X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Adeziv pentru polistiren expandat si grafitat - Weber P39 Max

Cod : APN-1010
Compara
Descriere

DOMENII DE UTILIZARE
Se utilizeaza pentru lipirea si armarea (spacluirea) placilor de polistiren expandat şi a placilor de polistiren grafitat. Se aplica pe toate suprafetele conventionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli varciment, tencuieli vechi si direct pe orice tip de zidarie. Este recomandat pentru izolarea termica a cladirilor nou construite si a celor vechi, ce urmeaza sa fie reabilitate termic.

Face parte din sistemul de izolatie termica cu polistiren expandat webertherm classic, webertherm mineral si este recomandat pentru sistemul cu polistiren grafitat webertherm home.

PREGATIREA SUPORTULUI
Suprafata suport trebuie sa fie curata, nedeformabila, uscata, fixa si lipsita de substante antiaderente (grasimi, bitum, praf, etc.). Se verifica aderenţa tencuielilor si vopselelor existente. Suprafetele cu urme de substante antiaderente, mucegai, alge, ciuperci se vor curata cu jet de apa sub presiune si cu o perie de sarma. Tencuielile umflate, desprinse trebuie îndepartate. Reparatiile vor fi efectuate cu un mortar pe baza de ciment cu proprietati 2 adezive sau direct cu weber P39 max2 . In cazul în care suprafetele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate şi se asteapta pana cand pelicula de apa dispare.
La lipire: placile de polistiren trebuie sa fie uscate, curate, fara urme de praf si alte impurităti.
La armare: suprafetele placilor de polistiren trebuie sa fie uscate, curate, fara urme de praf si alte impuritati si sa nu prezinte denivelari în zonele de intalnire dintre placi. Aceste denivelari trebuie slefuite în plan si curatate de praf inainte de aplicarea diblurilor. Dacă placile de polistiren nu au fost spacluite, acoperite cu adeziv timp de 2 saptamani, trebuie evaluată calitatea acestora. Placile ingalbenite, prafuite trebuie asperizate si curatate.

MOD DE PREPARARE SI DE LUCRU
Se toarna conţinutul unui sac in cca. 5,5 - 6 litri de apa curata si se amesteca cu ajutorul unui mixer electric pâna se obtine un amestec omogen, fara aglomerari. După un repaus de cca. 5 minute se reamesteca.
Pentru lipire: Mortarul adeziv astfel obtinut se aplica pe perimetrul placii de polistiren si în cateva puncte (3-6), astfel incat la montarea placilor termoizolante adezivul sa acopere cel putin 40 % din suprafata acestora. Se fixeaza prin apasare manuala, iar planeitatea si verticalitatea se regleaza cu ajutorul dreptarului si bolobocului/nivelei. Lipirea placilor se incepe de jos, de pe profilul de soclu si se montează in legatura, tip zidarie. Fixarea mecanica suplimentara se realizeaza cu dibluri, după 1-3 zile de la lipirea placilor.
Pentru armare: Mortarul adeziv se intinde cu gletiera zimtată (6 x 6 sau 8 x 8 mm) în strat uniform pe suprafata placii. Plasa pentru armare (din fibra de sticla) se intinde pe directie verticala si se inglobeaza in adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fasiile de plasa se monteaza prin suprapunere de minim 10 cm. Se aplică imediat al doilea strat de adeziv în grosime de cca. 1,5 mm, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa sa fie acoperita in întregime.

RECOMANDARI
Lucrarile vor fi executate la o temperatura a aerului si a suportului de la +5 C pana la +30 C. Pe durata aplicarii suprafata trebuie protejata de razele puternice ale soarelui si de precipitatii. Se recomanda ca sistemul de izolatie termica sa fie realizat astfel incat sa nu fie expus inghetului sau ploii timp de 24 de ore dupa aplicare. In conditii de umiditate ridicata si temperaturi scazute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanica a placilor termoizolante, se face numai dupa ce se va verifica daca adezivul este intarit si placile termoizolante sunt lipite complet. Aceasta verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de proba. Uneltele folosite se spala cu apa imediat dupa utilizare.

COMPOZITIE
Adeziv sub forma de pulbere de culoare gri, pe baza de ciment, cu adaosuri minerale si rasini sintetice. Cu aderenta mare la suport si la placile de polistiren expandat (EPS-F) sau grafitat.DATE TEHNICE
Apa de omogenizare: cca. 5,5-6 l/sac
Densitatea: 1300-1400kg/x3
Aderenta la suport din polistiren (28 zile): ≥ 0,08 N/mm2
Aderenta la suport beton (28 zile): ≥ 0,8 N/mm2
Permeabilitatea la vapori de apa: ≥ 17,5
Absorbtia de apa prin capilaritate: Clasa W2
Conductivitatea termică în stare uscată la 10 C: ≥ 0,08 W/mK
Rezistenta la foc: Clasa A1
Timp de punere in opera: cca.90 min

TERMEN DE VALABILITATE
12 luni de la data fabricatiei.

Specificatii
Detalii
Selectie produs Standard
Greutate U.M: 25 kg
Detalii achizitie produs
Unit. Masura Buc
Cantitate minima de comanda 1 sac
Detalii
Culoare Alb
Detalii achizitie produs
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Montaj
Consum adeziv lipire: cca. 4-6 kg/mp armare: cca. 3-4 kg/mp
Detalii achizitie produs
Ambalare Sac
Detalii
Cod Produs APN - 1010
Detalii achizitie produs
Tip Calcul Produs BUC
Greutate
Greutate palet/lada/ambalaj (kg): 1050 Kg
Greutate unitate ambalare (kg): 25 kg
Detalii
Destinatie Baie
Living
Spatii umede
Bucatarie
Greutate
Detalii suplimentare ambalare: 42 saci / palet
Detalii
Utilizare Exterior - vertical
Interior - vertical
Montaj
Observatii specifice Rezistenta la foc: Clasa A1/Timp de punere in opera: cca.90 min/Apa de omogenizare: cca. 5,5-6 l/sac
Produse necesare montaj Mistrie canelata, galeata, spaclu
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii