X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Cum aleg contrablatul? Idei si sfaturi practice!

publicat in: Bucatarie // pe 27.11.2018

Blaturile din piatra montate in bucatarie au nevoie de contrablat. Montarea acestuia are la baza necesitati practice dar si estetice. Protector al peretelui fata de stropii care-l pot pata, contrablatul se alege fie din acelasi material cu blatul, fie dintr-un altul din aceeasi familie. Daca avem blat din granit putem monta contrablat din granit, dar si din alta piatra naturala. In general blaturile se executa din piatra lustruita, este recomandabil ca si contrablaturile sa fie executate cu acelasi finisaj, intrucat intretinerea lor este mai usoara. In esenta exista doua tipuri de recomandari pentru contrablaturi:

1. Contrablaturi executate din acelasi material ca blatul si eventual ca pardoseala, nu neaparat avand acelasi finisaj. Aceasta asortare evidenta creeaza armonie si echilibru. Un blat executat din granit Fantastico gold se potriveste cu un contrablat realizat cu placi din acelasi material. Acelasi tip de placa se poate monta pe pardoseala. Un blat din marmura Nero Marquina se asorteaza foarte bine cu un contrablat si cu o pardoseala din placi de acelasi material. Blaturile amintite au fost executate din material avand acelasi finisaj ca placile pentru pardoseala si contrablat. Travertinul Classic lustruit, folosit pentru blat, se poate insa asorta foarte bine cu o pardoseala din acelasi material mat sau periat si cu un contrablat tot lustruit.

2. Contrablaturi din mozaicuri executate din acelasi material ca blatul. Astfel blatul din travertin Silver (chiar cu finisaj mat) este echilibrat asociat unui contrablat din mozaic travertin Silver. Mozaicul din marmura Cappuccino, cu finisaj antichizat, livreaza nu doar un contrablat din acelasi material cu blatul lustruit ci si o placare verticala de o frumusete deosebita. 
Blatul, ca element de mobilier in bucatarie, are de suportat atacul unor agenti abrazivi dar si corozivi, care-l pot zgaria, arde sau pata. La randul lui contrablatul, desi nu se lucreza pe el, are de suportat stropii rezultati din prelucrarile de pe blat. Ambele suprafate au nevoie de tratament dupa montaj, de intretinere si de mentenanta.

Cum aleg contrablatul? Idei si sfaturi practice!
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii