X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Bucatarie // pe 04.04.2019

Calculatii de pret pentru diverse blaturi din piatra naturala (exemple) 

Blaturile din piatra naturala sunt tot mai des intalnite in bucatariile si baile noastre din cauza calitatilor deosebite care le impun: sustenabilitate, frumusete, rezistenta. Ele se executa din diverse varietati de granit, marmura, ardezie, travertin, limestone. Blaturile pot fi executate dintr-o bucata de lastra din piatra naturala, mai ales daca sunt noi, sau se placheaza cu placi daca este vorba de renovarea unor blaturi existente. 

Alegerea pietrei pentru blat depinde de o serie de factori cum ar fi: gradul de utilizare, ce se prepara pe el (blat bucatarie), locul de montaj (privat sau public), mediul de lucru, modul si cheltuielile de intretinere. Dupa ce epuizezi criteriile de alegere, pe cele practice dar si pe cele estetice, mai ramane criteriul de pret, totdeauna esential in luarea unei decizii. Daca blatul pe care-l alegi are dimensiuni si forma standard atunci pretul apare pe site, in functie de tipul de piatra. Daca insa ai un blat cu forma si dimensiuni customizate atunci procedura este prin sablonare (se face un tipar in marime 1:1 si se estimeaza pretul pe baza acestuia). Sablonul il poti face singur, din carton, sau il poate face montatorul. 
Exista insa si posibilitatea estimarii pretului direct din fotoliul tau de acasa. Iata cum: 

CUM SE FACE CALCULATIA PT UN BLAT PERSONALIZAT: 
1.  Blat dreptunghiular/patrat - din marmura Volakas, , cu dimensiuni de 180 x 70 cm, grosime 3 cm
Calculatia de pret se face dupa formulele geometriei plane : S = L x l, unde S = aria (suprafata), iar L si l sunt cele doua laturi ale dreptunghiului. In cazul nostru S= 180 x 70 cm = 12600 cm² = 1.26 m². Comform site pretul pe m²este de 252 lei, deci intregul blat ar costa 252 x 1.26 = 355 lei. La aceasta suma se adauga manopera de prelucrare si TVA-ul.

2. Blat circular (tablie masa) -  din travertin Latte, polisat, cu diametrul de 1.7 m, grosimea de 2 cm
Conform acelorasi formule din geometria plana, aria cercului este S = Π x R², unde Π = 3.14 (constanta), iar R = raza (jumatatea diametrului). R = 1.7/2 = 0.85 m iar R²= 0.73 m². Atunci S = 3.14 x 0.73 = 2.29 m². Pretul unitar pe m² este 262.40 lei. Rezulta ca blatul costa 601 lei + manopera si TVA.

foto: pinterest.com

3. Blat elipsoidal  - din granit Black Pearl, polisat, gros de 2 cm
Dimensiunile elipsei (masurand axele ei 2a si respective 2b) sunt 2a = 1.4 m si 2b = 1 m. Aria elipsei este data de formula S = Π x a x b, unde Π = 3.14 iar a si b sunt semi-axele elipsei. In cazul nostrum a = 2a/2 = 0.7 m si b = 0.5 m. Rezulta S=3.14 x  0.7 x 0,5 mp =  1 mp. Pretul unitar pe m² este de 250 lei/mp. Deci pretul blatului, fara manopera si TVA este de 250 lei.
  
4. Blat in forma de trapez - din granit Padang Dark, polisat, gros de 2 cm. Laturile trapezului sunt B = 1.3 m, b = 1 m, h = 1.5 m, conform figura


Aplicand formula avem: S = (1.3 + 1) x 1.5 / 2 = 4.14 / 2 = 2 m².  Pretul pe m² este de 248.05 lei deci pretul blatului, fara manopera si TVA, este de 496 lei. 

5. Blat in forma neregulata
Blaturile in forma neregulata sunt de doua categorii: 
Blaturi care se pot descompune in forme geometrice cunoscute (triunghiuri, patrate, dreptunghiuri, romburi, trapeze) – pentru acestea exista formule de calcul ale ariilor. Procedura indica descompunerea suprafetei mari in figuri simple, cu arii ale caror formule sunt cunoscute. Se calculeaza apoi separat ariile acestora si se aduna la sfarsit rezultatele. Aria totala este suma ariilor componenetelor.  

Blaturi care nu se pot descompune in forme geometrice cunoscute (ex: gen trapeze curbe) – formulele de calcul in acest caz sunt complicate, de aceea se foloseste o procedura de aproximare asemanatoare cu metoda dreptunghiurilor in calculul integralei definite. In acest sens se imparte suprafata trapezului curbiliniu in dreptunghiuri si se calculeaza aria fiecaruia dintre ele. Se insumeaza ariile dreptunghiurilor si se obtine astfel o buna estimare a ariei trapezului curbiliniu. In acelasi mod se poate folosi aproximarea dupa metoda trapezelor. 

Calculul materialului care intra intr-un blat nu-i greu de realizat de acasa, la rezultatul final se adauga manopera (decupari, prelucrare canturi, transport, montaj etc) si TVA-ul. 
Pentru completarea calculatiei vino la PIATRAONLINE in Bucuresti, Aleea Teisani nr 137 A si toate se vor lamuri rapid. 
 

Cat costa un blat din piatra naturala ?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii