Contrablaturi de bucatarie: utilitate, estetica. Exemple.

19.10.2016
0 5 0
Rating:
Contrablaturi de bucatarie: utilitate, estetica. Exemple.


Contrablaturile de bucatarie se pot face din multe tipuri de piatra naturala: marmura, travertin, granit, sandstone, ardezie, poligonala, ardezie flexibila SKIN, pebble (piatra decorativa granulata cu margini rotunjite) etc. Culorile cel mai des intalnite sunt bej, gri, galben, albastru, ruginiu, negru, maroniu etc. Contrablaturile din piatra naturala mai confera un avantaj amenajarii: acela al diversitatii cromatice. Si acest lucru se intampla datorita faptului ca nicio piatra nu seamana cu alta. Din aceasta diversitate rezulta deseori o dinamica aparte a zonei decorate. Daca nu doriti un spatiu prea colorat, puteti opta pentru pietre naturale cu nuante foarte apropiate, ceea ce constituie o modalitate comoda care confera o mai mare spatialitate si prospetime incaperii.

Nu de putine ori contrablatul devine un fel de pretext, un punct de plecare pentru o placare integrala a peretelui, ca in fotografia de mai sus. Ardezia folosita aici se asorteaza perfect cu obiectele de mobilier facute din lemn si cu hota din metal. Stilul decorativ rezultat este o combinatie de rustic-elegant cu o usoara nota de high-tech adusa de metalul cuptorulul. In fotografia de mai jos avem un exemplu de spatiu care pare mai mare decat in realitate datorita tonalitatilor de culoare apropiate. Aici contrablatul este realizat din paneluri de ardezie multicolora.

sursa foto: poseidontiledesigns.com

Piatra naturala decorativa este deseori utilizata la realizarea contrablaturilor. Aceste pietre decorative din care se pot face contrablaturi sunt foarte numeroase: paneluri (marmura, ardezie, limestone, quartit), ardezie homa, ardezie kavala, ardezie sikis mix si altele.
Marmura, de exemplu, s-a combinat mereu bine cu metalul. In amenajarea prezentata mai jos combinatia este dusa si mai departe. Blatului de marmura Volakas i se asociaza un contrablat realizat dintr-un mix de marmura Nihaki White, fasii, alaturata marmurei Thasssos polisata. Aceasta amenajare se potriveste cel mai bine celor care prefera o dominanta mai glaciala a amenjarilor.

sursa foto: pinterest.com

Ardezia Noisette Natur (fotografie sus) are o multitudine de nuante bazate pe gri, caramiziu, galben si negru care poate fi exploatata cu ajutorul unor spoturi luminoase. In lumina, acest tip de piatra naturala incalzeste spatiul, il face nu doar mai primitor, ci si foarte colorat, fara sa fie insa agresiv.
In fotografia de mai jos avem tot ardezie, multicolora si antichizata de data aceasta, cu dimensiuni de 10 x 10. Diversitatea modelului acestui contrablat este evidenta: placile sunt si pe verticala si pe orizontala, la care se adauga rosturile si butoni din chenarul central. Aparenta aglomeratie este in acest caz contrabalansata de unitatea cromatica a mobilei si a blatului. Asftel, cu un cost foarte mic, in comparatie cu totalul investitiei in amenajare, contrablatul din piatra naturala sparge monotonia coloristica si echilibreaza intregul decor.

sursa foto: stylishhomes.com

Iata doar cateva exemple de amenajari in care contrablatul din piatra naturala ocupa un loc central in spatiul bucatariei. Va asteptam cu o oferta de contrablaturi si idei de amenajare a lor incredibil de mare. Ne gasiti fie aici, pe platforma PIATRAONLINE, fie la adresa showroom-ului nostru din Aleea Teisani 137A, Bucuresti.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.