X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Modele de bai cu doua tipuri de piatra decorativa

publicat in: Baie // pe 26.03.2019

3 idei de amenajare baie cu doua tipuri de piatra

Tendinta din ce in ce mai accentuata de placare a bailor cu piatra naturala este o consecinta fireasca a raportului pret/durata de viata care este extrem de favorabil acestui tip de investitie. Practic suma pe care o ai de plata este foarte mica, daca ai in vedere ca placarea te tine o viata intreaga, ba chiar poti s-o lasi linistit nepotilor. Tocmai din cauza perioadei de timp enorme pentru care faci investitia este foarte important sa alegi corect tipurile de piatra de placat, finisajul, modelul. 
Una dintre variantele elegante si care apare permanent in tendintele design-erilor de interior este placarea cu doua tipuri de piatra. Iata cateva optiuni de ales:

1. Amenajarea baii cu marmura – o amenajare baie eleganta si de bun gust 

Marmura este o optiune pentru placarea bailor care desi dateaza din timpuri stravechi isi mai pastreaza inca fascinanta magie de culori si texturi. Este greu de gasit o placare mai suava decat aceea provenita din montajul profesional al unor placi de marmura de calitate. Asocierile marmurei cu ea insasi pastreaza vibratia originara si amplifica senzatiile de confort si relaxare pe care oricine le simte in prezenta acestui veritabil cadou al Pamantului. 

Combina mozaicul Mix Cube  din trei varietati de marmura (Bianco Carrara, Cleopatra, Nero Marquina) cu placi din aceleasi tipuri luate separat si obtii trei modele distincte de amenajari din marmura.  Poti face si alte combinatii, de exemplu mozaic Mix Cube mat cu placi de marmura Kavala polisata. Asocierile cu placi de marmura Cleopatra polisata sau Nero Marquina polisata se spune ca dau rafinamentul unei bai moderne, in cel mai veritabil stil sic contemporan.  

2. Amenajarea baii cu travertin – o amenajare baie in culori calde 

Travertinul este folosit des in placarile de bai moderne datorita culorilor linistite si a texturilor placute. Se folosesc asocierile din mai multe tipuri de travertin, cu texturi diferite sau din travertin si un alt tip de piatra. Un perete acoperit cu placi din travertin Classic mat se continua cu un altul acoperit cu mozaic Classic polisat care, prin reflexia luminii, ofera baii o noua dimensiune.

Alege si combina tipuri de piatra diferite pentru perete si blat, faci placarea cu un tip de piatra si alegi alt tip pentru blat. Asemenea imperecheri sunt des intalnite. Un exemplu modern apare intre travertinul Classic antichizat si blatul din marmura Maron Emperador polisata, combinatia contrasteaza si aceste modele au succes.  

3. Amenajarea baii cu doua tipuri de piatra diferite

Acest tip de amenajare presupune cunoasterea mai detaliata a comportamentului pietrei in conditiile date (umiditate, vapori, factori corozivi). Asocierea unor tipuri de piatra cu proprietati apropiate, gen granit-ardezie (roci silicioase) sau marmura-travertin –limestone (roci calcaroase), asigura intretinerea si mentenanta echilibrata a acestora si reducerea cheltuielilor necesare acestor activitati. Asociaza marmura si travertin. In exemplul dat au fost imperecheate marmura Black cu dimensiuni 10 x 10 x 1 cm si finisaj antichizat, cu care s-a placat pardoseala, cu travertinul Classic, avand aceleasi dimensiuni si finisaj, utilizat pentru placarea peretilor. Dimensiunile egale  si finisajul asemanator asigura un concept compact iar contrastul culorilor confera compozitiei dinamism. Un alt exemplu este combinatia dintre limestone si travertin pentru care s-au folosit limestone Sunny Dream polisat a carei prezenta a fost potentata cu accentul dat de mozaicul din travertin Yellow cu finisaj scapitat. Aici contrastul de finisaje a fost amplicat folosindu-se aceeasi gama pentru culori linistite.   

PIATRAONLINE, permanent izvor de inspiratie, recomanda amenajarea bailor cu doua tipuri de piatra. Vino si descopera cele mai noi modele la sediul din Bucuresti, Aleea Teisani nr 137 A (pavilion si show-room) si cu siguranta ca asteptarile tale vor fi depasite.  
 

Modele de bai cu doua tipuri de piatra decorativa
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii