X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 13.02.2019

Piatra de rau, dovada frumusetii primitive oferita de natura, se intalneste si sub forma de piatra poligonala, fiind folosita in placarile verticale de exterior si pavaje. Beneficiind de plusul de dinamism oferit de formele sale inegale piatra poligonala se afirma ca o solutie ideala pentru amenajarea teraselor de exterior, a pavajelor pentru drumuri in gradina si a placarilor de pereti si socluri exterioare.
Placarile cu piatra poligonala sunt fiabile si estetice, ele reprezinta alternative importante la cele care folosesc placi dreptunghiulare.

Pentru placare se recomanda parcurgerea urmatoarelor etape:

A. Placarea pe o suprafata INTERIOARA
1. In cazul pardoselii este necesara oprirea sistemului de incalzire in (daca exista).

2. Verificarea planeitatii, aceasta operatie trebuie executata pentru a stabili daca este necesara, in functie de locul de montaj, turnarea unei sape nivelante sau tencuirea peretelui. Forma si montajul cu rost al pietrei poligonale permit compensarea unor denivelari mici fara vreo actiune asupra substratului insa starea acestuia trebuie verificata in prealabil. Se accepta denivelari de 2-3 mm pentru dreptarul de 2 m. Placarile fara rosturi cer o suprafata nivelata. In toate situatiile nu se admit crapaturi ale substratului.

3. Curatarea suprafetei, indepartarea petelor, cu scule, dispozitive si solutii adecvate (aspirator industrial, detergenti profesionali). La final suprafata trebuie sa ramana neteda, curata si uscata.

4. Pe pardoselile din spatiile umede este recomandata montarea unei hidroizolatii, aceasta se aplica si pe perete, pana la o inaltime de circa 20 cm de podea.  

5. Masurarea suprafetei, se face cu ruleta sau cu metrul de tamplarie.

6. Realizarea unui montaj la rece. Piatra poligonala trebuie aleasa pentru montaj, atat pentru pardoseli cat si pentru pereti, se recomanda asezarea catorva randuri inainte de montaj.  Placile care le formeaza vor fi uscate. Se precizeaza ca temperatura de montaj este intre 5 si 25⁶ C, iar umiditatea se doreste a fi in limite obisnuite.


 
7. Alegerea adezivului in functie de locul de montaj. In zonele cu umiditate ridicata si cu precadere in placarile de pardoseli pe suprafete mari, se poate alege un mortar aditivat iar in cele cu umiditate scazuta se poate folosi un adeziv. Pentru pereti se recomanda adezivii. In anumite cazuri (ex pereti din rigips) este necesara cresterea aderentei. O metoda buna este  utilizarea unei amorse. Pregatirea adezivului se face in conformitate cu instructiunile producatorului. 

8. Montarea propriu-zisa incepe prin imprastierea adezivului pe suprafata substratului, folosind o gletiera cu dinti. In functie de timpul de uscare al adezivului folosit, acesta se va aplica pe  suprafata astfel incat sa nu se usuce inainte de montajul placii.

Pentru placile cu dimensiuni mari se recomanda aplicarea adezivului atat pe suprafata substratului cat si pe cea a placii.  Tehnologia utilizata pentru aplicare este cea numita prin “pieptanare” care ajuta la imbunatatirea aderentei. Placa se aseaza pe suprafata suportului si se apasa usor, fixarea se face cu ajutorul unui ciocan de cauciuc. Montajul pietrei poligonale se face in cele mai multe situatii cu rosturi.

9. Uscarea suprafetei se realizeaza la temperatura mediului ambient, se evita calcarea pe pardoseala placata pentru un interval de 12 ore.

10. Chituirea rosturile dintre placi cu un chit special.  Chitul de rosturi trebuie sa acopere tot golul dintre placi. Dupa chituire se indeparteaza excesul si se lasa sa se usuce suprafata. 

11. Spalarea suprafetei cu apa curata.

12. Tratarea suprafetelor cu o solutie de impermeabilizare. 

B. Placarea pe o suprafata EXTERIOARA
Placarile exterioare (pavaje, garduri, socluri, alte placari verticale) sunt influentate de conditiile de mediu (ciclul inghet-dezghet, radiatiile solare, ploi, umiditate). Pentru asemenea situatii procedurile urmeaza pasi specifici:

1. Montajul pietrei poligonale se poate face direct pe substrat sau se poate sapa o groapa pana la o adancime de aprox 10 cm, aceasta se umple cu nisip fin intr-un strat care sa permita ca pietrele poligonale montate sa fie la nivelul substratului 

2. Alegerea adezivului si a chitului se face tinand cont de locul de montaj si de conditiile de mediu  

3. Tehnologia de montaj este asemanatoare cu cea folosita in montajele de interior insa, in cazul pavajelor, se pot folosi montajul pe pat de nisip, cel pe pat de beton sau cel pe sapa semi-umeda. Pentru placari verticale se folosesc adezivi potriviti cu conditiile de exterior iar tehnologia folosita este asemanatoare cu cea pentru montajul interior. 

4. Montajul pietrei poligonale la exterior se face cu rosturi mari datorita necesitatii de a rezista la variatiile date de ciclurile inghet-dezghet. 

5. Se recomanda tratamente de impermeabilizare imediat dupa montaj  pentru suprafetele placate cu piatra naturala poligonala.


PIATRAONLINE recomanda utilizarea pietrei poligonale in proiecte cu placari din ardezie, marmura, limestone, sandstone.  Vino in cel mai mare showroom din Romania (Aleea Teisani 137 A) sa descoperi intreaga gama sau comanda acum o mostra gratuita direct la tine acasa. 
 

Instructiuni de montaj : piatra poligonala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii