X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 25.06.2019

Cum sa amenajezi o gradina cu piatra naturala

Amenajarile exterioare din piatra, tipice gradinilor japoneze, au la baza filozofia ZEN. Folosind piatra naturala, pietris si nisip, mesterii japonezi creeaza munti in miniatura si rauri fara apa, imaginand un univers propriu in care natura este exprimata prin mijloace si elemente stilizate, esentiale. Organizarea unei astfel de gradini este laborioasa si necesita inspiratie si har, insa rezultatele vor depasi orice asteptare. Iata cateva idei pentru o gradina japoneza autentica in curtea ta.
 
1. Amenajari de gradina cu rocarie
Amplasarea muntilor in miniatura si crearea unei imagini adecvate a acestora este primul element de care sa tii seama. Intr-o prima faza este bine sa faci un plan al intregii gradini, in care sa stabilesti ce suprafata vei folosi si modul in care doresti sa execute amenajarea. Calculul suprafetelor in care vei amplasa rocaria care sa imagineze muntii te ajuta sa alegi piatra. Pentru o suprafata mare este normala alegerea imaginii unor munti mai inalti, acestia se obtin cu Monolith Makedon, un aranjament de pietre masive,cu aspect arhaic, numai bune pentru a te transporta in perioadele in care vulcanii schimbau fata lumii.   Completarile cu sandstone amintesc de epoca bronzului iar cele cu rocarie Woodstone aduc lemnul in peisaj. In zonele in care ai pus gazon pasii japonezi ajuta la pastrareaa identitatii gradinii. In acest mod se realizeaza o asamblare perfecta intre epoci asigurand o amenajare de gradina marcata de diversitate si stil. 

foto: digitalblasphemy.com

2. Amenajare de gradina cu pebble
Dupa amplasarea muntilor in peisaj vine randul apelor, inlocuite cu nisip sau pietris. Nisipul este cel mai nimerit insa fiind sensibil la vant in multe situatii se inlocuieste cu pebble de mici dimensiuni. Valurile realizate cu acest tip de pietris sunt rezistente si se mentin vreme indelungata. In functie de imaginea pe care doresti sa o creezi, poti alege intre mai multe variante de pebble, toate de dimensiuni de 1-2 cm, cum ar fi: sandstone Mandras pentru “mari” in culori calde, marmura Thassos pentru valuri imaculate si marmura Verde pentru cele mai adevarate valuri din piatra cu putinta. Acum ai imaginea inceputului de vremuri, in care apa si piatra se ingemanau. Este un peisaj aproape selenar si potrivit unui anume gen de meditatie. Pentru a-l insufleti este necesar sa-i dam viata si acest lucru este posibil. 

foto: rock-cafe.info

3. Amenajari de gradina cu plante 
Gradina japoneza nu are doar piatra pe suprafata ei. Chiar daca piatra este elementul esential, menit sa sugereze perenitatea si rabdarea, este bine ca acesteia sa i se alature viata, acea vremelnicie care, in contrast cu timpul fara timp al pietrei, accentueaza echilibrul si armonia unei lumi. Sakura, floarea de cires care simbolizeaza efemeritatea vietii, isi are locul ei in gradina si copacul care o naste este un element al peisajului incadrat perfect in filozofia locului. Varietatile de cires pitice sau arbusti verzi se pot sadi pe paturi de iarba, cel mai adesea acestea avand forme curbe neregulate, ca intr-un puzzle. Darnicia simbolurilor amenajarilor japoneze se suprapune peste frumusetea lor primitiva, surprinzatoare si plina de semnificatii in fiecare detaliu. 

foto: wikipedia.org

PIATRAONLINE, generator de inspiratie permanent si meticulos, este pertenerul tau de nadejde in amenajari de gradina. 
Vino si descopera universul amenajarilor cu piatra naturala in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE deschise in Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, si asteptarile tale vor fi, cu siguranta, depasite.
 

Karesansui - gradina japoneza din piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii