X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Piatra naturala // pe 07.11.2014Din perspectiva artei Feng Shui, în mod tradițional, lumea este alcătuita din cinci elemente fundamentale: lemnul, focul, pământul, metalul și apa. Conform acestei teorii, fiecare element are un anumit tip de energie și influențează, prin prezența sa, starea și chiar destinul omului.

 

Lemnul întărește puterea de creație pentru că este un simbol al creșterii, al hranei și al flexibilității. Pe lângă lemnul propriu-zis, energia de tipul acesta poate fi susținută și de plante prezente în cameră sau de țesături fine, naturale.

Focul este o expresie a energiei dinamice, entuziaste, expresive și curajoase. Orice sursă de lumină îi este expresie și mai mult decât atât – nuanțele de roșu sau roz și formele triunghiulare, piramidale.


Sursa foto: fengshuiformy.com

Metalul este un simbol al minții, al logicii, al rațiunii. Pe lângă obiectele metalice, el poate fi înlocuit, ca energie, cu obiecte de culoare argintie, aurie, cu forme rotunde sau din fier forjat.

Apa aparține tărâmului emoțiilor și poate fi îmbunătățită ca energie prin folosirea suprafețelor care reflectă lumina sau a formelor aleatorii, neregulate. Vezi și fântânile zen.

Iar pământul simbolizează, în Feng - Shui, stabilitatea, rădăcinile în concret, încrederea și siguranța. Piatra naturală aparține acestui tip de energie, iar dacă vreți să o întăriți, alegeți culori care duc către cafeniu sau galben.


Fiecare element este într-o anumită relație cu celălalt, astfel încât e bine să aveți grijă la dezechilibre, atunci când vă decorați căminul. E bine de știut că piatra naturală (adică elementul pământ în Feng – Shui) este amplificată de energia de tip foc, controlată de cea a lemnului și slăbită de prezența energiei - metal. La rândul său, prezența pietrei controlează apa, sporește metalul și slăbește focul.

Citește și articolul despre fântânile zen de interior
 

Piatra în exces, într-un spațiu în care nu este echilibrată prin relaționarea cu celelalte elemente (cu energia lemnului, de exemplu), conform teoriilor Feng Shui, poate crea o senzație de greutate, de plictiseală sau de apație. În polaritatea cealaltă, dacă elementul pământ este în deficit, cei din casă vor avea o energie haotică, instabilă, nesigură sau dezorganizată.

 

Piatra naturală – semnificația Feng Shui
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Ardezie Flexibila SKIN - Black Line 122 x 61 cm
Cod ARDF-80
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 131,20 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii