Ce tip de piatră alegi pentru gard

25.05.2015
0 5 0
Rating:
Ce tip de piatră alegi pentru gardRolul gardului ce delimitează curtea sau grădina nu este unul doar funcțional. Poți alege tonuri de gri, în variante de piatră Kavala, poți folosi o placă de marmură scapițată pentru a întări mesajul unui spațiu elegant, un tip de piatră precum travertinul multicolor pentru un aspect mai relaxat sau piatră Rhodos pentru un aspect rustic, mediteranean. În topul produselor pentru garduri (și pereți de exterior) cu montaj rapid, găsești și piatra panel lemone sau piatra panel ardezie multicoloră.

Este recomandat să alegi același stil de piatră pentru pereții exteriori și pentru gardurile care împrejmuiesc grădina, astfel vei puncta, în mod coerent, liniile estetice ale exteriorului casei tale. Iată câteva idei de garduri din piatră naturală, proiecte ale clienților PiatraOnline.ro:


Marmura Sunny Dream - finisaj scapițat

Marmura arată excelent, în orice spațiu e montată, iar finisajul scapițat adaugă eleganței materialului un aer mai brut și nuanțează texturile crem într-un joc dinamic. Marmura este rezistentă la pete și la apă, cu un caracter poros redus. Acest material poate fi folosit și la interior și la exterior, iar la exterior poate îmbrăca pereți, coloane, un șemineu de exterior sau gardul, ca în imaginile de mai sus.


Fâșii Kavala antichizate


Gard placat cu fâșii kavala antichizate - proiect al unui client PiatraOnline.ro

Ardezia este, prin definiție, o piatră cu o rezistentă crescută la umiditate. Este folosită și la interior, chiar în acest finisaj, antichizat - poate aduce un aspect natural foarte interesant unei săli de conferințe, de exemplu. La exterior, este o alegere foarte bună, pe lângă rezistența la umiditate, materialul suportă foarte bine schimbările de temperatură, deci nu va fi afectat de ciclurile de îngheț-dezgheț.

Citește și articolul despre piatra naturală pentru pereții exteriori și fațade!

Piatră naturală Laguna, verde


Gard placat cu piatră naturală verde - proiectul unui client PiatraOnline.ro

Inflexiunile în nuanță verde a acestui tip de piatră recomandată pentru garduri îi oferă farmec și generează o textură interesantă pentru exterior. Un bun izolator, acest tip de placă se menține răcoroasă pe timp de vară și păstrează căldura, în sezonul rece. Poți completa placarea pereților și a gardului cu un pavaj din același tip de material.


Piatră naturală Rhodos


Gard placat cu piatră decorativă Rhodos, proiect al unui client PiatraOnline.ro

Unul din cele mai populare tipuri de piatră din oferta PiatraOnline.ro, pentru proiecte de placare a gardurilor și pereților de exterior, este un produs cu aspect cald, în tonuri variate de bej și auriu.


Travertin multicolor

Travertinul este, și în acest caz, al placărilor de exterior (garduri, pereți), unul din materialele în tendințe - aspectul său relaxat, nuanțele calde și textura ușor rustică, sunt doar câteva din calitățile pentru care este un tip de piatră apreciat.

Citește și despre variantele de piatră recomandate pentru soclul casei!

Alte materiale ce se regăsesc în preferințele clienților noștri în aceste tipuri de proiect sunt și panelurile (îndeosebi Lemone și ardezia multicoloră) : acestea sunt mult mai simplu de montat și păstrează, bineînțeles, rezistența la ciclurile de îngheț dezgheț și umiditate, în funcție de tipul de material.

Orice tip de piatră naturală trebuie impermeabilizat, mai ales atunci când placa va fi expusă în exterior - sigilarea porilor este un procedeu care lasă porii să respire dar îi protejează împotriva condițiilor mai aspre, care, în timp, pot agresa piatra.


Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala decorativa potrivita pentru proiectul tău, +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.