imbinarea placilor din piatra naturala.  Pietrele naturale cu o suprafata texturata pot avea rosturile de 6-10 mm in timp ce pietrele finisate si matuite pot avea rosturi de 3-5 mm. Rosturile trebuie curatate de praf si de adezivul intarit in grosimea placilor. Inainte de rostuire este recomandat sa se astepte 24 ore de la placarea pardoselilor sau peretilor. 

Mortarul se aplica in reteaua deschisa de rosturi cu drisca de cauciuc sau lama de cauciuc pentru rostuit pana se umplu complet rosturile. Surplusul de material se inlatura cu drisca cu burete umezit. Rosturile trebuie sa aiba minim 3 mm pentru a permite orice miscare a placilor, nu se recomanda si nu este posibil ca placile sa fie total unite. Latimea rosturilor trebuie sa fie suficienta pentru a permite incadrarea oricarei placi de pardoseala care variaza in dimensiune. La folosirea unui mix de diferite dimensiuni, cum ar fi un model de pardoseala french pattern,  spatiul gol dintre rosturi va varia in grosime datorita configuratiei placilor de pardoseala din modelul ales. 

Folositi LTP wall and floor grout protector pentru a proteja placile noi montate de mortarul rezidual si de chitul folosit pentru placare. Protejeaza impotriva apei, murdariei, uleiurilor, grasimilor si depunerilor de calcar.  Majoritatea pietrelor naturale si finisajele inclusiv cele periate, matuite si alte materiale finisate ar trebui marcate pentru a evita ca resturile de chit sa ramana pe suprafata placilor de pardoseala. Orice murdarie de chit de pe suprafata placilor ar trebui indepartata ca parte a procesului de chituire si se recomanda splarea imediata cu o solutie de curatare potrivita dupa chituire dar inainte de impermeabilizare.

In cazul in care este necesara flexibilitatea in adeziv atunci se foloseste doar o singura parte de chit flexibil. Toate placile de pardoseala din piatra naturala trebuie sa fie impermeabilizate cu un strat fin de impermeabilizant imediat dupa fixare, dar inainte de chituire deoarece unele placi pot absoarbe pigmenti din chitul pe baza de ciment. Chiturile puternic pigmentate pot fi supuse la eflorescenta deoarece sarurile pe care le contin pigmentii sunt eliberate pe masura ce placile se usuca.


Rock Star Construct ofera montaj piatra naturala, piatra decorativa, marmura si granit. Pretul montajului se face la fata locului. Executia montajului se face de specialistii nostrii asigurand un montaj profesionist fie ca este vorba de granit, marmura, travertin, piatra naturala, pavele, pavaj, travertin, piatra decorativa intodeauna ne vom face treaba cu profesionalism.

Oferim servicii de montaj profesional si intretinere pentru:

   - placari piatra naturala de orice fel (marmura, granit, etc)
   - pavaje piatra naturala
   - placi de socluri case   
   - pavaje pentru trafic intens  
   - placari scari  
   - placari stalpi ornamentali 
   - placari seminee   
   - placari fantani arteziene
   - montaj borduri
   - socluri case

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Spor la treaba!