Amenajarea baii: idei de design, remodelari, fotografii

24.11.2016
0 5 0
Rating:
Amenajarea baii: idei de design, remodelari, fotografii

Amenajare baie cu travertin.

In Romania un curent care prinde de ani buni in domeniul amenajarilor interioare (si exterioare!) este utilizarea travertinului. Datorita nuantelor sale calde de crem, travertinul s-a impus lejer in mentalitatea celor care urmaresc o atmosfera apropiata de natura bruta a naturii, insa sub aspectul ei bland si asezat. Astfel, putem avea pereti acoperiti cu placi de travertin polisat sau mat (cross cut sau vein cut), mat si daltuit, de diferite dimensiuni. O nota aparte se poate obtine daca folositi acele micile placiu de travertin, cunoscute sub numele generic de ”pietre naturale decorative”. Exemple de asemenea amenajari avem in foto 3 si 4. Diversitatea lor este foarte mare si, cu putina imaginatie, aceste piese se folosesc deseori pentru a sparge monotonia cromatica si dinamica a unei incaperi. Dupa cum lesne se poate vedea, cada se poate imbraca si ea cu piatra naturala, amplificand si mai mult starea de bine, de vacanta, daca vreti, pentru ca aceasta imagine a texturilor natural expuse sunt mai cu seama specifice zonelor meridionale, acolo unde multi dintre noi ne petrecem concediul.

idei de amenajare a baii cu travertin

       Foto 1                                            Foto 2                                        Foto 3

Amenajare baie cu paneluri

Pentru cei mai putini conformisti, paleta bogata de pietre decorative reprezinta o solutie aproape inepuizabila. Panelurile de ardezie Brown, de exemplu (foto 4), se combina perfect cu placile de ardezie din pardoseala, dar constituie si un fundal cu tenta rustica pentru obiectele sanitare. In acelasi timp, grila metalica din cadru nu este deloc stridenta tocmai datorita mixului de culori din peretele placata cu ardezie. In foto 5, avem tot paneluri de ardezie (Rusty Black), insa efectul este total diferit, construindu-se cu resurse putine o perfecta scena minimalista. A se observa ca in ambele exemple (foto 4 si 5), un rol fundamental il joaca albul tavanului care vine in contrast cu peretele placat cu piatra naturala, evidentiindu-l si mai spectaculos.

amenajarea baii cu ardezie

                                     Foto 4                                                           Foto 5         

Amenajare baie cu ardezie flexibila SKIN

Amenajarea baii se poate de asemenea construi in jurul ideii de toamna ruginie. O astfel de deplasare a accentului nu ar trebui sa mire pe nimeni, pentru ca sunt multe persoane care indragesc coloristica toamnei. Ardezia contine chiar in esenta sa aceasta tendinta cromatica, care se pastreaza si in cazul ardeziei flexibile SKIN, produs ce beneificiaza de niste calitati uimitoare (maleabila, rezistenta la umezeala, la caldura si acizi etc.). In amenajarea bailor, ardezia SKIN se poate folosi nu doar la placarea peretilor, dar si a plafoanelor si la imbracarea mobilierului de baie.

        Foto 6                                                        Foto 7                                                 Foto 8

Si daca tot suntem la mobilier, trebuie sa avem cu totii in vedere ca piatra naturala rezoneaza cel mai bine in compania pietrei naturale. De aceea va propunem lavoare din travertin, marmura sau onix, cu un design modern sau rustic, in culori usor asociabile multor stiluri ambientale. Intretinute la timp si corect, aspectul acestor chiuvete din piatra naturala nu va fi intrecut niciodata de banalele chiuvete ceramice.

Citeste si articolul “Cum arata o camera de baie amenajata cu marmura Callacatta Lilac”. 

      
Acestea sunt doar cateva exemple din multimea foarte mare de posibilitati in care puteti folosi piatra naturala la amenajarea bailor. Imaginile prezentate in acest articol sunt parte a proiectelor realizate in Romania cu produse PIATRAONLINE.RO. Pentru si mai multe imagini, accesati rubrica “Galerii” de pe platforma noastra online. Iar pentru mai multe detalii despre cum se poate amenaja o baie cu piatra naturala, va asteptam la telefon +4021 9907, pe email sau in showroom-ul din Aleea Teisani nr. 137A.
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.