X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Bucatarie // pe 21.05.2019

Cum prelungim blaturile de bucatarie cand mobilierul de suport este ingust

Blaturile de bucatarie au, de regula, dimensiuni bine determinate, acestea tin de dimensiunile camerelor in care se amplaseaza si de cele ale mobilierului pe care stau. In general latimea unui blat de bucatarie este de 60-65 cm, lungimea fiind variabila. De aceea aceste tipuri de blaturi se pot standardiza, ceea ce determina scaderea costurilor de fabricatie si, ca atare, a preturilor de vanzare. Blaturile de baie au variabile atat lungimea cat si latimea. Dimensiunile blaturilor sunt in functie si de locul de montaj. Pentru bucatarii si bai publice aceste dimensiuni nu sunt restrictionate decat de considerente tehnologice. Standardizarea in conditiile unei variatii largi a dimensiunilor nu este posibila. 
Sunt diverse situatiile in care folosirea unor blaturi standard duce la economii. 

foto: ariastonegallery.com

Una dintre aceste situatii este cea a blaturilor de bar, aceasta se intalneste si in cazul blaturilor de bucatarie casnice. Uzual blaturile se executa dintr-o bucata de material, fie el piatra, PAL, MDF, compozit, laminat, inox, sau se placheaza cu placi din piatra ori ceramice. Cele destinate barurilor  se executa dintr-o bucata, intrucat placarea este nepotrivita in cazul acestui tip de utilizator. In cazul barului blatul se aseaza pe un mobilier cu latime mica, acesta permite asezarea clientului cu picioarele sub blat. In cazul blaturilor de bucatarie private, mai ales cand bucataria este tip “Open Space”, ceasta situatie este relativ des intalnita din cauza folosirii blatului si pe post de masa. In cazul blaturilor de baie aceasta imprejurare nu se intalneste. Intr-o circumstanta practica, in care se cere minimizarea spatiului, se calculeaza pana la 60 cm pentru zona de asezare a bauturilor pe suportul perete si pana la 920-950 cm distanta intre acesta si masa de bar. 

foto: stonecenterinc.com

Aceasta are o inaltime de circa 1 m (in varianta fara scaune inalte) iar latimea blatului este in gama 46 – 60 cm. Mobilierul pe care se sprijina este insa mai ingust, de aceea blatul iese in afara cadrului mobilierului. Blaturile de bucatarie se aseaza, in multe cazuri, sub un mobilier de perete, astfel ca, in buna masura, calculele se pot extinde. Montajul blatului in aceste conditii se face fie cu ajutorul unor console aparente, fie a unor suporti ingropati. Daca in cazul blatului de bucatarie se pot monta console aparente, in cel al blaturilor de bar suportii trebuie sa fie ingropati. 

foto: pranaycoffee.com

Blaturile de bucatarie folosite si pentru servit masa, dar mai cu seama cele de bar, necesita o demarcare a spatiilor in care stau oamenii, spatiul necesar pentru fiecare fiind in gama 53 – 64 cm. Spatiul si distantele intre locuri cresc daca scaunele au brate.  Plecand de aici, si considerand un mobilier de 60 cm adancime, putem gasi trei categorii de blaturi, cu trei latimi diferite: blatul de bucatarie sau bar de 69 cm, cel de 91 cm si cel de 120 cm, acesta din urma necesita suporti de sustinere intrucat depaseste de doua ori latimea mobilierului. In acest mod se poate calcula numarul de persoane care pot sta la blatul de bucatarie sau bar, precum si suprafata pe care o ocupa, lucru important mai ales in cazul blaturilor de bucatarie tip insula.  

PIATRAONLINE are in portofoliu, executa si recomanda blaturi din piatra naturala de dimensiuni standard sau customizate. Blaturi din granit, blaturi din marmura, limestone sau travertin, la preturi competitive, inclusiv cu transport, montaj si prelucrarile aferente. Un eventai de blaturi diferite sau mostre de materiale poti vedea in cel mai mare pavilion si show-room de piatra naturala din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A. Vino sa le descoperi si assteptarile tale vor fi depasite.
 

Cat de lat este un blat de bar ?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii