X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 27.02.2019

5 idei de amenajare cu piatra decorativa

Daca ai o casa in constructie sau renovezi una deja existenta alegerea materialelor de constructie este esentiala pentru reusita lucrarilor. Dintre acestea piatra naturala este o alegere lesne de facut pentru ca avantajele placarii cu piatra naturala sunt majore. Frumusetea incontestabila, durabilitatea si pretul scazut in raport cu durata de viata sunt elemente care pun piatra naturala pe primul loc in topul alegerilor tale.  
Amenajarile interioare cu piatra naturala decorativa sunt destinate placarii peretilor. 
In cele ce urmeaza vom prezenta 5 idei de placari cu piatra naturala decorativa dupa tipul de piatra folosit. 

1. Placari cu ardezie
Placarile cu ardezie folosesc calitatile acestei roci dure, rezistente si frumoase, care poate fi folosita atat pentru proiecte interioare cat si exterioare. 
Pentru placari cu efecte speciale in living sau dormitor se recomanda folosirea de  panouri cu dimensiuni 15 x 60 cm din mai multe tipuri de ardezie ( Rusty Black, Sahara, Panel Brown).
In cazul placarilor in spatii umede panourile de ardezie au nevoie de tratamente sustinute din cauza ca sunt absorbante. 
Aceste panouri dau bune rezultate si in placarile exterioare. Pentru placarea unor elemente de interior (semineu, contrablat) se pot folosi ardezia Sikis Mix Filleti sau Rhodos fasii care, prin variatia de culoare existenta, adauga dinamism zonelor de montaj.

Ardezia Panel Multi Mini cu dimensiuni de 10 x 36 cm si montaj orizontal sau oblic ofera accente exotice pe pereti. Intretinerea mai dificila a panourilor de ardezie si nivelul de absorbtie insemnat fac mai putin recomandabila utilizarea panourilor de ardezie pentru placari extinse in spatii publice. 
Placile din ardezie cu lungime libera si latime de 3,5,7,10 cm sunt de o frumusete deosebita si au avantajul ca unele permit placarile curbe ( Rhodos 3 x LL). 
Aceste placi sunt folosite si pentru placari de pereti sau ca accente (Homa 5 x LL, Rhodos 5 sau 10 x LL, Verde Laguna, Rusty Brown). 
In pavilionul si in show-room-ul PIATRAONLINE poti gasi toate aceste variante iar consilierii nostri iti vor facilita alegerea. Vino si descopera fascinatia placarilor cu ardezie, pentru pereti interiori speciali. 

2. Placari cu marmura
Placarile cu marmura sunt mereu in tendinte. Marmura este o roca de o frumusete mistica si efectele ei speciale confera incintei o maiestate perena. Se prefera finisajul scapitat pentru originalitate si aspectul autentic.
Marmura Kavala scapitata de 10 x LL x 2.5 cm ofera peretelui o placare cu efecte relaxante in vreme ce Thassos Ravdoto cu aproximativ aceleasi dimensiuni extinde volumele si propune o varianta in piatra a aspectului arhaic dat de “calcio vecchio”.

Peretii din marmura Volakas , scapitata, deschisa la culoare, aduc confort si dilata spatiile iar aspectul celor acoperiti cu marmura Cappuccino este odihnitor. 
Placarile cu Catania Grey rizata ofera accente neasteptate iar cele de Catania Nihaki Black de 10 x 30 x 2 cm au efecte exotice. Orice placare cu marmura, indiferent de finisaj, se remarca prin aspectul rafinat al acesteia, insa pastrarea aspectului necesita tratamente profesionale. 
Variante de marmura de mai multe tipuri, cu finisaje si culori diferite, le poti gasi in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137A. Tot aici vei gasi piatra naturala pentru orice placari interioare si exterioare. 

3. Placari cu sandstone
Sandstone (gresia naturala) este o roca dura si foarte rezistenta insa relativ poroasa si de aceea necesita tratament.  Cu o variatie scazuta a culorii sandstone prezinta marele avantaj ca un proiect se poate extinde fara  pericolul unei schimbari majore de culoare. 
Placile din sandstone Agra Red Fileti, Rainbow Fileti si Teakwood Fileti, toate antichizate, scot in evidenta un perete echilibrat si armonios iar dimensiunile de 4 x 20 cm si stilul de placare “Subway” sunt mereu in trend. Montajul in “bradut” (herringbone) mareste spatiile.


Placile de dimensiuni mai mari 7 x 30 cm, cu finisaj mat sunt elegante si dau o nota arhaica. 
Toate variantele le poti viziona in culorile lor naturale si poti atinge texturile in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE, unde acestea simuleaza placari cvasi-identice cu cele pe care le poti avea in casa ta. 

4. Placari cu travertin
Travertinul are caracteristici care-l impun pentru placarile de interior. De origine calcaroasa, este ceva mai moale iar nuantele sale sunt, in cele mai multe cazuri, fie arhaice, fie rustice. Necesita tratament consecvent.
Travertinul se prezinta sub mai multe finisaje, cel mai des este folosita pentru acest tip de aplicatii varianta scapitata.

Travertinul Classic,  cu finisaj scapitat si dimensiuni de 7.5 x LL x 2.2 cm, are un efect linistitor pe peretele din living, in acelasi loc travertinul Red scapitat aduce un aer arhaic iar cel Silver, tot scapitat, induce o atmosfera rustica. Travertinul este o piatra care are cavitati in mod natural, acestea maresc porozitatea.


Cavitatile se pot chitui, operatiune care intareste placa, sau se pot pastra in forma initiala, pentru un aspect original. Tratamentele de impermeabilizare se aplica periodic pentru conservarea calitatilor pietrei. 
In pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE se pot vedea toate modelele de placari cu travertin care simuleaza situatiile posibile in casa ta. O vizita in Aleea Teisani 137A si consilierea pe care o vei capata cu aceasta ocazie cu siguranta ca-ti vor fi de ajutor.  

5. Placare cu quartit
Quartitul, o roca tare si durabila, se regaseste in placarile interioare verticale sub forma de paneluri cu dimensiuni de 15 x 60 cm. Inflexiunile metalice ( panelurile Metaksi, Lemone) de pe suprafata il fac nimerit pentru placari in stilul Industrial.
Quartitul Silk Yellow cu montaj oblic destinde spatiile si culoarea lui echilibrata se potriveste oricarui interior iar quartitul Bronze ofera tente arhaice. 

Pentru a vedea cu proprii ochi placarile din quartit este recomandata o vizita la show-room-ul si pavilionul PIATRAONLINE, aici culorile vor fi adevarate si imaginea placarii reala. 
Pentru orice placare cu piatra naturala este necesara aplicarea unui tratament care contine doua etape: curatarea cu detergenti profesionali si impermeabilizarea cu solutii adecvate. 


PIATRAONLINE, generator de inspiratie, recomanda placarile interioare cu piatra naturala decorativa ca fiind cele mai sustenabile din piata. Descopera cum va arata peretele tau placat cu piatra naturala la sediul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137A. Numai in pavilionul de aici poti gasi toate tipurile de placari pe panouri de 2.2 m², asemenea unei parti din peretele tau. Iar in show-room vei gasi paneluri din piatra decorativa asa cum iti doresti.
 

 

Piatra naturala in amenajarile interioare
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii