X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 28.04.2015

Gradina japoneză este un spațiu ce respectă principii profunde, este o reprezentare a universului, un spațiu ce este creat cu grijă pentru armonia între elemente și cu atenție asupra echilibrului vizual.

Un lucru extrem de interesant legat de grădina de inspirație japoneză este că aceasta nu are flori, ci adoptă mai degrabă un stil auster, strict. Acest lucru este datorat respectului pe care filosofia japoneză îl acordă florilor, se consideră că acestea sunt o expresie specială a vieții și se evită asocierea lor cu un simplu rol decorativ.

Principiile amenajării unei grădini japoneze sunt principii ce provin din filosofia Zen și sunt de o subtilitate distinctă, caracteristică întregii culturi tradiționale japoneze. Există șapte asemenea principii:

Kanso – simplitatea. Expresia (inclusiv într-o amenajare de grădină) trebuie să fie simplă, naturală iar concepția unui spațiu de grădină trebuie să pornească de la claritate, de la curățenie.

Grădina japoneză: șapte principii zen
Sursa: www.skyscrapercity.com

Fukinsei – asimetria. În estetica Zen, se consideră că asimetria este modalitatea prin care se poate controla echilibrul într-o compoziție, tocmai pentru că imperfecțiunea este parte a existenței.

Citește și articolul despre terasa de inspirație japoneză!

Shibumi – frumusețea vine din eleganța simplității. Termenul definește de fapt gustul amărui, nostalgia. În amenajări exprimă frumusețea ca un concept ne-intruziv și subtil, lipsit de explicații vizuale.
Shizen – naturalul. Absența artificialului și un scop bine determinat în creație, nimic forțat sau impus. Este și mai interesant conceptul de shizen atunci când îi găsim explicația în filosofia zen: negarea naivului și a accidentalului. Se manifestă printr-o aparentă naturalețe și impresia spontaneității în amenajare.

Grădina japoneză: șapte principii zen

Sursa: photo.net

Yugen – sugestia. Ceea ce nu se arată este mai important decât ceea ce se arată. Peisajele sunt un pic ascunse, jocul zonelor este plin de surprize, lacul reflectă anumite umbre, asocierile de texturi sugerează elemente, etc.

 

Datsuzoku – surpriza. Principiul pornește de la sentimentul de uimire, de surpriză, atunci când se iese din convențional. Principiul ne vorbește de o creativitate fină, ieșirea din convenție se face cu respect asupra emoției privitorului.

 

Seijaku – liniștea. Se caută o liniște activă, un calm energizat, atent și perceptiv. Această stare este scopul grădinii, care ar trebui să transmită privitorului energia liniștii active.

 


Dacă vrei o ofertă personalizată de piatră naturală pentru proiectul tău de amenajare al terasei, sună-ne la +4021 9907 sau scrie-ne.

 

Grădina japoneză: șapte principii zen
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Banca gradina - Granit Padang Yellow (165 x 40 x 50cm)
Cod AG-4519
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 2.725,37 Lei
Produs adus pe comanda
Cismele Gradina Sandstone Mandras
Cod AG-346
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 1.420,01 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii