X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Piatra naturala // pe 30.04.2019

Ardezie braziliana pentru acoperisuri durabile 

Acoperisurile din ardezie sunt un domeniu nou, dezvoltat ca urmare a proprietatii ardeziei de a se despica in mod natural si a rezistentei ei la actiunea factorilor de mediu. Alaturi de alte materiale cum ar fi tabla, tigla, sindrila ori stuful, ardezia poate fi folosita ca invelitoare pentru astereala acoperisurilor din orice zona. In acest articol vom arata cum se lucreaza cu placile de ardezie pentru a obtine un efect unic, datorat imprastierii intamplatoare a placilor pe acoperis ( random effect ), cu avantajul  scaderii costurilor.  

1. Acoperis din piatra naturala – tipuri de placi 
Tipurile de placi cu “ random effect” folosite sunt de 3 feluri: 
• placi cu dimensiuni diferite (lungime si latime) – acoperisul apare ca o placare cu placi neuniforme, pastrand un aer traditional

• placi cu lungime constanta si latime variabila – acoperisul apare organizat pe randuri cu aceeasi inaltime, variatiile latimii fiind intamplatoare 

• placi cu lungime constanta insa care se micsoreaza progresiv catre creasta  si cu latime variabila – acoperisul apare organizat pe randuri de aceeasi inaltime, scazand progresiv spre creasta , in vreme ce latimea are dimensiuni variabile, neprecizate. 

sursa foto: lbsproducts.com

2. Acoperis din piatra naturala – dimensiunile placilor
In general lungimile placilor variaza intre 300 si 600 mm cu pas de 50 mm, adica 300 – 350 – 400 – 450 – 500 – 550 – 600 mm, de unde concluzia ca sunt 7 tipuri de lungimi diferite, diminuate spre creasta. Latimile sunt intre 150 – 450 mm (cel mai des intre 200 si 300 mm) cu un pas de 25 mm. Cele 7 tipuri de placi cu dimensiuni de 300 – 600 mm se combina in modul urmator: pe primul rand se aseaza placile cu lungime de 600 mm, apoi, pe randul urmator cele de 550 mm, urmeaza cele de 500 mm si la fel pana la creasta. 
O alta posibilitate este de a avea dimensiuni diferite atat la lungime cat si la latime. efectul obtinut este absolut irepetabil. 

3. Montaj acoperis ardezie 
Placile din ardezie vor trebui sortate inainte de montaj. Sortarea se face dupa lungime si dupa grosime. Odata sortarea realizata se aleg placile cu aceeasi lungime pentru primul rand, apoi cele cu lungime diminuata pentru al doilea rand, urmand algoritmul de la streasina pana la creasta. Apoi, se calculeaza distanta dintre capriori pentru mentinerea unei valori minime de suprapunere a placilor. 
Montajul se executa dupa o planificare prealabila si un montaj la rece zonal. Cele doua tehnologii de montaj: prin fixare cu cuie si prin lipire cu adeziv sunt aplicabile si pentru placile cu dimensiuni variabile.

sursa foto: roofritedevon.co.uk

4. Tipuri de placi de ardezie din portofoliul PIATRAONLINE

PIATRAONLINE sustine placarea acoperisurilor cu ardezie de mai multe tipuri: ardezie multicolora, verde, neagra, antracit, gri, cu finisaj natur si periat. 
Vino si descopera placile din ardezie pentru acoperis, precum si alte posibilitati de placare cu piatra naturala, in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A. Asteptarile tale in acest domeniu vor fi cu siguranta depasite.
 

Acoperis din placi de ardezie cu latime variabila
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii