X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 22.05.2019

4 precizari pentru un montaj eficace

Blatul de bucatarie din piatra naturala este masiv si greu, montajul lui nu este usor de realizat. Fie ca este executat din granit, marmura, travertin, ardezie sau limestone, blatul de bucatarie se executa la dimensiuni standard (250 x 65 cm) sau la dimensiunile cerute de client. Aceste dimensiuni se completeaza cu grosimea, care este de 2 sau 3 cm. La un asemenea volum, un blat de granit gros de 3 cm ajunge cu usurinta pana la 140 kg. Cu o densitate apropiata si blaturile construite din celelalte tipuri de piatra depasesc cu usurinta 100 de kg, ceea ce face ca transportul si manipularea lor sa fie greoaie.
Montajul blaturilor presupune executarea decuparilor pentru baterie si chiuveta. Acestea se realizeaza la client. Si prelucrarea canturilor se poate realiza la client. Toate aceste activitati necesita mana de lucru calificata, pericolul ruperii blatului existand in permanenta. Cel mai bine este sa te adresezi specialistilor. 
Daca totusi ai in vedere sa montezi pe cont propriu blatul de bucatarie, iti recomand sa tii seama de cateva sfaturi. 

foto: bobvila.com

1. Pregateste mobilierul de sub blat
Pe langa necesitatea ca mobilierul ales sa poata sustine blatul, lucru verificabil inca din faza incipienta, furnizorii de mobilier fiind pregatiti cu informatii precise in acest sens, trebuie ca blatul sa fie bine fixat. Modul de fixare evident este prin greutatea proprie a blatului. Daca acesta are grosimea de 3 cm atunci greutatea de peste 100-110 kg este suficienta pentru fixare. Se mai pot monta ancore in perete. Daca insa grosimea blatului este de 2 cm, atunci greutatea acestuia scade sensibil si acest lucru face posibila montarea unui placaj sub blat (grosime max 2 cm). Acesta permite fixarea cu usurinta si ajuta la curatarea canturilor prelucrate ale blatului. 

2. Fixeaza blaturile pe mobilierul suport stramt
Pregatirea mobilierului suport despre care am pomenit este valabila pentru situatia in care dimensiunile blatului sunt corelate cu cele ale mobilierului. Insa in cazul blaturilor din bucatariile “ Open Space “ (blaturi insula), a blaturilor folosite pentru luat masa ori in situatiile in care mobilierul de sub blat este ingust si blaturile ies mult in afara cadrului mobilierului, este necesara montarea unor suporti de sustinere pentru blat. Acesti suporti se executa din otel si sunt de doua feluri: cu montaj aparent si cu montaj ingropat. Suportii cu montaj aparent sunt tip consola si vizibili, de aceea se incearca diverse variante constructive, cat mai estetice. Suportii ingropati au diferite forme, dupa functionalitatea lor si dupa locul de montaj, pentru instalarea lor este necesara frezarea mobilierului. 

foto: pinterest.com

3. Cum “cosi” blatul ?
Evident ca blatul nu trebuie cusut, in sensul ca nu se taie din blat ci se folosesc doua bucati taiate din lastre. Acestea se apropie pana la 1-1.5 mm (sau mai putin) si canturile lor se finiseaza identic. Pentru ca alaturarea celor doua blaturi sa nu se observe se foloseste un mastic (rasina poliesterica), care se aplica in zona cusaturii, marginile acesteia se izoleaza. 

4. Cum montezi chiuveta ?
Inainte de decupare blatul trebuie aseazat in asa fel incat greutatea acestuia sa se distribuie in mod echilibrat. Altfel pericolul ruperii blatului este iminent. Asezarea blatului pe un suport din polistiren va facilita decuparea. Chiuveta de bucatarie se poate monta ingropat practicand o decupare in blat si amplasand chiuveta in gaura rezultata. In general asa se monteaza chiuvetele de inox sau cele din compozit, in completul de livrare al chiuvetei cel mai adesea se gaseste un sablon care se aseaza pe blat dupa stabilirea locului acesteia, urmeaza decuparea conform tehnologiei clasice si montarea chiuvetei. Daca insa alegi o chiuveta ingropata din piatra naturala, aceasta trebuie lipita de blat, dupa efectuarea decuparii. Lipirea chiuvetei din piatra nu este usor de realizat din cauza greutatii acesteia. Pe langa decuparea necesara montajului chiuvetei se mai practica una pentru cazul in care bacteria se monteaza pe blat. In cazul chiuvetelor pe blat, mai rare in cazul bucatariei, se practica doar decuparea pentru scurgere.


PIATRAONLINE, generator de inspiratie recunoscut, recomanda echipa de montaj a companiei pentru lucrari de amenajare aferente montajului blatului de bucatarie. 
Vino si descopera evantaiul de blaturi din pavilionul deschis in Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, alege si comanda un blat din materialul pe care ti-l doresti, il vei primi acasa, cheama apoi echipa de montaj pentru o finalizare profesionista.
Si asteptarile tale vor fi depasite ! 

Sfaturi practice pentru montajul blatului de bucatarie
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii