X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Piatra naturala // pe 27.02.2019

Pavelele de curte sunt un rau necesar. Montajul lor ne deranjeaza pentru ca mananca din spatiul verde, insa fara ele nu poti construi terase, locuri de relaxare, alei. Ai diverse variante de pavele de folosit, fiecare cu avantajele si defectele sale si alegerea tine doar de criteriile tale.
Citeste acest articol si vei gasi o serie informatii pertinente care te vor ajuta in alegerea ta !

1. Tipuri de pavele
In functie de materialul de constructie iata principalele tipuri de pavele existente in piata:

• Pavele din caramida : sunt robuste, rezistente, arata bine si nu sunt scumpe. Instalarea este usoara.
  Rezista la trafic pietonal si pot fi afectate de gradul de porozitate ( probleme la ciclurile inghet-dezghet). 

• Pavele din beton: sunt ieftine si rezistente. Instalarea nu ridica probleme. Rezista la trafic mediu. Au un aspect industrial, plictisitor.

• Pietris: este ieftin, durabil, arata bine si reprezinta o solutie optima insa pe termen scurt. 

• Pavele din piatra naturala: sunt durabile, arata foarte bine si suporta traficul intens (inclusiv auto), sunt mai scumpe. 

2. De ce sa alegi pavele din piatra naturala
Pavelele din piatra naturala reprezinta cea mai buna optiune pentru curtea ta. Iata cateva motive:

• aspectul – prin textura, culoare, finisaj, piatra naturala ofera un aspect frumos si irepetabil placarii. 

• sustenabilitatea - piatra naturala ofera cea mai lunga durata de viata, montata si tratata in mod profesionist ea este cea mai durabila alegere. 

• rezistenta la factori agresivi – piatra naturala rezista tuturor intemperiilor (ploaie, vant, cicluri inghet-dezghet, raze UV). Este rezistenta la factorii mecanici si la cei chimici. 

• caracterul ecologic – piatra este un material suta la suta natural, ecologic. Ea se foloseste asa cum a fost extrasa din adancurile pamantului, prelucrarile la care este supusa dupa extractie nu-i afecteaza structura. 

• plusvaloarea – placarile cu piatra naturala cresc valoarea proprietatii

3. Cum aleg piatra naturala pentru placari exterioare
Alegerea pietrei pentru placarile exterioare tine de mai multi factori: locul de montaj, destinatia placarii, traficul, stilul. 
In functie de aceste criterii iata ce tipuri de piatra este recomandabil sa folositi in zonele cu clima temperata, asa cum este tara noastra:

• pavaje cu trafic auto intens – se recomanda piatra cubica cu grosimea de minimum 8 cm. Granitul Maple Red 8 x 8 x 8 cm  este o varianta de luat in consideratie. La fel si granitul gri Sare si Piper 10 x 10 x 10 cm.
Alternativa potrivita la granit este sandstone care are aceleasi calitati ca duritate, varianta sandstone rosu Vidin 10 x 10 x 10 cm se poate folosi cu aceleasi bune rezultate ca si granitul.  


 
• pavaje cu trafic pietonal intens si trafic auto mic – se recomanda piatra cubica cu grosimea de peste 5 cm (trafic auto) si de minimum 2 cm pentru trafic pietonal. 
Ardezia Kavala 10 x 10 x 5-8 cm este foarte potrivita pentru astfel de pavaje.
Alte posibilitati sunt granitul gri Antracit 7 x 7 x 7 cm sau sandstone rosu Vidin 10 x 10 x 5 cm.
Pentru terase exterioare in apropierea unor locuinte in stil clasic se pot folosi placi din marmura Kavala buciardata 20 x 30 x 4-5 cm in vreme ce in apropierea unor case in stil arhaic se potriveste piatra cubica din marmura Kavala antichizata 10 x 10 x 4-5 cm sau placi din travertin Classic cross cut antichizat 10 x 10 x 3.2 cm si din travertin Peach cross cut antichizat 15 x 15 x 3 cm. 
 
• placari pentru trafic pietonal redus – se recomanda placi de granit, ardezie sau sandstone groase de minimum 2 cm si de marmura si travertin groase de minimum 3 cm. 
Placarile din jurul caselor in stil clasic sau rustic se pot executa cu travertin Latte placi mari (61 x 30.5 x 3 cm) si finisaj periat, acelasi travertin Latte periat si daltuit, in placi mari (61 x 40.6 x 3 cm) este potrivit pentru scari de intrare in stil arhaic. 
Placile mari (60 x 30 x 2.5) , din granit Padang Yellow buciardat, dure, cu finisaj fiamat, anti-alunecare, sunt potrivite pe marginea piscinelor si in alte zone umede. 
Terase exterioare cu tenta arhaica se pot placa folosind travertin Silver cross cut periat si daltuit in  placi de 30.5 x 15.2 x 3 cm, iar variante de placaj cu tenta rustica se obtin prin placarea cu piatra poligonala

4. Cum aleg stilul placarii 
Stilul placarii pune in valoare calitatile pietrei si creeaza un tot unitar in domeniul conceptiei de ansamblu. Iata cateva stiluri potrivite pentru placari exterioare:

• stilul clasic (standard, in cruce, stacked bond) – placile se aseaza una langa alta. Se executa cu placi patrate si dreptunghiulare, o terasa exterioara placata cu travertin Classic cross cut antichizat de 10 x 10 x 3 cm este un exemplu tipic. 
La fel si marmura Kavala cross cut buciardata 30 x 30 x 2 cm. Stilul promovat este echilibrat si armonios, variatia de culoare ofera placarii personalitate. 
Se recomanda pentru suprafete mari. Daca placile sunt hexagonale este necesara o masurare precisa a suprafetelor si montajul este mai dificil de executat. Travertinul Latte Exotic cu placi in hexagon ofera un bun exemplu. 

• stilul diagonal (diamond) – montajul se face la un unghi de 45°. Recomandat pentru accente intrucat produce un efect de extindere a spatiilor mici.
 
• stilul “subway” (la jumatate de placa, offset) – este montajul clasic, decalat cu o jumatate de placa. Cel mai des aplicat. Se folosesc placi dreptunghiulare. Avantajul placarilor de acest fel este acela de a permite ascunderea unor imperfectiuni ale placilor (suprafete inegale, diferente de grosime).
Exemplu de placare tipice sunt cele cu marmura Botticino polisata cu dimensiuni 30.5 x 10 x 1.3 cm si respectiv cu ardezie Nero periata , placi de 60 x 30 x 2 cm. 

• stilul “herringbone” (in spic sau bradut) – montajul se face prin asezarea unor placi dreptunghiulare in zig-zag (la 90° sau in forma de V la 45°). Placarile in V creeaza impresia de spatiu mai mare.
 
• stilul “basket weave” (tesut) – este asemenea unei tesaturi. Placarile sunt mai atractive prin folosirea butonilor. Induce o tenta arhaica.
   
• stilul “windmill” (moara de vant) – este un montaj din pietre dreptunghiulare, asociate cu altele patrate. Imaginea generala este tip “retro”. Modelul din marmura Volakas polisata cu dimensiuni 60 x 30 x 2 cm este un exemplu concret. 

• stilul “pinwheel” (sotron) – placarea este formata din placi patrate de doua dimensiuni.
Se folosesc in special placi de 30 x 30 cm in combinatie cu placi de 15 x 15 cm. Se folosesc culori contrastante.
 
• stilul “pattern” (French pattern, Roma pattern) – acest stil este o placare complexe, tip puzzle. Placile sunt patrate si dreptunghiulare, de diverse dimensiuni.
Modele reprezentative pentru French pattern: ardezie Kavala natur, travertin Latte periat si daltuit, marmura Cappuccino periata si daltuita, iar pentru Roman pattern ardezie Kavala hand cut natur.  Se foloseste pentru imaginea arhaica. 

• stilul rustic – este reprezentat de placarile cu piatra poligonala, cu modele ca: ardezie Homa lespezi si Sikis lespezi, sandstone rosu Vidin


Prin multitudinea de stiluri utilizate piatra naturala isi dovedeste versatilitatea.
PIATRAONLINE recomanda folosirea placarilor exterioare din piatra naturala. Descopera piatra care iti trebuie pentru curtea ta in pavilionul si show-room-ul deschise in Aleea Teisani nr 137 A, unde consilieri priceputi te vor ajuta sa alegi. 
 

Amenajare curte: Cum aleg stilul pavelelor in 2019
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii