X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Idei amenajari bai moderne - Pattern-uri in piatra naturala

publicat in: Baie // pe 09.04.2019

Cum sa amenajezi o baie mica folosind pattern-uri din piatra naturala

Daca ai o baie de renovat ori iti construiesti o casa noua si ai ajuns la baie, acum e momentul sa afli cateva idei remarcabile pentru amenajari spectaculoase. Si cum nu poti amenaja baia fara sa ai peretii si pardoseala gata, fara indoiala ca-ti vei indrepta atentia in aceasta directie inca de la inceput. De aceea ideile pe care ti le vom prezenta se refera la acest domeniu si fac parte din categoria celor mai impresionante.

1. Amenajare baie moderna 2019 – pattern-uri standard din piatra naturala
Pattern-urile asa-numite standard sunt modele de asezare ale placilor din piatra naturala.  Modul de montaj este foarte important intrucat defineste un stil ori pot determina marirea unor spatii. Iata principalele modele:

• standard pattern (stacked bond) – cu placi asezate una langa alta, intersectia placilor este in cruce, este potrivit oricarui tip de piatra, indiferent de dimensiune, forma, finisaj.  In baile mici, de bloc, aceste amenajari ar trebui evitate intrucat rosturie paralele creeaza ochiului impresia de ingustare a volumelor. 

foto: unleashapp.co

• diamond pattern (diagonal) – placile sunt montate la 45°, este un pattern foarte versatil, potrivit pentru camerele mici (bai, holuri, cabine dus) intrucat creeaza efectul de “marire” a spatiile.  
  
• subway pattern (running bond) – este pattern-ul standard cu placi decalate cu jumatate de placa. Este dedicat placilor dreptunghiulare si se foloseste pe scara larga intrucat are avantajul de a ascunde imperfectiunile de sub placi (pardoseli inegale, pereti strambi). Montajul se face pe orizontala sau pe oblica, in acest fel ochiul este impresionat de efectul de ansamblu. Un pattern foarte potrivit cabinelor de dus. 

• herringbone pattern (bradut) – un pattern care presupune asezarea placilor in zig-zag si este avantajos pentru placare un spatii mici (bai, bucatarii, holuri), intrucat creaza impresia unor spatii extinse. 

foto: carniato.com.br

• basket weave pattern (tesut) – un model care seamana cu o tesatura, folosit atat pentru pereti cat si pentru pardoseli. Evidentiaza spatii mai ample in camerele mici (bai, holuri) 

• french (roman) pattern – acestea sunt modele de amenajare organizata cu placi de dimensiuni si forme diferite (patrate si dreptunghiulare). Montajul lor se face atat la interior cat si la exterior si sunt destinate suprafetelor mari. 
Alte pattern-uri utilizate sunt windmill pattern (moara de vant) si hopschotch pattern (sotron). 

2. Amenajare baie moderna 2019 – pattern-uri customizate
Un pattern personalizat contribuie la punerea in evidenta a unui spatiu atipic (baie mica, hol mic, zona de living). Prin folosirea unui pattern customizat poti obtine ceea ce imaginatia ta scoate la iveala, ceea ce te reprezinta mai bine, ceea ce va face baia sau holul tau unice. Sunt mai multe moduri de a peronaliza placarile, iata cateva dintre ele:

foto: .pinterest.com

• personalizarea pattern-urilor standard – aceasta se face prin utilizarea unui pattern cunoscut, cu folosirea unor placi de culori sau nuante diferite. Culorile contrastante au un efect si mai pregnant. Baile (holurile) mici si accentele zonale sunt cele mai intalnite locuri unde se potrivesc aceste tipuri de placari.

• pattern simplu – acest tipar se obtine din placi debitate drept si montate simplu. Culorile contrastante dau bune rezultate. Accentele zonale sunt cel mai des intalnite personalizari cu acest tip de pattern. Placarile pe peretii bailor mici sunt locuri ideale pentru a-ti manifesta creativitatea. 

foto: panariagroup.it

• pattern-uri prin tehnologia “waterjet” – aceste modele sunt executate prin debitarea pietrei cu jet de apa. Forma si precizia debitarii se stabilesc prin program. Rezultatele sunt nu doar spectaculoase ci pot fi incadrate in categoria operelor de arta in piatra.  

• pattern-uri cu intarsii de material – aceste personalizari sunt cele mai suprinzatoare, asocierea pietrei cu alta piatra sau cu alt material ofera o perspectiva speciala, se pot executa adevarate tablouri folosind intarsiile. In esenta exista doua metode:

1. intarsii cu placi montate pe cadre de metal – se folosesc placi din piatra naturala de forma patrata sau dreptunghiulara, debitate la dimensiunile stabilite prin proiect. Se executa totodata cadre din profile metalice in care se monteaza placile. Fiecare pattern este special, dedicat respectivului proiect. 

2. intarsii de arta – acestea se executa din materiale diverse (placi de piatra, lemn, etc) debitate pe masina si care creeaza un model unic, mergand pana la reproducerea unor opere de arta. Pentru executia acestora se poate folosi sistemul de dreptunghiuri bazat pe legatura dintre sirul lui Fibonacci si numarul de aur φ = 1.61, care genereaza cele mai proportionate pattern-uri. 
    
PIATRAONLINE, generator de inspiratie recunoscut, sustine pattern-urile cu piatra naturala atat cele standard cat si cele customizate. 
Vino si descopera pavilionul si show-room-ul din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A unde vei putea admira multitudinea de solutii cu piatra pentru placarile din casa ta.

Idei amenajari bai moderne - Pattern-uri in piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii