X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 23.11.2018

Cauti variante optime pentru un acoperis? Exista mai multe solutii pentru acoperisurile caselor noastre. acestea se pot acoperi cu tigla (cex: eramica, metalica, sau din beton), tabla, sindrila, placi din fibrociment sau din ardezie. In alegerea unuia dintre aceste materiale este bine sa tinem cont nu doar de costurile implicate de achizitia si montajul acoperisului ci si de capacitatea acestuia de a izola locuinta. PIATRAONLINE recomanda acoperisurile din ardezie, o solutie eleganta si cu viata lunga.

1. Ce este ardezia naturala?
Ardezia este o roca metamorfica, formata din argila si nisip, dura (nivel 6-7 din 10 pe scara Mohs), densa, cu porozitate redusa, rezistenta la acizi, la uzura si la ciclul inghet-dezghet,versatila. Se despica in mod natural (se pot obtine folii). Este folosita in amenajari interioare si exterioare. Necesita tratament (acesta se aplica usor si rapid manual sau mecanizat). 

2. Avantajele folosirii ardeziei in executia de acoperisuri:
- Este o roca dura;
- Rezista bine la apa, ploi acide, radiatii UV;
- Este ignifuga;
- Rezista bine la uzura in timp si la ciclul inghet-dezghet;
- Are o mare varietate coloristică si un aspect deosebit;
- Rezista bine la petele organice (excremente de pasari, resturi de frunze, crengi);
- Ofera plusvaloare – acoperisurile din ardezie cresc valoarea de revanzare a locuintei. 

3. De ce alegem sa folosim ardezia pentru acoperis
Ardezia este unul dintre materialele pentru executia unui acoperis de casa. 
Alte materiale sunt: lemnul, tabla, cimentul, materialele sintetice, fibra de sticla, toate cu avantajele si dezavantajele lor. In anumite zone se folosesc frunzele de bananier in altele paiele sau iarba. Dintre toate pachetul avantaje – pret este cel mai bun pentru ardezie.  Asta se intampla din cauza excelentului raport pret/ani de viata, prin care se vede ca un acoperis din ardezie (material + manopera) costa mai mult decat altele, insa rezista 50 de ani (si peste, in medii uscate), adica mai multe generatii.

4. Cerinte de indeplinit pentru acoperisuri
Acoperisul, prin pozitie si destinatie, este un element al constructiei puternic expus factorilor de mediu.

Urmatorii factori determina constructia acoperisului:
- coeficientul de expunere la precipitatii, acesta depinde de zona climatica, amplasamentul local, inaltimea casei, gradul de inclinarea a terenului. In tara noastra expunerea este moderata. Coeficientul de expunere la precipitatii determina panta acoperisului.  Numarul total al zilelor cu ploaie este de sub 100 zile/an in Baragan ( zona cea mai uscata ) si de 190 zile/an in Carpatii Meridionali si in partea Nordica a Carpatilor Orientali ( zona cea mai ploioasa). Sunt si ani in care precipitatiile au lipsit in perioada martie-aprilie, iulie-august si septembrie-octombrie.
- presiunea vantului este un factor de luat in consideratie in principal in stabilirea modului de asezare a placilor, la noi in tara vantul rareori smulge acoperisurile si acest fenomen se intampla in cazul acoperisurilor vechi sau prost montate  
- variatiile de temperatura. Media multianuala de temperatura este de circa 11 grade Celsius insa variatiile pot fi insemnate. Acestea determina rezistenta in timp a acoperisului. 

Putem executa pentru acoperisuri orice finisaj, dimensiune sau culoare. 
 
In conditiile climatice ale tarii noastre acoperisurile din ardezie sunt o alegere potrivita. Placile propuse de PIATRAONLINE (ardezie acoperis) sunt potrivite pentru a respecta o cerinta majora a acoperisului: corelatia dintre panta si inaltime.  O alta cerinta importanta se refera la sarpanta care trebuie sa fie solida intrucat ardezia este grea. Scandurile din astereala se pot bate la distanta una de alta, in corelatie cu dimensiunile placilor de ardezie.  
 

De ce alegem acoperisuri din Ardezie?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii