X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Cum amenajezi cu piatra decorativa un living cu bucatarie “open space” ?

publicat in: Bucatarie // pe 30.04.2019

Amenajarile cu piatra decorativa castiga teren an de an. Sunt elegante si durabile iar raportul pret/calitate are valori dintre cele mai bune. Nu e de mirare ca se intalnesc din ce in ce mai des, mergand practic mana in mana cu noile concepte de amenajari interioare. Astfel ca o amenajare de living cu bucatarie deschisa (“open space”), realizata cu piatra decorativa, este intalnita des printre tendintele actuale. 
Iata cateva idei de folosire a pietrei decorative in amenajarile de living cu bucatarie deschisa.

1. Bucatarie “open space” cu piatra decorativa
Folosirea pietrei naturale intr-o bucatarie este binecunoscuta. De la blatul de bucatarie pana la placarile peretilor si pardoselii piatra se intalneste peste tot. Iata cateva idei:
• blaturile de bucatarie din granit, marmura sau travertin, sunt necesare in orice bucatarie, in variantele “open space” acestea depind in mai mare masura de spatiu si trebuie corelate si cu design-ul de living.

• placarile de contrablat cu piatra decorativa ofera un contrast fata de restul peretelui, iar alegerea cu atentie a pietrei reduce cheltuielile de intretinere intr-o zona expusa 

• placarile cu piatra decorativa pentru pereti, se folosesc placi de diverse dimensiuni, mozaicuri sau paneluri

• placarile cu piatra naturala pentru pardoseli, se folosesc placi mari, dimensiunile si tipul vor fi corelate cu cele de pe pardoseala din living. Placile din living fie vor continua modelul din bucatarie, fie vor crea o delimitare de spatii schimband acest model. 

foto: decoist.com

2. Amenajare living modern cu piatra decorativa
Un living modern in care se foloseste piatra decorativa este in tendintele design-ului de interior actual. Cateva idei vor clarifica aspectele esentiale:
• pardoseli din piatra naturala, in montaje si culori felurite, cu diferite finisaje, compatibile sau nu cu sistemele de incalzire in pardoseala, dupa caz. Se folosesc placi mari din marmura, ardezie, granit, travertin sau calcar, acestea se monteaza in prelungirea celor din bucataria deschisa sau vor fi diferite de acestea, potentand ideea de spatiu cu destinatie diferita.


  
• pereti din piatra naturala, amenajarea unor asemenea pereti este o provocare intrucat necesita cunostinte de design interior dar si creativitate, in aceeasi masura, living-ul fiind si o camera de primire a oaspetilor, ceea ce presupune respectarea unor cerinte specifice de imagine

• accentele cu paneluri sunt des intalnite in living si acestea potenteaza cu succes aspectele inovative care personalizeaza aceasta incapere, mai ales in conditiile asocierii cu bucataria deschisa
   
3. Idei de design in amenajarile de living cu bucatarie “open space”
In amenajarile de acest tip sunt cateva idei de design care merita notate:
• legatura prin culoare – peretii avand aceeasi culoare din living si din bucataria deschisa creeaza continuitate. Daca aceasta culoare este tare atunci legatura este si mai evident insa efectul culorii va trebui diminuat prin alternarea cu culori neutre. 

• legatura prin pattern cu efect 3D – peretii pe care se aplica un tapet cu efect 3D sunt extreme de potriviti pentru asemenea legaturi. 

• legatura prin schimbarea relatiei intre cele doua camere, aceasta idee inseamna focusarea pe bucatarie, lasandu-i acesteia pozitia centrala in apartament. Surpriza vine din constatarea ca o asemenea amenajare castiga prin caracterul de intimitate superioara pe care-l capata living-ul. Nu va marca o continuitate evidenta insa aceasta va fi de profunzime.  

• legatura prin similitudinea amenajarilor din piatra, ceea ce ai in bucatarie pune si-n living (cel putin la nivel de accente), legatura va fi subtila insa suficienta pentru a marca o continuitate. 

PIATRAONLINE, generator de inspiratie profund si eficient, sustine placarile in piatra pentru amenajarile living cu bucatarie deschisa si propune variante de placari sustenabile si estetice.
Vino si descopera pavilionul si show-room-ul deschise in Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, cu siguranta ca asteptarile tale vor fi depasite. 
 

Cum amenajezi cu piatra decorativa un living cu bucatarie “open space” ?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii