X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Zece vase de piatră pentru flori, perfecte pentru grădina ta

publicat in: Terasa & Gradina // pe 12.05.2015

 

Piatra naturală a fost, încă din cele mai vechi timpuri, folosită pentru amenajarea spațiilor interioare, dar și pentru decorarea celor mai frumoase grădini: vasele pentru flori construite sau sculptate în piatră au constituit elemente principale de atracție pentru orice grădină. Dacă vrei o notă de eleganță clasică în grădina ta, alege jardiniere și ghivece din piatră compozită, de inspirație grecească sau italiană, pe care le poți combina cu coloane grecești, fântâni arteziene sau cișmele, pentru un efect impresionant. Poți alege finisajul care se potrivește cel mai bine cu stilul grădinii tale: o nuanță de miere, un finisaj alb sau unul gri.


Iată, așadar, zece tipuri de vase din piatră, care te vor ajuta să pui în valoare plantele din grădină:

  1. Jardinierele Casetta

Zece vase de piatră pentru flori, perfecte pentru grădina ta

Aceste jardiniere, de regulă de formă dreptunghiulară, pot fi așezate atât direct pe sol, cât și pe pavajul din grădină. Cea de-a doua variantă este mai des recomandată, pentru că le poți curăța mai ușor. Sunt potrivite pentru numeroase tipuri de plante, inclusiv pentru petunii sau azalee, dar și pentru plantarea arbuștilor pitici și a bonsailor. E important să alegi dimensiunile potrivite pentru spațiul tău, jardinierele putând fi folosite chiar și pentru grădinile de dimensiuni mici, din balcoanele de apartament.

  1. Jardinierele Ciottole

Zece vase de piatră pentru flori, perfecte pentru grădina ta

De formă rotundă sau ovală, aceste jardiniere sunt potrivite pentru decorurile elegante, cu linii curbate, unde geometria abrupta a vaselor Casetta ar crea un contrast cu restul decorului, nicidecum unitate și omogenitate. La fel ca celelalte, și acestea pot fi montate direct pe sol, pe pardoseala terasei sau, dacă îți dorești un decor mai deosebit, poți opta pentru montarea lor pe anumite stative și suporturi din același tip de material.

  1. Jardinierele Composizione Ciottole

Zece vase de piatră pentru flori, perfecte pentru grădina ta

Dacă spațiul îți permite să creezi un centru de interes mai amplu în grădina ta, aceste jardiniere supraetajate sunt cele mai potrivite pentru amenajarea unui decor elegant și totodata conservator. Pentru că sunt supraetajate, le poți folosi pentru a planta mai multe tipuri de flori în ele, cu un efect spectaculos.


Urmărește materialul video realizat de echipa emisiunii Casa, construcție și design (Prima TV) despre folosirea pietrei naturale la exteriorul casei:
 

PIATRAONLINE | Placari exterioare cu piatra naturalaPentru exteriorul casei, fie placarea terasei sau o alee in gradina, placa de piatra naturala trebuie aleasa cu o grosime mai mare – pentru a rezista la schimbarile de temperatura
  1. Jardinierele Coupe

Zece vase de piatră pentru flori, perfecte pentru grădina ta

Tot de la greci și romani s-a păstrat și moda jardinierelor Coupe, potrivite pentru amenajarea oricărei gradini stilate. Acestea sunt, de regulă, tot de formă rotundă sau ovalaă, însă partea exterioară a lor nu este netedă, ci decorată cu diverse motive geometrice care le conferă unicitate și originalitate. La fel ca jardinierele Ciottole, și acestea pot fi așezate pe stative și baze pentru jardiniere de felurite forme și culori asortate.

  1. Jardinierele Pot Carre

Dreptunghiulare și înalte, sunt cele mai potrivite pentru plantarea arbuștilor decorativi și a plantelor de dimensiuni mai ample. Magnolia, dafinul, arțarul japonez sau liliacul pitic se vor simți ca la ele acasa într-o astfel de jardinieră spațioasă și realizată din piatră. La fel de potrivite pentru astfel de plante sunt și jardinierele Vaso Amuro rigato, tot de formă dreptunghiulară și cu baza mai îngustă decât partea superioară.

  1. Jardinierele Vaso Ad Angolo

Dacă grădina ta include și o parte de terasă sau dacă este chiar unită cu pereții exteriori ai casei, vei avea nevoie de niște vase pentru flori care să poată fi așezate în colțurile formate de pereții exteriori. Jardinierele Vaso Ad Angolo sunt foarte potrivite pentru astfel de amenajări, pentru că au două laturi drepte care formează un unghi perfect de 90 de grade și deci se vor îmbina perfect în colțurile grădinii.

Citește și articolul despre grădina italiană!

  1. Jardinierele Vaso Amuro

Dacă vrei ca grădina ta să înceapă încă de pe pereții exteriori ai casei sau să se continue până în gardul exterior, poți folosi aceste vase, care se montează pe suprafețe verticale. Pentru că sunt confecționate din piatră naturală și au o masă destul de mare, dimensiunile lor sunt medii spre mici, asa că sunt ușor de manevrat și de montat. Mușcatele curgătoare sau alte plante ale căror vrejuri atârnă vor arăta superb într-o astfel de jardinieră.


Citește și despre cum amenajezi o grădină de inspirație grecească!


  1. Jardinierele Vaso Con

Jardinierele clasice, de formă conică, se potrivesc perfect într-o grădină amenajata într-un stil conservator. Sunt lucrate manual, așa că unicitatea grădinii tale nu va putea fi contestată de către nimeni. Sunt potrivite atât pentru plantarea unor flori locale, cât și pentru cea a plantelor exotice sau pentru cea a bonsailor și a arbuștilor pitici.

  1. Jardinierele Vaso în formă de cupă

Forma speciala a acestor jardiniere va conferi un plus de originalitate grădinii tale, mai ales dacă intenționezi să o decorezi într-un stil inspirat din cel italian sau din cel grecesc.

  1. Jardinierele Vaso Hexagon

Petuniile, lalelele sau begoniile curgătoare vor arăta mirific într-un vas hexagonal din piatră. Opulența și eleganța unei astfel de jardiniere va fi completată cu delicatețe de florile minunate ale sezonului cald.


Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul de grădină, sună-ne la +4021 9907

Zece vase de piatră pentru flori, perfecte pentru grădina ta
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Pret cu TVA 20,94 Lei
IN STOC
Pret cu TVA 1.072,73 Lei
Stoc limitat

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii