Plinta de gresie vs. plinta din piatra naturala. De ce avem nevoie de plinte?

12.06.2017
0 5 0
Rating:
Plinta de gresie vs. plinta din piatra naturala. De ce avem nevoie de plinte?

Gama plintelor este una foarte variata: din lemn, din poliuretan, metal, gresie, piatra naturala. Indiferent de material si forma, toate au un dublu rol – estetic si practic. „Practic” inseamna ca protejeaza peretele impotriva lovirilor accidentale si murdariri, facandu-l astfel mai usor de intretinut. De cate ori nu s-a intamplat sa scapati un vas plin pe podea, iar stropii sa murdareasca peretii la doar cativa centimetri inaltime de la pardoseala? Atunci v-ati fi dorit sa fie o plinta acolo...

Daca asupra utilitatii plintei nu mai exista nici o umbra de indoiala, vom insista la inceput pe functia estetica a plintei, revenind spre final asupra diferentelor intre materiale, cum ar fi plinta de gresie fata de cea din marmura sau travertin... Aparent, plinta este doar o dunga a carei culoare trebuie sa se asorteze cu restul spatiului, insa felul in care aceasta interactioneaza cu ansamblul este mult mai complex, dupa cum vom vedea.

Estetica plintelor
Culorile care trebuie sa se armonizeze cu plinta pot veni din patru directii: perete, pardoseala, chenarele decorative ale usilor si mobila. Cu mobila este cel mai putin indicat a se incerca vreo asortare, pentru ca mobilierul se poate schimba oricand la intervale mai mari sau mai mici de timp. In aceste conditii ne vom raporta la pardoseala, fata de care plinta poate fi in total dezacord cromatic sau poate avea o nuanta usor diferita.

O plinta de aceeasi culoare cu peretele este o investitie inutila din punct de vedere estetic, pentru ca nu se va distinge fata de perete, ramanand totusi un lucru bun pentru ca va proteja peretele impotriva deteriorarilor, cum am specificat deja. Sa exemplificam prin doua posibilitati, avand un perete alb ca reper: 1) o pardoseala din travertin Classic se potriveste cu o plinta din acelasi material (subliniaza continuitatea) sau 2) o pardoseala din travertin Classic va veni cu o plinta din travertin Latte (usoara delimitare coloristica).

Chenarele decorative ale usilor si glafurile sunt alte elemente care se pot combina in mod placut cu plintele. Placari verticale de culoare alba se pot combina cu plinte, glafuri sau ancadramente decorative de culoare neagra, punandu-se reciproc in valoare. Pietrele naturale detin si in cazul plintelor cea mai mare expresivitate, atinsa poate doar de lemn uneori.

Plintele de gresie, de fier sau de tabla rareori reusesc sa imbogateasca estetic spatiul, iar multe dintre ele, din cauza materialelor de slaba calitate si a sistemelor de prindere, nu pot proteja peretele corespunzator. 

Dimensiuni | Diferente | Diversitate
Chenarele, glafurile, plintele pot avea aceeasi dimensiune, iar datorita acestei constante, placile confera o mare eleganta incaperilor. De aici, rezulta si un alt mare avantaj pe care il ofera PIATRAONLINE: acelasi material potrivit pentru plinta este perfect functionabil si pentru glafuri, chenare sau placari de seminee. In acest mod foarte simplu, micile bucati de piatra naturala gasite in sectiunea ”plinta pardoseala” pot reprezenta o solutie creativa care sa dinamizeze spatiul amenajat, aceste materiale neputand fi inlocuite de gresie sau alt material artificial..

Vorbim aici de nuante si texturi diferite de la un produs la altul din aceasta categorie a plintelor. Frumusetea unor plinte de marmura, granit sau travertin vor depasi mereu monotonia unei amenajari cu plinte din gresie, din plastic sau din poliuretan.

Exista o paleta larga de dimensiuni ale acestor placi din piatra naturala: 7 x 61 x 1.3 cm, 7 x 60 x 2 cm, 7 x 60 x 1 cm, 6.5 x 61 x 1.2 cm etc. Diversitatea plintelor PIATRAONLINE nu se opreste insa aici, pentru ca mai avem diferente date de felul in care este prelucrat cantul: cu bizot sau fara bizot, cu semibaston.

Majoritatea plintelor au suprafata lustruite, insa gasim si placi cu finisaj periat. Avem culori incepand de la alb, pana la crem, cafeniu sau pigmentat, potrivite pentru stiluri elegante, sobre, dar si pentru cele mai relaxate, mediteraneene sau rustice. 

Asadar, plintele puse la dispozitie de PIATRAONLINE depasesc in toate situatiile plintele anoste realizate din plastic sau gresie, oferite de alti comercianti.

După cum se poate vedea, plintele au un rol dublu, bine definit, de protectie a peretelui si a pardoselii si de infrumusetare a intregului spatiu. Pentru mai multe detalii despre ce se poate face cu plintele din piatra naturala, va asteptam sa ne contactati telefonic +4021 9907, prin email sau sa veniti in showroomul nostru din Aleea Teisani, nr 137 A, Bucuresti.





Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.