X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 17.03.2016Şemineul de exterior este extrem de popular printre proprietarii de case din Statele Unite, în principal datorită tendinţei de a transforma curtea, grădina sau terasa într-un fel de living de exterior. Acest lucru nu se rezumă la prezenţa unui şemineu în curte sau grădină, ci şi la o zonă de dining, existenţa unor canapele - practic, la toate acele elemente de decor care maximizează confortul în exterior.

Iată câteva proiecte de şeminee de exterior placate cu piatră naturală care îţi pot servi drept inspiraţie. În primul rând, trebuie să ştii că şemineul de exterior nu trebuie neapărat să fie construit în linii rustice, ci poate fi bine încadrat în concepte de exterior minimaliste, contemporane sau tradiţionale, în funcţie de tipul de piatră şi finisajul ales.

De exemplu, un şemineu placat cu piatră de tipul marmurei Sunny în finisaj polişat (ca în imaginea de mai jos) este exemplul perfect - eleganţa naturală este integrată în conceptul terasei.

Traditional Patio by San Ramon Landscape Architects & Landscape Designers Susan Friedman Landscape Architecture

Şi un concept contemporan poate fi declinat în construcţia unui şemineu de exterior. În imaginea de mai jos, un proiect din San Francisco, liniile simple ale terasei sunt îmbogăţite de un tip de piatră naturală ce aduce cu piatra panel.

Contemporary Patio by San Francisco Media & Bloggers California Home + Design

Piatra poligonală este perfectă pentru placarea unui şemineu, într-un ansamblu rustic. În imagine, un decor spectaculos al terasei - zona de dining din faţa şemineului este protejată de o pergolă, iar pereţii casei sunt din sticlă, oferind astfel profunzime spaţiului. O variantă prin care poţi crea un aspect similar este folosirea marmurei poligonale Rock Face Akron, unul din cele mai populare tipuri de piatră naturala poligonală.

Farmhouse Patio by Shelter Island Architects & Building Designers SchappacherWhite Architecture D.P.C.

Piatra naturala deschisă la culoare cu care este placat şemineul din imaginea de mai jos aduce cu nuanţele aurii, crem, ale pietrei Rhodos. Interesant întreg ansamblul, în linii tradiţionale, confortabile - canapelele cu perne colorate sunt un refugiu inedit, un colţ familiar şi relaxat, în mijlocul grădinii.

Traditional Patio by Danville Interior Designers & Decorators Culbertson Durst Interiors

Într-un decor montan, terasa rustică poate fi şi ea îmbogăţită cu prezenţa unui şemineu de exterior. În acest context, aspectul brut al pietrei în nuanţe pământii este foarte frumos şi contrastează interesant cu verdele grădinii.

Rustic Patio by San Marcos Building Supplies Eldorado Stone

O altă variantă de şemineu exterior cu o zonă de relaxare protejată de o pergolă, în imaginea de mai jos. Pentru a avea un şemineu cu aspect similar, poţi alege un tip de ardezie multicoloră sau piatră naturala decorativă Sikis Mix.

Traditional Patio by Rockford Interior Designers & Decorators Green Apple Design

Tot într-o curte plină de verdeaţă, şemineul din imaginea de mai jos, placat cu piatră de tip marmura Rock Face Papem, domină întreg spaţiul. Pardoseala este şi ea placată cu piatră naturală - a fost aleasă o piatră în tonuri similare cu şemineul.

Traditional Patio by New York Architects & Building Designers Mark P. Finlay Architects, AIA

O idee inedită, în imaginea de mai jos - zona terasată din exterior este placată cu un singur tip de piatră masivă, astfel încât şemineul este integrat coerent în context.

Dacă te gândeşti să îţi construieşti un şemineu de exterior, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!

8 idei pentru semineul de exterior
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Ardezie Verde Laguna 5cm x LL
Cod PND-2242
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 103,63 Lei
Produs adus pe comanda
Limestone poligonal Macedonia Caramiziu (1mp = 10-15buc)
Cod PNP-2261
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 52,91 Lei
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 98,11 Lei
Produs in stoc

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii