X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 22.06.2018

Cum amenajam o piscina in gradina:

Constructia unei piscine in gradina reprezinta o provocare pentru oricine. Exista solutii atat pentru executia unui bazin in regim DIY (do it your self), cat si pentru o piscina mai mare, proiectata si realizata de o firma de specialitate din Romania.  

Iata care sunt etapele mari pentru constructia unei piscine ingropate:
1. Alegerea tipului: o piscina ingropata se poate construi in mai multe moduri, montand pereti din otel, beton sau poliester pe un fund din ciment sau asezand intr-o groapa special excavata o cuva din fibra de sticla sau polistiren. Alegerea uneia dintre aceste variante se face la inceput in functie de mai multe criterii personale, dar si in functie de conditiile obiective din curtea noastra. 
2. Obtinerea autorizatiei de constructie, aceasta se elibereaza de catre Primaria de sector sau a localitatii unde se construieste.
3. Dupa obtinerea aprobarilor strict necesare este bine ca, inainte de a trece la executia efectiva, sa avem un proiect, acesta trebuie elaborat de o firma de specialitate. Pe baza lui se vor face masuratorile initiale si vor incepe lucrarile de excavare.

4. Masuratoarea initiala: dupa alegerea terenului, stabilirea tipului de piscina si alegerea formei bazinului trecem la masurarea si marcarea terenului. 
5. Prepararea terenului: aceasta operatiune este necesara si impune, printre altele, eliminarea plantelor de pe suprafata, cei mai importanti fiind copacii si radacinile lor. In functie de locul ales nivelam terenul (alegerea locului in panta implica folosirea unor utilaje complexe) si indepartam pietrele de pe suprafata.  
6. Excavarea, operatiunea se executa cu masini specializate, conform proiectului de executie. Amenajam fundul piscinei dupa cum ne dorim, realizam pantele acestuia. Putem modela un perete in forma de trepte.
7. Nivelarea, operatiune care se executa atat pentru peretii laterali cat si pentru fund. Nivelam peretii piscinei si putem monta pe suprafata  acestora scanduri de lemn, pe fundul bazinului asezam pietris pe care il compactam. 

Pana aici efectuam operatii comune oricarei piscine ingropate. Urmatorii pasi se fac in functie de tipul de piscina ales si vom efectua urmatoarele operatii:

A. Piscina naturala 
Piscina naturala este tipica gradinilor si curtilor private. In executia piscinelor naturale primeaza biodiversitatea speciilor de flora si fauna, evitandu-se gazonul tipic gradinilor create dupa un design conventional. Cerinta majora in cazul piscinei naturale este renuntarea la tratamentele  clasice  de purificare a apei. In faza de proiectare se merge pe un sistem format dintr-un bazin asociat unei zone de regenerare a apei sau pe unul cu mai multe bazine. Peretii bazinului se modeleaza dupa cum ne dorim si se lasa in forma naturala, de pamant, daca acest lucru este posibil.

sursa foto: wagnerswimmingpools.com

Daca peretii din pamant absorb apa atunci suprafata se acopera cu o folie de etansare, aceasta se mascheaza cu un pat din pietris. Avantajul foliei este ca impiedica dezvoltarea plantelor subacvatice insa piscina astfel realizata pierde un parte din aspectul ei natural.  Bordurile piscinei nu se amenajeaza, trecerea inspre restul gradinii este realizata in mod lin, fara delimitarea spatiilor. Improspatarea si completarea cu apa a piscinei naturale sunt  probleme care pot afecta echilibrul florei si pH-ul in interiorul bazinului.  Acest tip de piscine se poate executa in regie proprie, inclusive ca bazin cu rol decorativ, ornamental.  

B. Piscina ingropata cu pereti din beton ( turnat sau torcretat)

Din cauza avantajelor torcretarii (densitate mare a betonului, cu asigurarea duritatii si etanseizarii superioare) din ce in ce mai multe piscine se executa prin aceasta tehnologie.  Dupa efectuarea operatiunilor preliminare avem de facut:

1. Montarea instalatiei de tevi (prima parte) 
2. Executarea peretilor de sustinere (de regula din caramida) si a treptelor.
3. Montarea plasei de armare si a barelor de otel beton. 
4. Pulverizarea sub presiune a betonului ( tehnologia betonului torcretat).

sursa foto: i.pinimg.com

Acest sistem este foarte utilizat, torcretarea 
(camesuirea) este in prezent considerata pentru acest tip de aplicatii mai potrivita  decat tehnologia betonului vibrat. Printre avantajele metodei betonului torcretat este si acela ca permite orice forma de perete de piscina si orice marime a acesteia.
  
1. Piscinele de dimensiuni mari se executa prin aceasta tehnologie. Exista 2 tehnologii de torcretarea a betonului: aplicare uscata si aplicare umeda. Ambele se pot folosi la executia unei piscine, in general este mai utilizata aplicarea uscata. Torcretarea se poate face direct pe peretii naturali (dupa armarea lor), cat si pe pereti din caramida ( mai des intalnita). Din cauza operatiunilor si a echipamantelor utilizate acest tip de executie a psicinei nu se preteaza pentru sistemul DIY ci trebuie angajata o firma specializata in lucrari de constructii. 
2. Montarea instalatiilor de tevi si echipamentele eferente
3. Montarea instalatiilor electrice (iluminat, incalzire etc)
4. Placarea interioara, se executa cu diverse materiale, cel mai bine cu placi din sticla sau piatra naturala tip mozaic sau placi de dimensiuni medii din marmura, travertin, ardezie, granit. 

C. Piscina ingropata cu pereti din polistiren
1. Montarea partiala a sistemului de tevi, a instalatiei electrice, a celei de filtrare si a celei de incalzire. 
2. Montarea plaselor de armare si a armaturii verticale pentru fixarea peretilor din polistiren.
3. Turnarea radierului  pe fundul piscinei.

sursa foto: sider-crete.com

4. Montarea  peretilor. Peretii din poliester au un rol important ca izolatori termici.  Decupam polistirenul in locurile unde se monteaza accesoriile piscinei ( ex: skimmer-ul). Montam skimmer-ul. Sprijinim peretii si turnam beton.
5. Montam treptele.
6. Finalizam montajul tevilor si furtunelor.
7. Montam liner-ul ( folie impermeabila, captuseala). 

D. Piscina ingopata cu pereti din otel
1. Montam partial sistemul de tevi. 
2. Montarea peretilor din otel galvanizat, acestia se ancoreaza, se prind unii de altii si vor sustine peretii de pamant dupa excavare si nivelare. Instalatiile aferente piscinei (lumina, incalzire, filtrare, alimentare) se monteaza in aceasta faza.

sursa foto: siriusmetais.com.br

3. Turnarea radierului pe fundul bazinului, aceasta va sustine peretii laterali si folia. Montarea treptelor. 
4. Aplicarea foliei impermeabile pe pereti si pe fundul bazinului. Aceasta folie mentine apa in piscina.

E. Piscina ingropata din poliester sau fibre de sticla,
Acest model de piscina este o cuva executata din poliester sau fibre de sticla, este mai ieftin si montajul nu este complicat. Este indicata pentru solul ferm.
1. Dupa operatiunile de pregatire si excavare asternem in groapa un amestec din pietris si nisip.
2. Nivelam pentru a asigura o fundatie ferma. Executam pe lateral santurile pentru traseele de tevi.
3. Asezam piscina pe pozitie. Aceasta este masiva si necesita folosirea unei macarale.
4. Montam tevile pentru alimentare si evacuare. Acoperim si nivelam suprafetele ramase.

Dupa executia sau montarea piscinei PIATRAONLINE ne ajuta sa parcurgem cu usurinta urmatorii pasi:
1. Montarea treptelor cu travertin, acestea se pot realiza din gama Travertin Latte periat si daltuit sau alte variante
2. Amenajarea suprafatei din jurul piscinei. Aceasta poate fi placata cu piatra naturala mata care impiedica alunecarea.   
3. Montarea bordurilor, exista solutii prefabricate sau se poate efectua placarea cu placi din piatra, Travertinul Classic cross cut si Travertinul Latte sunt solutii viabile, fara a fi singulare
4. Placarea exterioara, aceasta placare face trecerea intre mediul piscinei si cel exterior. Marginile piscinei se placheaza cu piatra naturala finisata astfel incat sa reduca posibilitatile de alunecare (marmura, travertin, piatra-compozit, ardezie, granit, finisaj mat sau periat).

 

Cum construiesc o piscina in gradina rapid si usor
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii