X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Geniu, Originalitate, Creativitate - Zaha Hadid Architects din Londra

publicat in: General // pe 09.10.2019

Specialistii romani iau cu asalt citadelele arhitecturii

Zaha Hadid (1950-2016), Sheherezada curbelor imposibile, considerata unul dintre geniile arhitecturii secolului 20, are mostenitori eminenti chiar la sediul Zaha Hadid Architects din Londra, firma solida si distinsa, headquarter al unei companii cu peste 400 de colaboratori adunati in 7 birouri raspandite in toata lumea. Aici lucreaza alaturi barbati si femei, in proportii sensibil apropiate (58% fata de 42%), pe posturi, in functii si cu salarizari echivalente, un echilibru util si sanatos, preconizat de Zaha Hadid in anii ei de inceput, perioada in care  doar 6% dintre femei aveau acces la practicarea arhitecturii. A fost nevoie de geniul ei, proiectat in timp, pentru a se ajunge aici. 

Cu un bagaj total de 950 de proiecte in 44 de tari de pe 6 continente, in cei 40 de ani de experienta compania Zaha Hadid Architects s-a dovedit un colos in domeniu si totodata un reper de creativitate si succes. Masterplan-urile din UK, Rusia, Germania, Spania, Egypt, USA, Singapore, Turcia, marcheaza viziunea companiei care lucreaza pentru clienti recunoscuti prin excelenta in domeniile lor de activitate. Premiile si nominalizarile obtinute din partea celor mai prestigioase institutii profesionale, academice si civile incoroneaza o activitate plina de har si de rezultate. 
La toate acestea contribuie si specialisti romani. Bogdan Zaha, Andrei si Antonina Padure, Sorin Tatu, sunt romani a caror contributie la o serie de proiecte este insemnata. 

sursa foto: archdaily.com

Bogdan Zaha este Lead Architect, lucrand in domeniul tehnologiei informatiei, cu rol de a stabili cea mai buna solutie tehnologica pentru satisfacerea cerintelor specifice in domeniul sau de expertiza si facand legatura intre procesele de business si tehnologia adecvata pentru ca aceste procese sa functioneze.  Absolvent de Arhitectura dar si de Matematica, Andrei Padure este specialist in design computational si fondator al DigitalMatters, o platforma educationala pentru promovarea proiectarii parametrice prin intermediul programarii vizuale Grasshoper/Dynamo. Antonina Padure se distinge prin experienta si competentele in arhitectura industriala. Este BIM Architect, creeaza si implementeaza proiecte. Sorin Tatu este si el BIM Designer.  Realizarile lor sunt, implicit, si ale scolii romanesti de Arhitectura. 

sursa foto: ciotauadriana.wordpress.com

Realizarile biroului, la care compatriotii nostri sunt parte, determina creearea de spatii de toate felurile, la intersectia carora se afla, conceptual, modul de incadrare in imprejurimi. Acest concept vizeaza simbioza dintre arhitectura, peisagistica si geologie, si fixeaza termenii procedurali ai asimilarii tehnologiei de ultima ora in topografia locului. 

Exemple de proiecte realizate de catre specialistii Zaha Hadid Architects, multe dintre ele nominalizate pentru premiere, se regasesc pe toate meridianele pamantului, iata cateva dintre ele, atasate anului 2019:

• Morphaeus Hotel City of Dreams - Macau (China), nominalizat pentru mai multe categorii de premii (Asia Awards “Best Newbuilt”)

• Nanjing International Youth Cultural Centre – China (UK Excellance in Design Awards) 

• Eleftheria Square – Nicosia, Cypru, masterplan propus pentru International Architecture Awards “Urban Design(Concept)”

• General Tower – Milano, Italia, Centru de afaceri al caui plan este propus pentru Plan Awards “Mixed Used” 

• Opus Hotel – Dubai (WAF Awards Completed Buildings “Mixed Used”) 

• 3 Halle – Nurnberg, Germania (Dam Preis 2020 Nomination) 

sursa foto: perspectiveglobal.com

Aceste proiecte sunt executate de o pleiada intreaga de arhitecti, cu diverse specialitati si provenind din tari diverse: USA, China, Rusia, Marea Britanie, Germania, India, Italia, Hong Kong, Japonia dar si din Mexic, Polonia, Ukraina, Romania si altele, intr-o uniune de idei si concepte aderente viziunii originare, cu care s-a afirmat initiatoarea si prin care, alaturi de Patrick Schumacher (partener), a revolutionat lumea arhitecturii:

• personalizare spatiilor 
• fluidizarea granitelor 
• eficientizarea consumurilor 
• asimilarea culturii locale 
• imbinarea proiectarii digitale cu materialele ecologice

sursa foto: chaosgroup.com 

PIATRAONLINE, in concordanta cu crezul sau de generator de inspiratie, sustine activitatea profesionala a arhitectilor romani de pretutindeni, prezentand piatra naturala, material de constructie ecologic si simbol al sustenabilitatii, in cele mai felurite ipostaze si in cele mai complexe moduri, de la Arhikit la cel mai mare pavilion european de piatra naturala si la showroom-ul aplicativ, deschise in Bucuresti,  Aleea Teisani  137A, sector 1. 
 

Geniu, Originalitate, Creativitate - Zaha Hadid Architects din Londra
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii