X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 15.04.2019

Descopera si 6 destinatii posibile

Amenajarea unui beci rustic e o activitate care pune laolalta creativitatea si spiritul practic, intr-o simbioza dezvoltata in spatii mici si inchise, acolo unde restrictiile sunt peste tot. De aceea este recomandabil ca inainte de a te apuca de lucru sa ai un plan, acesta va fi intocmit abia dupa consultarea furnizorilor de utilitati si va tine seama de retelele de distributie din zona. Tot inainte de elaborarea planului este normal sa alegi o destinatie pentru beci, de asta depinde modul de amenajare.  Iata cateva idei: 

foto: chateausureau.com

1. Hidroizolatia beciului 
Insa inainte de orice si indiferent de destinatia aleasa, beciul trebuie etansat astfel incat umezeala sa nu patrunda in interior. Pentru asta se aplica hidroizolatia. Se folosesc  hidroizolatii profesionale si seturi de hidroizolatie (coltare,benzi). Hidroizolatia se aplica in faza de constructie a beciului si, pe langa rolul de etansare, il mai are si pe acela de a impiedica formarea mucegaiului. De asemenea ea trebuie sa aiba o rezistenta mecanica buna. Hidroizolatia se aplica de regula in minimum doua straturi, perpendiculare, pe un suport pregatit. Grosimea finala este de mimim 2 mm. 

2. Alegerea adezivilor
In functie de placarea pardoselii si a peretilor (in cazul alegerii acestei forme de finisare) se aleg adezivii potriviti. Acestia pot fi pe baza de lianti minerali (ciment), in dispersie sau pe baza de rasini reactive. Cei mai des folositi sunt adezivii pe baza de ciment. Potrivit caracteristicilor acestora cei mai folositi sunt cei cu intarire normala (codificare C1), insa in conditii de subsol se pot folosi si cei cu performante superioare (codificati C2 – aderenta sporita). Pentru placarile cu piatra sau ceramice pe perete se aleg adezivi cu alunecare redusa (codificare T). In cazul in care este necesara uscarea rapida a adezivului se folosesc cei codificati cu F (intarire rapida). Pentru corecturi de placari se folosesc adezivi cu timp deschis (codificati E). In general in subsol se prefera adezivii deformabili (flexibili, codificati S1). Deci cel mai adesea vei folosi un adeziv codificat C1TES1 (exemple: Weber Marmo Plus pentru piatra naturala si Weberset Portelanat Max2 pentru placi ceramice). Utilizarea adezivilor corespunzatori este esentiala in amenajari intrucat folosirea unora cu caracteristici insuficiente poate compromite placarea, placile cad iar pagubele sunt de obicei insemnate.  

3. Lemnul si piatra naturala - ingredientele optime pentru un beci rustic 
Un beci rustic rezoneaza cel mai bine cu materialele naturale. Acestea sunt piatra, lemnul, plantele, tesaturile din fibre naturale. Daca tesaturile isi au mai putin locul in beci din cauza umezelii, piatra si lemnul (tratat) sunt elementele de baza in constructiile rurale si de aceea se regasesc cu usurinta in amenajarile tipice stilului rustic. 
Lemnul se foloseste in placarile de pereti, ornamente, anumite unelte specifice si mobilier. Pentru pereti se aleg nuante deschise la culoare pentru a oferi o extensie a spatiului.  Lemnul bine tratat se poate folosi si in cazul pardoselilor. 

foto: patrushevo.com

Piatra naturala se foloseste pentru pardoseli, pereti si diverse accente, ca piatra naturala decorativa. Piatra poligonala este cel mai des folosita in amenajri rustice, atat pe podea cat si pe pereti. La fel piatra de rau. Dintre roci ardezia fasii, filleti sau panel este des utilizata intrucat confera un stil rustic accentuat. Mozaicurile, in special cele din marmura isi au si ele un loc in beciul rustic. Ele dau imaginea rusticului arhaic, asa cum era la inceputuri.  Culorile folosite sunt dintre cele molcome, odihnitoare, ideea de marire a spatiilor este dominanta. Piatra naturala se poate folosi si pe post de blat, in asociere cu mobilierul de lemn. Fierul forjat ajuta si el la pastrarea caracterului amenajarii. 
 
4. Lumina defineste spatiile din subsoluri
Orice amenajare de subsol este pusa in evidenta de lumina. Aceasta destinde volumele sau le restrange, de aceea tipul si amplasarea corpurilor de iluminat sunt importante. In functie si de destinatia beciului sistemele de iluminat se amplaseaza astfel incat sa ofere un spatiu cat mai generos. Piatra naturala polisata reflecta razele de lumina, marind spatiile. O oglinda montata in fata sursei de lumina raspandeste si ea razele. Ambele variante pot dirija fasciculul de raze pentru iluminarea unor zone mai intunecate. Forma corpurilor de iluminat se ataseaza stilului rustic. Suporti din lemn, abajururi din hartie cerata, becuri vechi, cu incandescenta, un mic candelabru atarnat de tavan, toate potenteaza stilul rustic ales. 

5. Ce poti amenaja intr-un beci rustic
Intr-un beci rustic gasesti loc pentru o sumedenie de amenajari. 
Un dormitor cu pat si masute din lemn, avand asigurata o ventilatie corespunzatoare, poate oferi o posibilitate de a dormi in noptile fierbinti, de vara. 

foto: czmcam.org
O crama pentru depozitarea vinurilor, cu conditionare de umiditate si temperatura, este si ea o varianta potrivita. 
Un depozit pentru hrana este o posibilitate de amenajare de luat in consideratie. 
Daca iti place sa mesteresti, atunci un atelier la subsol, cu lumina si ventilatie, este o alternativa la utilizarea spatiului. Ar mai fi de incercat un spatiu pentru miscare, ori, pentru proiecte spctaculoase, chiar un living..   

Pentru toate aceste amenajari PIATRAONLINE are solutii in piatra.
Urmeaza-ti visul ! Vino la PIATRAONLINE si descopera pavilionul si show-room-ul din Bucuresti, Aleea Teisani nr 137 A unde lumea pietrei ti se va dezvalui sub toate aspectele.

5 idei cum amenajezi un beci rustic
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii