X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 24.09.2019

4 idei de amenajare exterioara cu piatra naturala

Piatra naturala provenita din demolari sau dezafectari poate fi folosita in amenajari exterioare de curte sau gradina. Reutilizarea pietrei naturale aduce mari economii si pastreaza caracterul ecologic al acesteia. In functie de tipul ei, de forma sau de gradul de uzura, piatra este utila in placarile exterioare (terase, trepte), constructia de carari sau se poate folosi ca pasi japonezi. Iata cateva idei:

1. Cum construiesti o alee din piatra naturala lespezi
Lespezile sunt placi din piatra, asemanatoare pietrei poligonale insa de dimensiuni mai mari, care se folosesc la pavaje. Ele se pot recupera din placi mai vechi avand aceeasi utilizare sau provin din placi de piatra mai mari, ramase din prelucrarile de pe santiere. Recuperarea unor bucati de piatra ramase dupa renovarea mormintelor constituie o alta sursa de lespezi. Furnizorii de piatra naturala au si ei resturi provenite din sparturi care pot fi achizitionate la preturi mici. Placile astfel recuperate trebuie mai intai curatate si prelucrate pentru a fi folosite conform proiectului propus. Regina lespezilor este ardezia, o roca dura, care se despica usor in mod natural, ceea ce permite obtinerea placilor fara un efort de prelucrare major.  In esenta lespezile se pot folosi ca pasi japonezi, montarea acestora realizandu-se direct pe substrat. Nu recomandam asezarea direct pe pamant a placii de piatra din cauza faptului ca, in urma ploilor, solul de sub piatra se imbiba de apa si permite deplasarea placii. De aceea o groapa sapata sub piatra si umpluta cu nisip va permite amplasarea placii fara probleme. In cazul in care doresti o carare compacta atunci lespezile trebuie asezate una langa alta si cel mai bine este ca placarea sa se faca pe un pat tare (beton).  


  
2. Cum plachezi un pavaj cu piatra poligonala
Piatra poligonala se poate cu usurinta recicla, prelucrarea ei din piatra provenita din demolari este relativ simpla. Montajul acesteia se face pe un pat din beton (sapa), care se toarna in zona de constructie a drumului, dupa pregatirea substratului. Dupa intarirea sapei se monteaza placile de piatra folosind adezivi flexibili si tehnologia de montaj “prin periere”. Montajul se face cu rosturi. O posibilitate de a evita sapa se poate adopta folosind pietrisul. Se sapa un sant adanc de 10-20 cm care se umple cu nisip peste care se aseaza un strat de pietris, ambele se compacteaza. Se aseaza un strat de adeziv apoi se monteaza piatra poligonala, rosturile se chituiesc, imaginea finala este a unei pietre formata din bucati. Se lasa o zona acoperita doar cu pietris, apoi se repeta operatia. Va rezulta un drum mixt, din piatra si pietris, rezistent si cu o estetica arhaica. Aceasta varianta permite folosirea unor bucati mici de piatra, exact precum cele rezultate din demolari.  


 
3. Cum amenajezi un perete cu piatra naturala fasii 
Fasiile din piatra naturala se obtin prin cioplirea pietrelor de dimensiuni mai mari si prelucrarea lor pana ajung la placi de lungime variabila si subtiri. Canturile acestora nu se prelucreaza, ramanand asa cum au rezultat din cioplire, ceea ce da un aer arhaic placarii.  Placile provenite din resturi se curata si se prelucreaza. Se folosesc apoi la placarea unor ziduri, socluri, fatade, garduri, stalpi, toate pe exterior. Se pot folosi si pe interioare, pentru obtinerea unor accente. Din cauza proprietatii de a se despica in mod natural ardezia ofera fasii spectaculoase. Montajul se face cu adezivi flexibili, asezand fasiile una peste alta, pe latime, ca intr-un proces de stivuire.  

4. Cum pavezi cu piatra naturala filleti
Piatra tip filleti este des intalnita in pavajele exterioare dar si pe pereti. Traditional inseamna placi din piatra de lungime variabila, cu  latime in gama 30-80 mm si grosime de 30-50 mm, mai rar 40-80 mm. Mai multe tipuri de piatra pot fi filleti: granit, marmura, ardezie, in general piatra cu densitate mare. Pentru pavaje placile sunt netede si dimensiunile lor sunt apropiate insa pentru pereti se pot folosi pietre de orice dimensiune, asemanatoare intr-o masura cu pietrele de rau. Ca utilizare in domeniul pavajelor piatra filleti rivalizeaza cu piatra cubica. Montajul ei se face cel mai bine pe substrat de beton, pe care se aplica un strat de adeziv de circa 3 cm. 
PIATRAONLINE sustine reciclarea pietrei naturale, un produs ecologic a carei utilitate peste timp este bine-cunoscuta. Pe langa sparturile din piatra, de diverse tipuri si dimensiuni, care necesita prelucrare locala, in functie de proiect, PIATRAONLINE ofera si lespezi, piatra poligonala, pasi japonezi, piatra filleti si fasii, gata prelucrate, provenite din roci de cea mai buna calitate. 

Vino si descopera universul pietrei naturale pentru amenajari exterioare la sediul din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, sector 1. Un pavilion exterior unic si un show-room interior gradios, complet echipate, iti prezinta o multitudine de posibilitati care, cu siguranta, iti vor depasi asteptarile.

Cum sa folosesti piatra naturala reciclata in gradina
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii