Adezivul pentru piatra naturală

18.10.2016
0 5 0
Rating:
Adezivul pentru piatra naturală


Toate pietrele naturale, teracota, plăcile din ceramică și porțelan trebuie să fie fixate foarte bine de la început. Este important să folosești un adeziv de calitate, potrivit pentru proiectul tău (acesta trebuie ales în funcție de specificul proiectului: interior, exterior, încălzire în pardoseală, etc.) dar și să lucrezi cu o echipă de montatori cu experiență în placările cu piatră naturală. Dacă însă alegi să montezi piatra singur, iată ce trebuie să știi:

Cum se face?
Fixează plăcile cu un adeziv flexibil precum adezivul weber.set stone sau weber.set marmoplus pentru spații cu umiditate crescută sau suprafețe cu încălzire în pardoseală. Culoarea adezivului care urmează a fi folosit depinde de culoarea pietrei și de chitul folosit; de exemplu, dacă se fixează un limestone pal se va folosi un adeziv alb pentru a preveni orice umbră sau murdărie pe piatră.

Amestecă adezivul conform instrucțiunilor, adaugă pudra în apa curată și amestecă până obții o consistență fină. Amestecă suficient adeziv, unul care poate fi folosit cu produsul. Suprafața-suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată și fixă iar fețele plăcilor ceramice trebuie să fie curate, fără urme de grăsime, uleiuri, praf sau alte impurități. Mortarul adeziv se întinde pe suprafața-suport cu ajutorul unei mistrii canelate. În cazul în care plăcile au dimensiuni mari, adezivul se va aplica atât pe suport cât și pe placă. Plăcile se fixează pe suprafața de contact prin apăsare manuală până la obținerea unei suprafețe plane. Plăcile trebuie așezate în stratul de adeziv în limita timpului deschis.Atenție la:
Lucrează pe zone reduse și îndepărtează orice adeziv care s-a uscat sau “care se cicatrizează”. Spatele unor plăci precum unele tipuri de travertin care sunt complet denivelate ar trebui înălțat cu adeziv. Asigură-te că adezivul este perfect lipit de placă și că nu vor rămâne goluri pe suprafața plăcii. Orice urme de adeziv trebuie îndepărtate cu un burete umed înainte ca acestea să se întărească. Dacă adezivul se va usca pe suprafața plăcii, va fi mult mai greu de îndepărtat. Nu călca pe suprafața plăcilor înainte ca adezivul să se fixeze, acest lucru durează aproximativ 3 ore pentru adezivii cu fixare rapidă sau 4 de ore pentru adezivii standard.
Pentru plăci de piatră naturală necalibrată ar trebui sa folosești adeziv flexibil pentru pardoseala în format mare, pentru a nivela diferențele din grosimea plăcii. Acestea se observă doar dacă se montează un mix de mărimi într-un material necalibrat.

Pentru mai multe informații despre produse, te invităm pe pagina de accesorii pentru piatră naturală sau direct în showroom-ul nostru, din Aleea Teisani nr. 137A!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.