X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 18.12.2018

Montarea mozaicurilor pe pereti este intrucatva asemanatoare cu cea a placilor, mozaicul insusi fiind o asociere de bucati mici din piatra, sticla, ceramica, montate pe o suprafata de plasa. Printre mozaicurile din piatra naturala se disting cele din marmura, ardezie, onix si travertin. Acestea ofera toate tipurile de montaj pe plasa, cu efecte dintre cele mai spectaculoase.  Indiferent de locul de montaj: in baie, bucatarie sau living, mozaicul se defineste ca o placare originala, cu personalitate.

1. Tipuri si montaje cu mozaicuri
2. Finisajele mozaicului din piatra naturala
3. Montajul mozaicului din piatra naturala  

1. Tipuri si montaje cu mozaicuri
Printre mozaicurile din piatra naturala se disting cele din marmura, ardezie, onix si travertin. Acestea ofera toate tipurile de montaj pe plasa, cu efecte dintre cele mai spectaculoase.  Montajul tip “bradut” (herringbone) din  marmura Arabescato sau cel din travertin Peach sunt frumoase si dau senzatia de spatiu extins. Finisajul lustruit permite reflexia “pe felii” a luminii ceea ce aduce efecte speciale mai ales in conditiile in care mozaicul este folosit ca accent, acoperind doar un perete sau chiar o bucata din acesta. Montajul tip “tesut” (basket weave) este bine pus in evidenta in mixajul a doua tipuri de marmura marmura Dark Emperador si Burdur Beige sau varianta de travertin antichizat. Daca marmura lustruita si contrastul de culori reprezinta accente moderne linistea travertinului antichizat ofera senzatii de trainicie si perenitate. Montajul “la jumatate de placa“ (gen subway) capata, in cazul mozaicului si in functie de finisajul acestuia, accente speciale ca al marmurei Black oval, iar montajul clasic , “in cruce” isi gaseste o expresie noua asa cum apare in mozaicul din marmura Volakas.

Uneori, cand se doreste un echilibru , sunt adoptate montajele clasice, piatra langa piatra si toate de forma patrata, cum ar fi mozaicul din travertin Silver antichizat sau cel din marmura Rodon, alteori sunt adoptate variantele moderne, cu efecte surpriza ca pebble Black sau onix Crazy paving.

Dezvoltarea prelucrarii pietrei a permis gasirea unor solutii superioare pentru pereti prin placare cu piatra usoara si flexibila ca mozaicul din ardezie multicolora SKIN.

 
2. Finisajele mozaicului din piatra naturala
Finisajele la mozaicul din piatra naturala potenteaza frumusetea acestui material intrucat variatiile de culoare apar surprinzator pe suprafetele mici si cu discontinuitati curioase. Finisajul lustruit (polisat) al marmurei Kavala, cel de onix Honey Sugar, sau cel din travertin Yellow, reflecta lumina si sunt recomandate pentru amplificarea vizuala a spatiilor.  Efecte deosebite se obtin din mozaicuri executate cu pietre diferite si cu coloratii distincte, cum ar fi cel din marmura alba si onix, care reflecta lumina in mod  diferit si creeaza astfel spatii suprinzatoare. Finisajul scapitat confera incintei o autenticitate deosebita , rustica si totodata arhaica, asa cum apar acestea la travertinul Classic sau la marmura Picasso. Un aspect cu totul arhaic este dat de finisajul antichizat, ca in mozaicul onix Fileti,  marmura Cappuccino si travertinul Classic Noce Yellow. Aspectele surprinzatoare se datoreaza  aparitiilor unor finisaje rare asa acum este cel rizat (travertin Classic Noce sau marmura Rodon Dizzy)

  
3. Montajul mozaicului 
Montajul placilor de mozaic este asemanator cu montajul pe perete al placilor monobloc. Iata cativa pasi esentiali de urmat:
• pregatirea suprafetei suport – aceasta trebuie sa fie neteda si curata . 
• daca pe peretele de aplicat mozaic sunt amplasate prize, acestea trebuie astupate pe perioada lucrului. Pentru a lucra cu prizele, intrerupatoarele sau dozele din pereti, este necesar ca acestea sa fie deconectate de la tabloul electric.  
• protejarea  suprafetelor adiacente (ex: blat) 
• pentru placari cu mozaic care nu pleaca de la intersectia intre perete si podea (ex: contrablaturi) este recomandat sa se dea o baza fixa placarii. Pentru asta este bine sa se masoare lungimea suprafetei de placare si sa se faca un semn la jumatatea ei. De aici se ridica o verticala pe perete si apoi se traseaza o alta linie, orizontala,  care marcheaza primul rand. La intersectia celor doua linii pe perete apare un colt, acesta va fi coltul de stanga (dreapta) sus a primei placi de mozaic. De aici se incepe placarea
• aplicarea cu o gletiera cu dinti a unui strat de adeziv, pe o parte a liniei verticale.  Gletiera se tine la 45°. Santurile din urma gletierei vor fi in aceeasi directie. 

• asezarea primei placi de mozaic. Se apasa usor pe suprafata acesteia pentru a facilita aderenta. Pentru fixare se foloseste un ciocan de cauciuc cu care se bate usor placa de mozaic. In cazul montajului unui contrablat primul rand nu se aseaza direct pe intersectia dintre perete si suprafata blatului ci putin mai sus, golul ramas urmand sa fie astupat cu silicon. 
• montarea celei de-a doua placi de mozaic, de aceeasi parte a verticalei si folosind distantieri intre placi
• verificarea in permanenta a planeitatii cu nivela, se verifica si liniaritatea intre cele doua placi
• placarea in zona prizelor se face prin taierea placilor de mozaic astfel incat acestea sa inconjoare priza, fara a o acoperi. 
• taierea  placutelor individuale de mozaic, pentru montarea acestora acolo unde este necesar
• continuarea montajului pe partea cealalta a verticalei
• curatarea suprafetelor placate cu un burete umed pentru indepartarea resturilor de adeziv.  Acesta operatie se face inainte de chituire
• indepartarea distantierilor dintre placi
• aplicarea chitului cu o gletiera fara dinti, aplicarea se face sub un unghi de 45°. 
• indepartarea excesului de chit cu un burete umed, avand grija sa nu se dilueze stratul de chit
• dupa uscarea chitului se aplica un impermeabilizant pe rosturiPIATRAONLINE are o mare varietate de mozaicuri, executate din felurite tipuri de roci. Exista mozaicuri pentru bucatarie, din ardezie, travertin, marmura, precum si mozaicuri pentru baie din aceleasi materiale, tot asa cum sunt cunoscute si variantele de mozaicuri pentru living. Exista adezivi pentru piatra naturala utilizati in functie de caracteristicile lor in placarile cu placi din mozaic, la fel si chituri de rosturi. Exista si detergenti pentru suprafetele placate cu piatra naturala precum si impermeabilizanti specifici ori solutii pentru intretinere.

Pentru a putea vedea mostre de mozaic vino la showroom-ul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137A,Bucuresti. Consilieri priceputi te vor indruma in alegerea celor mai bine solutii pentru proiectele tale. Tot aici vei putea afla cum poate reactiona piatra in conditii date si ce tipuri de adezivi se potrivesc cel mai bine placarii tale.Vei afla solutii alternative  care sa corespunda gusturilor tale si criteriilor de apreciere pe care le ai. Vei cunoaste cum se intretine piatra naturala si care sunt solutiile si tratamentele potrivite. Intr-un cuvant vei afla tot ce-ti trebuie pentru o placare in mozaic.
 

Instructiuni montaj – Mozaicuri din piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii