Amenajari bucatarii de apartamente

31.08.2017
0 5 0
Rating:
Amenajari bucatarii de apartamente

De fiecare data cand vorbim de amenajarea unor bucatarii in apartamente, accentul se pune pe valorizarea la maximum a unui spatiu redus. Aceasta este realitatea: cele mai multe apartamente in Romania sunt mici. ”Legea” cea mai importanta de respectat in acest context este de a nu combina mai mult de trei culori. Ideala este o amenajare in doua culori, dar vom vedea cand exceptiile sunt permise.

Spatiul fiind mic, un amestec de mai multe culori va crea un ”haos” al senzatiilor, un disconfort care poate nu se simte de prima data, dar fiti sigur ca acesta exista. Iar intr-o bucatarie trebuie sa gasim o atmosfera calda, primitoare.

Amenjari bucatarii apartamente

Foto 1

In aceasta bucatarie, fundalul este asigurat de placile de ardezie. Daca ar fi fost doar culorile crem-maronii ale ardeziei, spatiul nu ar fi chiar unul potrivit pentru aceasta destinatie, insa albul relaxeaza intreaga tensiune. Albul blatului si al dulapului suspendat intra intr-un contrast cromatic perfect. Albul si galbenul de la usa dulapului creeaza o combinatie echilibrata, iar culoarea dulapurilor de jos se apropie foarte mult de tonurile ardeziei.

Ca o concluzie: in amenajarea bucatariilor de apartament, toate pietrele naturale pot furniza material pentru placare, indiferent de culoare. Ca o paranteza, cu un detaliu foarte important: in cazul contrablaturilor nu se recomanda pietrele scapitate sau fasii cu grosimi variabile. Suprafetele denivelate, cum sunt cele doua tipuri mentionate, sunt mai greu de intretinut in apropierea aragazului si a spatiului pe care se pregateste mancarea.

Amenjari bucatarii apartamente

Daca in bucataria in care s-a folosit ardezie pentru placarea peretilor, se mizeaza pe un contrast mai pronuntat, in fotografia de mai sus travertinul Classic impune ”ritmul”. Iar ritmul travertinului Classic a fost mereu unul molcom, cald, solar. In amenajarea acestei bucatarii de apartament, pardoseala se asorteaza cu contrablatul – cele doua traseaza una dintre liniile principale de forta prin culoarea crem. Evident, albul se constituie ca o prelungire naturala, armonioasa a cremului.

Mobilierul, de culoare mov, palid, reprezinta cealaltă linie de forta cromatica in aceasta amenajare a bucatariei de apartament. Cei mai multi ar fi crezut probabil ca movul nu se poate asocia cu cremul, dar iata ca asocierea este una foarte interesanta si perfect functionala estetic.

Ca si in alte lucruri, totul este o chestiune de nuanta. Si, atat vreme cat nuantele sunt pastelate, moi, sansa ca ele sa vibreze la unison sunt foarte mari, asa cum se intampla in acest exemplu.

Mai avem de remarcat aici ca pardoseala din travertin Classic se prelungeste pana in hol, acolo unde intalneste placarea verticala tot cu mozaic din travertin Classic. Mozaicul are un dublu rol, de accent cromatic pe hol, dar si de continuitate, de legatura cu spatiul bucatariei.

Amenjari bucatarii apartamente

Foto 4

Placile Terrazzo au reprezentat dintotdeauna o solutie cu un garantat succes estetic in amenajarea bucatariilor din apartamentele de mici dimensiuni. Spatiul din fotografia 4 este un exemplu elocvent. Zona de lucru din bucatarie (blatul) este dominant alba, dar spectacolul este oferite de placile terrazzo.

Culoarea lor este aceeasi in profunzime, deci nu sunt doar colorate la suprafata precum gresia si faianta. Se monteaza ca orice placa naturala, folosindu-se acelasi tip de adeziv si de impermeabilizant ca la piatra naturala. Cu placile terrazzo, puteti avea o bucatarie viu colorata, fara a fi exagerat.

Dupa cum se vede si in aceasta amenajare, zona placata cu terrazzo trebuie sa fie una mica, iar restul spatiului e recomandabil sa aiba o singura culoare. Cand nu e contrablat (ca in fotografie), placile terrazzo mai pot decora un perete, dar niciodata doi pereti.

Culorile din placile terrazzo trebuie sa reprezinta o zona care sa faca usor diferenta. Or, daca acoperim aprope o jumatate dintr-un spatiu cu ele, rolul lor de ”accent”, de diferenta, dispare. Retineti ca si in amenajarea bucatarilor de apartament este mereu vorba de proportie, de echilibru.

Amenjari bucatarii apartamente

Foto 5

Rareori amenajarile bucatariilor de apartament reusesc performanta din fotografia de mai sus. Se pleaca din dreapta de la culoarea inchisa (mobilierul) si se ajunge, prin travertinul Classic mai deschis, din pardoseala, la albul peretilor, din stanga. Indiferent de pozitia in care te afli, inconstientul percepe un flux cromatic lin, relaxant. Travertinul creeaza atat legatura intre maroul mobilierului si albul peretelui, dar se aseamana si cu blatul si culoarea contrablatului.

Nu uitati ca amenajarea bucatariilor de apartamente cu piatra naturala, dincolo de aspect, armonie, relaxare, varietate cromatica, inseamna rezistenta, o rezistenta mult superioara gresiei si faiantei.

Pentru orice informatii privind amenajarea cu piatra naturala a spatiilor mici din apartamente, inclusiv bucatarii, va asteptam sa ne contactati telefonic +4021 9907, prin email sau sa ne vizitati in showroomul nostru din Aleea Teisani, nr. 137 A, Bucuresti.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.