Idei pentru exteriorul casei - placarea cu piatră poligonală

02.03.2016
0 5 0
Rating:
Idei pentru exteriorul casei - placarea cu piatră poligonală


Piatra poligonală
este o variantă excelentă pentru placarea aleilor de grădină, a curţii sau a terasei. Are un decupaj reprezentativ, numit şi "crazy paving", datorită formelor creative în care acest tip de piatră este disponibilă. Poţi alege piatră poligonală caracterizată prin diverse culori cât şi prin dimensiunea aleatoare a suprafeţei văzute şi având o grosime relativ constantă, de aproximativ 5 cm. Piatra poligonală este durabilă şi rezistentă (la foc, îngheţ, eroziune) şi poate fi folosită - pentru un aspect coerent al exteriorului casei, şi pentru garduri sau faţade.

Piatra pe care o alegi pentru exteriorul casei poate avea şi nuanţe mai intense de culoare, dacă urmăreşti să ai un spaţiu cu un aspect mai activ. Iată câteva variante de piatră poligonală cu care îţi poţi înfrumuseţa în această primăvară exteriorul casei:

Piatra sandstone Roşu Vidin are o culoare intensă, fresh, care va contrasta frumos cu plantele din curte sau cu gazonul proaspăt tuns. Este pusă în valoare bine dacă restul amenajării (părţile neplacate, verticale) sunt, de exemplu, albe, sandstone-ul Roşu ajutând la amenajarea unui exterior relaxant şi primitor.

Citeşte şi "Zece idei pentru pereţii exteriori"

 Terasă placată cu piatră poligonală Sandstone Roşu Vidin


O altă variantă interesantă este piatra poligonală calcar Decor Stone Yellow - de această dată, nuanţele beige, luminoase, ale pietrei vor fi potrivite pentru nuanţe rustice în concepte de amenajare exterioară.

 Perete terasă placat cu piatră poligonală calcar Decor Stone Yellow


Aceeaşi piatră, Decor Stone Yellow, poate fi folosită şi pentru un alt tip de placare importantă în exterior - soclul casei, ca în imaginea de mai jos.

Află şi cum se curăţă terasa placată cu piatră naturală!

 Soclu placat cu piatră poligonală Decor Stone Yellow


Ardezia Kavala - disponibilă chiar şi în varianta Antique, punctează culoarea simplă a pietrei, dar cu un efect maxim, în asocieri bine gândite. Un exemplu, în imaginea de mai jos.

 Piatră poligonală ardezie Antique


O altă variantă pe care ar trebui să o iei în considerare dacă plănuieşti amenajarea curţii sau a grădinii este piatra poligonală Sikis large. Pe lângă rezistenţa sa deosebită, nuanţele metalizate, cu inflexiuni de albastru, vor oferi o amprentă inedită spaţiilor exterioare casei tale.

 Curte placată cu piatră poligonală Sikis Large


Este bine ca atunci când alegi piatra naturală pe care o vei folosi la exterior, să alegi acelaşi tip de piatră, eventual în finisaje diferite. Piatra poligonală are un impact vizual puternic iar dacă foloseşti două sau trei tipuri de piatră, rişti să aglomerezi atmosfera. Chiar dacă vorbim de exteriorul casei, regulile şi riscurile sunt similare - nu aglomera cu prea multe texturi, materiale şi obiecte de decor, dacă vrei să te bucuri de un spaţiu relaxant. Un exemplu de folosire al pietrei Sikis Large în mod corect este decizia luată de clientul PiatraOnline de a folosi acelaşi material atât pentru placarea curţii, cât şi pentru placarea soclului casei, dar şi pentru aleea de lângă casă.

 Soclu şi alee exterior, placate cu piatră Sikis Large


Un alt exemplu de folosire a pietrei poligonale pentru un perete de exterior, în imaginea următoare: plăcile de Calcar Macedonia Crem, de dimensiuni medii au fost folosite pentru placarea unui perete al terasei. Nuanţe similare există şi în piatra aleasă pentru pardoseală - travertin clasic.

 Placare verticală - Calcar Macedonia Crem


Urmăreşte şi clipul, pentru a afla mai multe detalii legate de alegerea pietrei poligonale, dar şi despre cele mai bune recomandări în ceea ce priveşte îngrijirea acestui tip de piatră:

Dacă vrei să afli mai multe despre folosirea pietrei poligonale pentru exteriorul casei - curte, terasă sau grădină, sună-ne la telefon +4021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.