Notă provensală: ardezie panel Brown în living

07.06.2016
0 5 0
Rating:
Notă provensală: ardezie panel Brown în living


Evadăm din aglomerația capitalei și facem o excursie intr-o zonă verde, foarte pitorească – Mogoșoaia. Aici avem întâlnire cu Bogdan și stăm de vorba cu el despre casa pe care a reamenajat-o împreună cu soția sa.

Ideile ne aparțin amândurora, dar am solicitat și părerea unui architect”, povestește Bogdan. “Am realizat renovări interioare, iar inspirația a provenit din Franța, zona Provence”.

Ardezia – alegerea potrivită

Pentru stâlpul din living, a fost folosită ardezia: în varianta panel Brown, la dimensiuni de 15 X 60 de cm. Piatra panel are marea calitate de a fi ușor de montat iar ardezia, cu nuanțele sale fascinante, este ușor de integrat în orice concept de amenajare interioară.

Vezi și peretele de baie placat cu ardezie panel brown!

Ardezia este o piatră ce a luat naștere din transformarea rocilor sedimentare sau eruptive, sub acțiunea căldurii și presiunii, determinând schimbări fundamentale. Astfel s-a format această piatră ce surprinde și în prezent, datorită calităților ei. În general se prezintă în culori cenușii, însă, în anumite zone, culoarea ei variază, putând fi și verde sau roșu închis. Pe lângă ardezia panel, mai găsești în oferta PiatraOnline și plăci de ardezie, în diferite finisaje și la diferite dimensiuni, pentru pardoseli sau pereți decorativi, dar și un material inedit: ardezia flexibilă (foi subțiri de ardezie, realizate după o tehnologie germană).

Stâlp de living placat cu piatră naturală panel


Am ales un stil clasic, dar cu accente tradiționale. Mai precis, am dorit să reproduc o fermă veche, provensală. Proiectul nu este încă finalizat – aș vrea să instalez bârne pe tavan, dar îmi propun acest lucru pentru viitor”, detaliază beneficiarul proiectului.

Vezi și un living cu accente romantice, la amenajarea căruia a fost folosit travertinul (mozaic)!

Cum e caracterizată o amenajare cu note provensale?

Denumit după zona din Franța, stilul Provence face referire la rusticul francez și are ca trăsătură principală un aspect romantic, relaxat, prin folosirea culorilor și texturilor naturale (lemn sau piatră naturală) și a motivelor florale. Într-un spațiu de inspirație provensală apar nuanțele de pământ (ocruri, bejuri, marouri, etc.) și textilele albe, simple, dar și elemente ce trimit cu gândul către lavandă (motive florale sau culoarea lavandei). Mobila este de obicei de lemn, dar fără să fie decorată (poate avea un aspect antichizat), în foarte multe cazuri există bârne de lemn, chiar șemineuri de piatră și obloane de lemn.


Cum a găsit Bogdan ardezia pentru proiectul său? “Am ajuns la PiatraOnline la sfatul unui furnizor de produse din lemn, care mi-a făcut această recomandare”. Cei doi, Bogdan și soția sa, au ajuns astfel în showroom-ul din Aleea Teișani unde, cu sprijinul unui consultant, au analizat toate variantele și au luat decizia asupra materialului.

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala decorativa potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la+4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.