Marmura Calacatta Lucina, un superlativ absolut al elegantei

06.01.2017
0 5 0
Rating:
Marmura Calacatta Lucina, un superlativ absolut al eleganteiCuvantul ”marmura” deriva din grecescul  «μάρμαρο» (marmaro), ceea ce inseamna ”piatra stralucitoare”. Ei bine, marmura Calacatta Lucina este printre cele mai stralucitoare pietre folosite in amenajarile interioare si exterioare. Cu o cromatica dominant alba si venaturi pronuntate de gri, aceasta imprima spatiului amenajat un design stilat, puternic individualizat. Aceasta piatra este asemanatoare marmurei de Carrara, care include insa o textura gri mai superficiala si un alb mai palid. Calacatta Lucina este foarte rezistenta si are o densitate mare, un metru cub cantarind 2834 kg.

marmura amenajari interioare Calacatta Lucina

marmura amenajari interioare Calacatta Lucina

Minimalismul cu 3 tonalitati majore, alb, gri si negru, accentuate de o pata culoare, in acest caz fotoliul galben.

Unde se utilizeaza Calacatta Lucina
Cele mai frecvente dimensiuni ale placilor de Calacatta Lucina sunt de 60 x 30 x 2 cm. La comanda se pot aduce si lastre de mari dimensiuni, 2-3 metri. Eleganta acestui tip de marmura se incadreaza perfect in toate placarile verticale si orizontale, atat la interior, cat si la exterior. O putem intalni stralucind in bai, bucatarii, sufragerii, dormitoare, birouri, restaurante, sali de conferinte, hoteluri etc., acoperind pereti sau pardoseli (excelent transfer termic), dar din ea se realizeaza si uimitoare blaturi de bucatarie si de baie si se pot placa diferite obiecte de mobilier, semineuri, glafuri, cadre decorative. Blaturile de baie din acest produs se asociaza firesc cu lavoare din piatra naturala: marmura, travertin, onix etc. In amenajarile exterioare, Calacatta Lucina se utilizeaza la acoperirea fatadelor de cladiri, garduri, chenare decorative...

marmura amenajari interioare Calacatta Lucina

Pardoseala si pereti placati cu marmura Calacatta Lucina

blaturi marmura amenajari interioare

Blat de bucatarie / insula din marmura Calacatta in contrast complementar
cu restul spatiului

Cititi si Modele noi de bucatarii, ca la Hollywood

Aspectul special al acestei marmure se potriveste cu precadere stilurilor clasic-somptuoase, dar functioneaza excelent si ca fundal pentru amenajarile elegant-minimaliste (in compania inoxului, mai ales!), atat de apreciate in ultimii ani. Albul stralucitor al pietrei devine in orice spatiu un background pe care, prin contrast, mobilierul se poate evidentia cu usurinta. In acelasi timp, marmura Calacatta Lucina poate rezona cu elemente de interior in tonuri albe sau gri rezultand o atmosfera foarte calda, reconfortanta si rafinata. Sau, in cazaul pardoselilor, se asociaza cu butoni de diferite culori, facuti tot din marmura – vezi fotografia de mai jos.

lavoare marmura amenajari interioare Calacatta Lucina

Lavoar din Calacatta Lucina montat pe blat de lemn

Cititi si Interioarele caselor. De ce arata bine cand sunt amenajate cu piatra naturala?

Intretinere si protectie Calacatta Lucina

Ca orice piatra naturala, si aceasta marmura trebuie tratata cu solutii speciale pentru intretinere si impermeabilizare. Solutiile sunt usor de gasit, va sugeram sa cautati pe platforma noastra la sectiunea Solutii tratare si curatare. Aceste procedee de intretinere sunt destul de simple, se cere doar respectarea perioadelor, pentru ca durabilitatea si farmecul irezistibil al marmurei Calacatta Lucina sa ramana intacte multe generatii.

Pentru diversitate si inspiratie, vedeti cum arata si Calacatta Violet sau Calacatta Lilac.

Daca doriti mai multe detalii si sugestii referitoare la Calacatta Lucina si la orice alt produs din cele aproape 1500 cate avem in portofoliul PIATRAONLINE, asteptam sa ne contactati prin email, telefonic la +4021 9907 sau sa ne vizitati in showroomul din Aleea Teisani nr.137 A.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.