Zece idei pentru pereții exteriori

25.05.2015
0 5 0
Rating:
Zece idei pentru pereții exterioriDacă alegi piatra naturală pentru pereții de exterior și te asiguri că placa este impermeabilizată după montaj, faci o investiție eficientă pe termen lung: piatra este un material care va rezista mult mai mult decât alte variante de pe piață, iar din punct de vedere estetic, vei crea proiecte speciale, ce vor impresiona cu siguranță, prin amprenta naturală. Placa de piatră este unică: fie prin venaturi, fie prin caracteristici speciale ce îmbracă textura cu detalii create în mijlocul naturii, fie prin culori: gri-uri nuanțate, beige, crem, auriu sau negru cu inflexiuni de verde, maro-uri ruginii.

Nu în ultimul rând, caracteristicile fiecărui tip de piatră aduc noi beneficii proiectului tău, ce țin de durabilitate prelungită, rezistență în fața ciclurilor de îngheț-dezgheț sau rezistență la umiditate. Iar finisajele, variate ca efect, creează jocuri interesante pe textura plăcii alese și aduc materialul mai aproape de stilul dorit. Pereții de exterior pot fi placați cu același tip de material ca cel folosit la garduri, la pardoseala terasei sau la aleile din curte sau grădină. În funcție de utilizare și de variația dorită, poți alege același tip de material, dar în finisaje diferite, pentru a nu aglomera spațiul cu două, trei, sau mai multe tipuri de piatră naturală.

Iată zece idei de pereți pentru exterior, placați cu piatră naturală:

Un proiect al unui client PiatraOnline.ro la care atât pereții exteriori cât și gardul au fost placate cu ardezie Kavala. Pentru pereții exteriori a fost folosită o placă de piatră naturală decorativă Kavala de 5 cm X lungimi libere, iar la gard (foto în galeria de mai jos) au fost montate fâșii Kavala antique.

Urmărește materialul video realizat de echipa emisiunii Casa, construcție și design (Prima TV) despre folosirea pietrei naturale la exteriorul casei:O altă variantă frumoasă pentru pereții exteriori, placa de piatră Rusty Brown, de 10 cm X lungimi libere, înfrumusețează intrarea în casă (imaginea de mai jos, proiect al unui client PiatraOnline.ro) prin nuanțele sale de gri, ruginiu și metalic.

Citește și articolul cu recomandări de piatră naturală pentru garduri!

Travertinul, unul din cele mai apreciate tipuri de piatră naturală pentru amenajări de interior sau de exterior, în varianta sa Noce (din imaginea de mai jos) de 7,5 cm X lungimi libere, aduce o amprentă distinctă, dar personală.


Și travertinul Latte poate fi o alegere bună - diferența fiind de nuanță. În cazul plăcii de travertin Latte, scapițată, culoarea este un ton mai deschis, și aduce aminte de cafeaua cu lapte.

Marmura Sunny Dream, în varianta scapițată, poate fi folosită și ea, cu succes, la placarea acestor trei zone: perete exterior, terasă (coloane) și gard.

Vezi și alte proiecte ale clienților PiatraOnline.ro - socluri de casă.

Piatra Rhodos, de 5 cm X lungimi libere este una din cele mai populare tipuri de piatră, atunci când vorbim de proiectele de placare exterioară. Este o piatră naturală cu un aspect deosebit datorat micăi, prezentă în cantități considerabile în compoziția acestui material.


Piatra naturală Homa, tăiată la dimensiunea de 5cm este o ardezie frumoasă, pentru amenajări în care se dorește o piatră cu aspect cald. Mai mult, piatra de tip Homa are o duritate deosebită, comparabilă cu cea a granitului.

O altă variantă a pietrei Homa este piatra fâșii, care aduce un aspect fascinant, bogat și foarte aproape de cel pe care îl putem vedea în natură.

Placa de tip Sikis Mix, prin culorile sale pământii, cu inflexiuni de bleu-metalic, are un aspect natural și dinamic. Poți folosi, de exemplu, varianta clasică la exterior, de 10 cm X lungimi libere, dar și un finisaj scapițat din Sikis Mic, pentru a sublinia o anumită zonă.
Un alt tip de placă ce se bucură de multă atenție din partea celor care au proiecte la exterior (pereți, garduri, coloane), este piatra panel Quartit Lemone.Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala decorativa potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.