Sufragerii moderne in stil minimalist

29.11.2016
0 5 0
Rating:
Sufragerii moderne in stil minimalist


Sufrageriile moderne si tendinta Minimalismului
In sufrageriile moderne, liniile drepte, formele clare, decoratiunile reduse ca numar si ca importanta, culori putine, constraste ponderate reprezinta coordonatele principale pe care se dezvolta genul Minimalist. Amenajarile interioare, ca si cele exterioare, se dovedesc de ani buni un teritoriu unde acest curent artistic, deci si ambiental, s-a dezvoltat foarte mult, reusind sa includa cu succes si piatra naturala in componenta sa. A fost cooptata si piatra naturala pentru ca extrem de multe tipuri de piatra sunt caracterizate chiar prin acest lucru: simplitate. Simplitatea marmurei, a travertinului, a granitului sau a onixului. Chiar daca multe au modele incrustate (venaturile), suprafata lor neteda le incadreaza in acest limbaj grafic simplu al Minimalismului.

Sufragerii moderne

In sufrageriile moderne este de ajuns astazi ca un singur perete sa fie acoperit cu piatra naturala (placi mari sau mozaic), ca spatiul astfel amenajat sa para mai spatios, conexiunile dintre elementele decorative si obiectele de mobililer sa comunice mai bine, stiut fiind ca piatra naturala este foarte versatila si se poate preta la multe asocieri. Si vorbim de asocieri intre pietre de acelasi fel, dar si de punere laolalta a pietrelor cu lemnul sau cu inoxul, sau cu sticla, sau cu plasticul foarte bine finisat, chiar transparent.


Sufrageriile moderne: forme plane, geometrie neutra
In spatiile contemporane, mai ales cele cu tenta modernista, liniile traseaza traiectorii simple care sunt perfect sustinute de placarile cu piatra naturala. In sufrageriile moderne piatra naturala se poate manifesta atat ca fundal peste care se poate proiecta mobilier cat mai simplu construit, asa cum se prezinta in imaginile de mai jos peretele placat cu marmura Volakas.

Sufragerii moderne

Sufragerii moderne

Pe de alta parte, Minimalismul permite uneori un dialog cromatic intre culori mai aprinse, mutand astfel centrul atentiei in functie de locul din care este privita incaperea. Aceasta strategie este folosita mai ales cand sufrageriille moderne includ si bucatarii, intr-un mix elegant si totodata practic, utilitatea fiind o alta caracteristica specifica acestui stil ambiental. Obiectele de mobilier create din piatra naturala sunt la moda in zilele noastre si datorita liniilor, finisajelor si texturilor simple care sustin foarte bine conceptul de spatiu aerisit, relaxant. Cu finetea si supletea lor, o masa de dining sau una de cafea din marmura Volakas se asorteaza perfect acestui gen de abordare, lasand variate posibilitati de a pune langa mesele respective orice fel de mobilier: albul se potriveste la orice. 

Poate te intereseaza sa citesti si “Decoratiunile interioare: utilitate, estetica si terapie

Rezistenta si rafinata, piatra naturala sa dovedeste, iata si in acest caz al amenajarilor minimaliste, un partener perfect. Sufrageriile moderne recurg deseori la potentialul urias al pietrelor naturale de a crea un decor cu o puternica individualitate, versatil, util si, nu in ultimul rand, care va rezista generatii la rand.

Pentru mai multe detalii privind amenajarea unui spatiu cu piatra naturala stilul minimalist, va stam mereu la dispozitie. Trimiteti un email, sunati-ne sau veniti in showroomul nostru din Aleea Teisani nr. 137 A.

Cititi si ”Somptuoasa marmura Nero Marquina”!

Idei pentru amenajari gasiti citind si ”Pereţi de interior placaţi cu piatră decorativa

Sufragerii moderne

Sufragerii moderne

Masa cafea din marmura Volakas

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.