X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 26.03.2019

11 idei de design cu piatra naturala

Piatra naturala este utilizata in mod curent la placari orizontale si verticale, de interior sau de exterior, precum si la executia de blaturi pentru baie si bucatarie, trepte si glafuri. 
Exista insa si o sumedenie de alte proiecte in care putem folosi piatra naturala, aplicatii unice de amenajari in care aceasta joaca rolul principal. De la altare de biserica amenajate cu stil pana la placari in zone publice (hoteluri, restaurante), de la bazine pentru pesti exotici pana la mobilier de gradina, piatra naturala isi gaseste loc in felurite aplicatii, versatilitatea acesteia fiind pe deplin dovedita. Iata cateva exemple care pot consitui surse de inspiratie pentru a-ti aduce piatra naturala in casa si gradina ta.   
 
1. Amenajarea gradinii – Proiecte de design pentru exterior

Piatra naturala este cea mai buna alternativa pentru lemn si placi ceramice, facand fata cu succes conditiilor meteo exterioare. In plus, piatra naturala este mereu de actualitate. Din punct de vedere costuri, aspectul pietrei naturale nu se modifica in timp si nici nu se demodeaza, deci comparativ cu alte solutii, costul este mai mic in timp.

• Mobilier de exterior din piatra naturala 
Executat pentru mediul exterior mobilierul de gradina se poate folosi pe tot parcursul anului, fiind rezistent la ciclurile de inghet-dezghet si la factorii abrazivi. Mese de gradina, banci, amenajari de gradina speciale (poduri), fie realizate din beton si placate cu piatra decorativa, fie direct din granit, toate participa la imbunatatirea confortului in gradina sau curtea ta.  

• Gratare de gradina 
Considerate pe buna dreptate un punct central in gradina, gratarele sunt factori esentiali de socializare. Ele aduna familia si prietenii in jurul lor si contribuie la relationare. Alaturi de gratare diverse tipuri de masa de gratar faciliteaza pregatirea mesei in conditii optime, transformand zona intr-o veritabila bucatarie de vara sau intr-o  prelungire a bucatariei clasice.  In jurul gratarului se poate construi o bucatarie exterioara care functioneaza ca o prelungire a casei. Ea poate contine o serie de electrocasnice, un televizor de exterior si o constructie adecvata, dotata cu dulapuri si rafturi, blat de pregatit mancarea si toate facilitatile unei bucatarii interioare. O marchiza retractibila completeaza aceasta bucatarie ad-hoc care, o data inchisa, se poate folosi atat vara cat si iarna. Piatra naturala este un material de constructie foarte potrivit unor astfel de amenajari de gradina. 

• Cuptoare de piatra
Executate din beton si placate cu piatra decorativa, cuptoarele sunt amenajari de gradina utile si care aduc un plus bucatariei exterioare. Asociate cu gratarele, cuptoarele asigura pregatirea in totalitate a mesei in aer liber, cu toate avantajele care decurg de aici.  Practic aceasta bucatarie inlocuieste in totalitate bucataria de interior. 

• Fantani arteziene
Fantanile arteziene executate din piatra compozit sunt amenajari de gradina decorative si totodata au un rol important in asigurarea unui climat in interiorul acesteia. Plantele si pasarelele se bucura de apa si dezvoltarea intregii gradini este influentata de prezenta apei. Fantanile arteziene primenesc aerul in zilele toride de vara si pot gazdui mici bazine cu pestisori exotici. Daca dimensiunile gradinii sau curtii iti permit merita sa instalezi o fantana arteziana, costul apei consumate este mai mic decat beneficiile pe care fantana le aduce. 

• Cismele de gradina
Cismelele de gradina executate din piatra compozit, granit si sandstone reprezinta o amenajare de gradina cu rol decorativ si practic. O parte dintre ele aduc o atmosfera arhaica in gradina, sunt insa si modele potrivite gradinilor moderne.

• Statui si sculpturi 
Gradinile moderne includ rocarie si statui din piatra naturala, acestea au rolul de a personaliza gradina sau accentueaza anumite zone de pe cuprinsul acesteia.    

2. Amenajarea casei - Proiecte de design interior

• Mobilier de interior 
O masuta de cafea din marmura, amplasata in hol sau in living este totdeauna un obiect de efect. Pe langa rezistenta deosebita la uzura aceasta se distinge printr-o aleganta deosebita,  fiind un element de decor unic.  O asociere de cuburi din lemn placate cu travertin sau limestone poate inlocui o masuta de hol fiind la randul sau un element de decor inconfundabil. Pentru baruri o solutie de tejghea rezistenta la socuri mecanice si la agentii corozivi din bauturi, eleganta si neabsorbanta o reprezinta granitul polisat. Acesta veritabil blat are ca singur dezavantaj greutatea, structura de sustinere trebuie sa fie capabila sa suporte greutatea tejghelei. In rest este greu de gasit o solutie mai rentabila pentru un blat de bar. Dintre diversele solutii din piatra naturala granitul este cea mai potrivita pentru asemenea aplicatii. 

• Seminee 
Placarile de seminee se realizeaza cu placi din travertin, ardezie sau marmura. Ardezia flexibila este si ea o alternativa spectaculoasa pentru placarea semineelor moderne. Adeseori pentru placarea semineelor se prefera, din considerente estetice, paneluri din piatra naturala. Acestea sunt executate din marmura, limestone, ardezie si quartit.  O varianta in tendintele moderne este si placarea cu caramida decorativa. 

• Proiecte cu piatra naturala translucida 
Realizate din  marmura, ardezie flexibila SKIN sau onix placarile cu piatra naturala translucida sunt spectaculoase si generatoare de inspiratie asupra locurilor unde ar putea fi folosite. Piatra naturala transparenta personalizeaza amenajarile de interior si le confera o surprinzatoare si delicata optiune catre lucrarile de arta, aceasta intepretare fiind valabila in special in cazul ardeziei flexibile SKIN care poate fi montata in cele mai felurile proiecte. 

• Obiecte de interior din piatra naturala 
Scrumiere din onix si lemn pietrificat, suporti de lumanari din sandstone, suporti pentru sticle de vin tot din sandstone, socluri din marmura, rafturi si etajere din marmura, travertin si limestone, toate aceste obiecte din piatra, sunt nu doar folositoare si rezistente dar adauga si accente prin care personalizeaza amenajarea de care apartin.  

Folosirea pietrei in proiecte speciale dar si in cele clasice, aduce perenitate si plusvaloare, insa durata de viata a placarilor si obiectelor din piatra naturala este determinata de tipul pietrei si de tratamentele la care aceasta este supusa. Curatarea placarilor din piatra naturala cu detergenti profesionali si impermeabilizarea cu solutii adecvate maresc durata de viata a placarilor si conserva calitatile acestora.      

PIATRAONLINE, generator de inspiratie recunoscut, recomanda folosirea pietrei naturale in proiecte speciale, dar si in placari de suprafete interioare si exterioare. Descopera pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE la sediul din Aleea Teisani nr 137 A si cautarile tale isi vor gasi aici raspunsurile.

Amenajarea casei si gradinii cu piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii