96% sanse sa nu fi vazut aceste peisaje superbe

02.08.2017
0 5 0
Rating:
96% sanse sa nu fi vazut aceste peisaje superbe

The Wave, Arizona, SUA

The Wave (Valul) este o structura stancoasa formata din sandstone, aflata in Arizona, Statele Unite ale Americii, pe platoul Colorado. Zona este faimoasa pentru formele de relief ondulate si colorate. Datorita structurii fragile a terenului, administratia parcului a restrictionat numarul turistilor care vor sa vada zona in numar tot mai mare in ultimii ani. Astfel, este organizata o loterie a permiselor de acces prin care se pun la dispozitie numai 10 intrari pe zi. Chiar si asa, mecanismul prin care se obtin aceste permise este destul de complicat (pentru detalii aici)

Cateva panorame 360° ale acestui superb loc din sandstone gasiti aici.

Sursa foto: wikipedia.org


Produse PIATRAONLINE din sandstone

Pentru detalii produse, click pe linkurile urmatoare: sandstone Rainbow Mat 7 x 30 x 1 cm si sandstone Rainbow Fileti Antique 4 x 20 x 1 cm


Parcul Geologic Gansu Zhangye, China

Gansu Zhangye National Geopark este o zona de aproape 300 de km patrati vestita in intreaga lume pentru formatiunile de roci colorate. Desi internetul este impanzit cu fotografii ale zonei, cele mai multe sunt modificate, prin amplificarea culorilor.

Localizat in partea de nord a Chinei, parcul geologic se afla la altitudini intre 1500 si 2000 de metri. Rocile colorate, in majoritatea cazurilor cu suprafete netede, sunt rezultatul depunerii de sandstone si alte minerale de-a lungul a mai mult de 24 de milioane de ani. In acest proces de formare au fost implicate si straturile tectonice in urma carora s-a nascut si o parte din lantul muntos Himalaya.

Inceputul popularitatii ca obiectiv turistic la nivel mondial se presupune a fi sondajul din 2005 in randul a 34 canale media din China, in urma caruia Gansu Zhangye National Geopark a fost ales unul dintre cele mai spectaculoase locuri naturale din tara. In anul 2009, ”Chinese National Geografic” a plasat Zhangye Danxia printre primele sase peisaje naturale din China. In 2014 s-au investit peste 12,5 milioane de euro in imbunatatirea conditiilor de acces si turistice in zona Binggou.

Sursa foto: pinterest.com, wikipedia.org


Produse PIATRAONLINE din sandstone

Pentru detalii produse, click pe linkurile urmatoare: bila decorativa Sandstone Rainbow si sandstone Poligonala Rosu Vidin


Raul Subteran Puerto Princesa, Filipine

Parcul National al Raului Subteran Puerto Princesa (Puerto Princesa Subterranean River National Park) se afla in Filipine, provincia (si insula) Palawan, la aproape 75 km NV de orasul Puerto Princesa, pe coasta vestica a insulei. Raul subteran traverseaza muntele din limestone si calcar pe o distanta de 8 km din cei 24 km ai intregului traseu la capatul caruia se varsa in Marea Filipinelor. Pestera sapata in munte se dezvaluie turistilor ca un adevarat spectacol de culori aramii, albe si gri, de pereti taiat abrupt sau de stalactite si stalagmite.

In 2010 s-a descoperit ca raul mai are un brat sub nivelul celui cunoscut, precum si o pestera si alte canale sapatate intre cele doua cursuri de apa, in cadrul carora exista ecosisteme bine pastrate de vietati marine si colonii de lilieci. Din 2012 Raul Subteran Puerto Princesa figureaza printre Cele Sapte Noi Minuni ale Naturii (New7Wonders of Nature), alaturi de Padurea Amazoniana, Golful Halong (Vịnh Hạ Long), Cascadele de pe Iguazu, Insula Jeju, Insula Komodo si Muntele Masa.


Produse PIATRAONLINE din limestone

Pentru detalii produse, click pe linkurile urmatoare: limestone Panel Sparta 15 x 60 cm si piese Speciale Limestone Vratza Periat 2 cm


Sursa foto: wikipedia.org

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.